Arhiva 01.2016. - Kotoriba

Go to content

Main menu:

Arhiva 01.2016.

Kotoriba > Arhiva vijesti 2016.
KOTORIPSKI FAŠNEK 2016.
Kotoripski načelnik teška srca predao općinske ključeve maškarama

Nekoliko dana na čelu Općine Kotoriba bit će maškare jer su došli njihovi dani. Zbog toga im je trebalo predati vlast. Predajom općinskoga ključa Kotoripskom vrapcu to je teška srca učinio općinski načelnik Ljubomir Grgec. Bilo je to u nedjelju 7.veljače u popodnevnim satima na središnjoj mjesnoj pozornici Kotoribe. Tom činu je nazočilo više stotina mještana, a potom je uslijedila fašenska povorka uz pratnju Limene glazbe Belica, a koju je pod kontrolom držalo KUD-o Kotoriba uz pokroviteljstvo Općine Kotoriba.

Povorku su sačinjavale grupne maske, a u njoj su bili:Mališani Dječjeg vrtića Kotoriba, KUD-o, DVD-o, Društvo Naša djeca, Društvo žena, Udruga prijatelja prirode i ribolova „Žužička“, ŠRD-o „Som“, Košarkaški klub Kotoriba, STK Kos/Kotoriba, Kotoripski begači, MNK Klub 75 ,učenici šestih razreda OŠ-e Jože Horvata i Kotoripske mažoretkinje. Sveukupno se je u povorci našlo dvjestotinjak sudionika. Maske su se predstavljale na pozornici pred voditeljem priredbe, nezaobilaznim Kotoripskim vrapcem koji je ove godine ostao napušten i sam.

Po predstavljanju svi su u povorci otišli do stolnoteniske dvorane gdje su ih dočekali taktovi glazbenog sastava Pisofkejk. Uslijedila je okrjepa, a potom maškarsko ludilo, ki kak more, ki kak zna.
Prekid je uslijedio da  bi se međusobno odabrale najljepše masirane skupine. Pobijedili su članovi MNK Klub 75 maskirani u gusare. Proglašene su dvije maske za drugo mjesto, bili su to članovi KUD-a Kotoriba u masci Dalmatineri i članovi ŠRD-a „Som“ kao Kotoripski renđeri. Kotoripske mažoretkinje bile su treće kao Šervudska ekipa .

Nagrade im je, uz dosadnoga Vrpaca, predala tajnica KUD-a Sanja Radmanić.
A tada, ludilo, fašenko ludilo….

M. Grubić
FOTOGRAFIJE:D.Habuš i M. Grubić

_____________________________________________________________

NA NJIMA RIBOLOV OSTAJE
Tako to radi Marko Horvat

Na godišnjoj skupštini ŠRD-a 'Som' Kotoriba dosta se je govorilo o mladima i potrebi pomlađivanja društva. Tako je Drago Filipašić, predsjednik Natjecateljske komisije društva, između inog istaknuo:
- Bez obzira na rezultate koji su do sada postignuti, kadeti su bili prvaci i viceprvaci države, ove godine nismo imali ekipu  juniora  na županijskom kupu. Uz seniore na županijskom kupu natjecali su se samo kadeti: Lovro Radmanić, Marko Horvat i
Pavel Sabolić pod vodstvom Ivice Jakupaka i roditelja osvojili su odlično prvo mjesto. Tim plasmanom stekli su pravo nastupa na finalu Hrvatskog kupa za kadete.

Završnica Kup-a kadeta održana je u Virovitici na tamošnjim ribnjacima od 3. do 5. srpnja 2015. godine. Uz natjecanje obavezno je kampiranje za sve natjecatelje. U dva dana natjecale su se 23 ekipe kadeta iz cijele Hrvatske koje su to pravo stekle kroz izlučna natjecanja.  Spomenuti kadeti su ekipno bili treći, a pojedinačno Horvat treći, Radmanić šesti i Sabolić trideset i sedmi. Svaka čast klincima! - rekao je Filipašić.

Ligu mladeži HŠRS-a koja je ujedno i izlučna za sastav reprezentacije Hrvatske za  2015. godinu lovio je u kategoriji U-14 Marko Horvat. Svojim drugim nastupom u toj ligi Marko je pokazao da, uz  više ozbiljnosti, može postići dobre rezultate. Od šest natjecanja osvojio je ukupno prvo mjesto i tako se plasirao u reprezentaciju mladeži HŠRS-a za nastup na Svjetskom prvenstvu u Srbiji. Reprezentacija je osvojila odlično četvrto mjesto, a Marko je pojedinačno bio dobar 17.
U drugom dijelu natjecanja Marko je opet uvjerljivo osvojio prvo mjesto te se plasirao u reprezentaciju mladeži HŠRS-a. Svjetsko prvenstvo će u 2016. godini biti u Portugalu te očekujemo još bolji Markov plasman. - Marko Horvat sada se jedini iz „Soma“ natječe u ligi HŠRS-a u kategoriji U-14. Opet ima nade da naš klinac iz Kotoribe bude i dalje u mladoj ribičkoj reprezentaciji Hrvatske - dodao je dalje Filipašić.
Mladom Marku su prisutni na skupštini uputili spontani pljesak, a pljesak je dobio i u trenutku kada mu je predsjednik Jakupak dodijelio zahvalnicu za sve postignuto u društvu, a tek mu je 13 godina. Marko je inače učenik 7.b razreda OŠ-e Jože Horvata Kotoriba, a svoja je ribička znanja stjecao uz tatu Ivicu jednog od najboljih kotoripskih sportskih ribolovaca i donedavnog predsjednika „Soma“. Valja spomenuti kako je Markove uspjehe prepoznala Općina Kotoriba koja ga je prošle godine nagradila Zahvalnicom.
Tekst i snimke: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJE:
Sa zahvalnicom Općine
S tatom Ivicom
Društveno priznanje
_____________________________________________________________

MALIŠANI OTVORILI KOTORIPSKI FAŠNEK
Mimohod razdraganih i maštovitih mališana

Prekrasno subotnje popodne 6.veljače. U mjesnom središtu ispred Narodne knjižnice i čitaonice okupilo se je mnoštvo maskirane djece, njih preko 70-tak i još veći broj njihovih najbližih, njihove pratnje. Svi su se oni u povorci zaputili u dvoranu STK Kos/Kotoriba gdje je za njih organiziran najprije ples, a potom izbor najuspjelijih, odnosno najatraktivnijih maski. Sve je to za njih pripremilo Društvo Naša djeca Kotoribe koje ih je uz to nagradilo slatkim paketićima, sokovima i krafnama.

Bilo je to popodne koje je u prvi plan stavilo kreativnost majstora ideji i maski te one koji su ih ponosno nosili. Stoga veliki naklon za pripreme tih kreacija pripadaju mama, tatama, bakama….., svima onima koji su željeli i htjeli da njihova djeca, unuci te subote budu nešto drugačiji, pretvoreni u likove koje su nekada možda sanjali, čuli za njih, u likove iz mašte i bajkovitih slikovnica.

Nakon sigurnog osobnog predstavljana maski na pozornici, posredstvom gospođa Jelene Ujlaki i Marine Posavec, izabrano je 15 najatraktivnijih te tri najuspješnije u likovima Leptirice, Kućice i Plave papige.
Bravo za organizatore koji su djeci pružili radost i zadovoljstvo, a hvala i Općini Kotoriba što je poduprla ovu tradicionalnu manifestaciju!

M. Grubić

SNIMKE:D.Ujlaki i M. Grubić

_____________________________________________________________


PRVA PRIPREMNA UTAKMICA NK GRANIČAR KOTORIBA
Boris Čižmešija se vratio s dva pogotka


NK Kraljevčan 38 iz Donjeg Kraljevca, član 1.ŽNL, je bio prvi protivnik nogometašima NK Graničar, članu Međužupanijske lige Čakovec/Varaždin, u prvoj pripremnoj utakmici za nastavak proljetne utakmice.

Susret je odigran u Kotoribi i završio je pobjedom Kotoripčana 3:2, a nakon što su gosti vodili 1:0 pogotkom Lipića.
Brzo je izjednačio Vilim Kos, a dva pogotka za domaće je postigao Boris Čižmešija, povratnik u staro jato iz redova NK Nedelišće. Lipić je bio strijelac i drugog pogotka gostiju.

Utakmicu je sudio Josip Kedmenec iz Svete Marije.

Kotoripčani slijedeći susret igraju u nedjelju 14. veljače  u Donjoj Dubravi kod tamošnjeg Dubravčana, člana 2.ŽNL-Skupina A.

Tekst i foto: M. Grubić
FOTOGRAFIJA:
Vratio se na velika vrata-B. Čižmešija


_____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
OBAVIJEST- podsjetnik na zakonsko pravo na povrat poreza na dohodak

Obavještavaju se mještani, koji su u 2015. godini imali prijavljeno prebivalište na području Općine Kotoriba, a iz plaće ili ugovora platili porez na dohodak, da mogu i za 2015. godinu ostvariti povrat poreza na dohodak jer je Općina Kotoriba razvrstana u II. skupinu po stupnju razvijenosti prema posebnom propisu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske.

Za priznavanje prava na povrat poreza na dohodak za nesamostalan rad više nije potrebno podnositi godišnju poreznu prijavu već samo zahtjev putem obrasca ZPP-DOH u kojem je potrebno popuniti podatke o poreznom obvezniku i zaokružiti P 2 (prebivalište i boravište na potpomognutom području) i uz obrazac priložiti presliku osobne iskaznice.

Povrat poreza na dohodak može se ostvariti s osnova povećanja osobnog odbitka (osnovni osobni odbitak za II. skupinu po stupnju razvijenosti u 2015. godini iznosi 3.000,00 kuna, umjesto 2.600,00 kuna koji je korišten kod obračuna akontacije poreza, a priznaje se samo ako se podnese zahtjev putem obrasca ZPP-DOH). Povrat neće moći ostvariti umirovljenici koji su platili porez na dohodak samo na mirovinu, jer je osobni odbitak za umirovljenike bio viši od osnovnog osobnog odbitka za II. skupinu po stupnju razvijenosti, odnosno u 2015. godini iznosio je 3.800,00 kuna.

Napominjemo, da pravo na povrat poreza na dohodak imaju samo oni koji su platili porez na dohodak, ali moraju do 29.02.2016. godine podnijeti obrazac ZPP-DOH nadležnoj poreznoj upravi u Prelogu, jer samo podnošenjem  navedenog obrasca mogu ostvariti povrat poreza na dohodak.

Obrazac ZPP-DOH priložen je uz ovu Obavijest, a oni kojima nije dostupan Internet, obrazac ZPP-DOH mogu dobiti u Upravnom odjelu Općine te isti popuniti kemijskom olovkom i priložiti uz obrazac ZPP-DOH presliku osobne iskaznice.

Ova OBAVIJEST je samo podsjetnik na zakonsko pravo na povrat poreza na dohodak s obzirom da je Općina Kotoriba svrstana u potpomognuta područja, a za sve eventualne nejasnoće i dodatne informacije oko povrata poreza na dohodak porezni obveznici mogu se obratiti nadležnoj Poreznoj upravi u Prelogu.

_____________________________________________________________

DJEČJI VRTIĆ KOTORIBA
Raspored roditeljskog sastanka radi upisa djece u I. razred OŠ

REPUBLIKA HRVATSKA URED DRŽAVNE UPRAVE U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI
Služba za društvene djelatnosti
KLASA: 602-02/15-01/91 URBROJ: 2109-01-04-01-16-11 Čakovec

 
OBAVIJEST

PREDMET: raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole u školsku godinu 2016/2017.
Pravilnikom o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva („Narodne novine" broj 67/14) člankom 5. stavkom 5. propisano je da ured državne uprave putem medija, oglasnih ploča odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova te mrežnim stranicama Ureda obavještava roditelja/skrbnika/staratelja djeteta o rasporedu utvrđivanja psihofizičkog stanja djece za upis u prvi razred osnovne škole.

Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2016/2017:

OŠ JOŽE HORVATA KOTORIBA
Srijeda 02. ožujka 2016. godine u 13:00 sati za roditelje djece polaznika predškole, a za roditelje djece polaznika dječjeg vrtića i roditelje djece
koja ne polaze vrtić u 17:30 sati.


Prilog:

_____________________________________________________________

DRUŠTVO NAŠA DJECA KOTORIBA
U subotu dječji maskenbal u Kotoribi
Slijedom tradicije i ove će se godine maskirati kotoripski mališani, a povodom nadolazećeg Fašneka.


Okupit će ih kao i godinama ranije mjesno Društvo Naša djeca.


Okupljanje je u 15 sati ispred  mjesne Knjižnice i čitaonice odakle će maskirana povorka krenuti u pravcu Društvenoga doma (dvorane stolnotenisača) gdje će bit dječji ples pod maskama te druženje uz sok i krafne.


Naravno, za najbolje maske slijede prigodne nagrade.


M. Grubić

_____________________________________________________________

najava: KOTORIPSKI FAŠENK 2016.

Fašenk u Kotoribi ove će se godine održati u nedjelju, 7. veljače. Rekli su to općinski čelnici načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki na sastanku s predstavnicima općinskih udruga.
Organizciju manifestacije  i ove je godine preuzeo KUD Kotoriba. Formiranje povorke u kojoj će biti predstavnici udruga, osnovnoškolci, mališani iz vrtića i puhački orkestar bit će u Sajmišnoj ulici (kod bivšeg MTČ-a) od 14 sati odakle se kreće prema centru.

Na pozornici (kod PZ Čakovec) će biti održan program u kojem će se predstaviti maske, čitati popularni Kotoripski vrabec, obaviti primopredaja ključeva i suditi fašenku. Nakon programa, maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava kreće prema Društvenom domu u donjem kraju gdje maske očekuje večera i izbor najljepših maski.

Za dobar štimung i feštu bit će zadužen glazbeni sastav Pisofkej, pa su osim maskiranih, na fašensku zabavu pozvani i ostali mještani. Općina će financijski popratiti manifestaciju na način da će osigurati kuhano vino, čaj i krafne za maske i posjetitelje u centru Kotoribe, a oni maskirani će dobiti večeru i piće u Društvenom domu.

Svaka skupina koja će barem s pet članova sudjelovati u manifestaciji može očekivati pomoć od strane Općine. Dan ranije, u subotu, Društvo naša djeca u popodnevnim satima organizira Dječji kotoripski fašenk. Ples i izbor najboljih maski održat će se u Društvenom domu.
A.Fuš

_____________________________________________________________

NOGOMETNI KLUB GRANIČAR KOTORIBA
Klub napustio Dino Jambres;pripreme počinju 29. siječnja

Robert Čižmešija, tehnički direktor NK Graničar Kotoriba, potvrdio nam je nagađanja kako će klub napustiti momčadska uzdanica vrsni golman 27-godišnji Dino Jambres iz Nedeljanca. To se dogodilo, napustio je klub i pristupio u NK Polet iz Svetog Martina na Muri, klubu koji se natječe u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec/Varaždin isto kao i Kotoripčani.
Dino je u redovima Graničara proveo, kako je rekao 3,5 godina nezaboravnih trenutaka. – Bio sam okružen divnim suigračima, korektnom klupskom upravom, predivnim navijačima. Za sve lijepo posebno skidam kapu gospodinu Čižmešiji. Graničaru želim puno uspjeha u daljnjim natjecanjima, no još za njih nisam odigrao posljednju utakmicu-Dinine su riječi.Za novu sportsku sredinu kaže da se je „posložila“, da je izuzetno zdrava s nekoliko novih pojačanja i takvi će jamčiti bolje proljetno sutra.

Sasvim je izgledno da će klub napustiti vrsni napadač, nakon svega šest provedenih mjeseci u Kotoribi, Davor Amanović iz Kelemena koji je prije igrao u NK Jalžabet. Rekao nam je kako je njegov odlazak vezan s odlaskom Dine Jambresa s kojim je putovao, a on je tek sada krenuo u auto-školu.
- Još prije Nove godine su me zvali u prijašnji klub i najvjerojatnije će tako i biti. Što se tiče boravka u Graničaru, nemam nijednu lošu riječ. Ljudi su prema meni bili super, igrači, uprava i ljudi izvan kluba. To me je jako iznenadilo, tako da mi je doista žao za odlazak - rekao je Davor i dodao kako je u razgovoru s Čižmešijom razmatrana možebitna dogledna suradnja.

Od Čižmešije smo doznali kako će pripreme za proljetni nastavak započeti 29. siječnja, da će se trenirati u večernjim satima, a dio u školskoj sportskoj dvorani. Odigrat će se u 5-6 pripremnih utakmica. Za sada se znaju neki  protivnici, u dva navrata će to biti Dinamo iz Palovca i generalka prije početka proljetnog nastavka, 6.ožujka, će biti s Jalžabetom.
Cilj momčadi je plasman u gornji dio prvenstvene ljestvice i uigravanje svoj mladi igrački kadar. Što se tiče kadrovske križaljke, u klub se vratio vrsni strijelac Boris Čižmešija, pregovara se s dvojicom „vezista“, a bit će potrebno dovesti i jednog golmana jer je momčad ostala samo sa Sandrom Vidovićem.
Tekst i foto: M. Grubić
_____________________________________________________________

VATROGASNA ZAJEDNICA PODRUČJA OPĆINA KOTORIBA, DONJA DUBRAVA, DONJI VIDOVEC, SVETA MARIJA
Našim vatrogascima treće mjesto u Donjem Međimurju

Mladen Kanižaj, županijski vatrogasni zapovjednik, Andreas Lisjak i Stanko Vugrinčić, predsjednik i zapovjednik VZPO Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija obavili su u nedjelju 31. siječnja vrednovanje godišnjeg rada DVD-a toga područja u koje još ulazi i DVD Donji Mihaljevec.

Vrednovalo se je 13 elemenata, od masovnosti članstva, stručne osposobljenosti, natjecanja, sudjelovanje na protupožarnim i tehničkim intervencijama preko ustroja i administrativnih djelatnosti i ostaloga što jedno društvo čini „kompletnim“.Lani su,kao i više godina unatrag, najbolji bili pripadnici DVD-a Sveta Marija koji su za lanjski rad osvojili 2.717 bodova.Iza njih slijede pripadnici DVD-a Donja Dubrava koje je osvojilo 2.525 bodova, potom je tu DVD-o Kotoriba s 2.110 bodova.

Vatrogasci Donjeg Mihaljevca skupili su 1.171 bod, dok rad DVD-a nije vrednovan jer nisu imali pripremljenu traženu dokumentaciju. Zadan im je rok od tjedan dana u protivnom se neće naći u konkurenciji vrednovanih, a što im ne bi služilo na čast. Uzorni domaćin ovogodišnjeg vrednovanja bilo je DVD Donji Mihaljevec.

Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
S ovogodišnjeg vrednovanja
_____________________________________________________________

Dječji vrtić u Kotoribi na meti vandala

Dječji vrtić Kotoriba proteklog vikenda našao se na udaru vandala. – Jutros smo došli na posao i ostali zatečeni u kakvom smo stanju našli terasu našeg vrtića – kazala nam je ravnateljica vrtića Maja Jambrešić.

Nepoznati počinitelji iščupali su drvo japanske trešnje za što su u vrtiću platili 480 kuna. Želja im je bila da krasi njihovo dvorište i pravi hladovinu u ljetnim mjesecima. Razbili su staklo na vratima, reflektor te nogama udarali po vratima što je vidljivo po ostavljenim otiscima.

Ravnateljica kaže kako se ovdje ne radi o provali jer nije ništa ukradeno već o čistom iživljavanju nad tuđom imovinom. – Ovo ne smije ostati nezapaženo jer bi na taj način vandalima dali zeleno svijetlo. Čim malo zatopli ponovno počinju okupljanja na terasi vrtića. U planu imamo postaviti nadzorne kamere kako bi se takve scene izbjegle. Nastala šteta još nije poznata jer smo pozvali policiju i nadamo se da će počinitelji biti pronađeni – rekla nam je ravnateljica M. Jambrešić.
Dodala je da su nemoćni u borbi protiv vandala koji to vjerojatno rade iz čiste obijesti.
alf
_____________________________________________________________

Godišnji skup kotoripskih ribiča
Uspješna natjecateljska godina ŠRD-a Som

Predsjednik ŠRD-a Som Kotoriba Ivica Jakupak na godišnjoj skupštini je 2015. godinu ocijenio uspješnom kako na natjecateljskom tako i na kompletno odrađenom poslu.

Skup kotoripskih ribiča održan je u subotu, 30. siječnja. Izrazio je zadovoljstvo što se lani povećao broj članova tako da sada imaju 168 seniorska člana, 31 kadeta, 1 juniora i 1 ženu. Lani su organizirai 8 natjecanja od kojih svakako treba izdvojiti Proljetni kup, Društveno natjecanje, natjecanje u parovima uz Dane soma i Kup povodom Dana Kotoribe. Spomenuo je 20 odrađenih radnih akcija na uređenju i čišćenju voda i okolice ribičkog doma.

Zahvat sanacije krovišta na ribičkom domu i terasi je dovršen te je zamijenjena kompletna limarija. Jakupak je zahvalio Općini Kotoriba koja je financirala kompletnu sanaciju krovišta i ostalim donatorima koji su prepoznali njihovu spremnost za volontiranje i ozbiljnost u vođenju društva.
– Ono na čemu bi trebalo više poraditi u ovoj godini je komunikacija između samih članova i ribočuvara. Zato apeliram na sve vas da ukoliko primjetite neprimjerena ponašanja na našim vodama kao što je pretjerani izlov, lov nedozvoljenim sredstvima (haklanje), postavljanje lecalki ili mreže obavezno pozovete ribočuvare koji će takve radnje sankcionirati – poručio je predsjednik Jakupak.

Na skupštini je bilo rečeno kako je voda Šodergraba poribljena s 300 kg šarana i 300 kg drverike, dok je 110 kg šarana pušteno u Žužičku. O sportskim rezultatima govorio je predsjednik Natjecateljske komisije Drago Filipašić. U seniroskoj kategoriji imali su tri ekipe i to u Prvoj  i Trećoj ligi HŠRS-a te Drugoj međimurskoj ligi. Prvoligaška ekipa u sastavu Ivica Jakupak, Ivica Horvat, Nikola Filipašić, Zoran Lipić, Darko Orehovec i Drago Filipašić osvojila je 8. mjesto i tako osigurala prvoligaški status. Ostale dvije ekipe također su bile vrlo dobre i na kraju osvojile druga mjesta.

Ekipa kadeta u sastavu Marko Horvat,  Pavel Sabolić i Lovro Radmanić plasirala se na završnicu Kupa Hrvatske gdje su u Virovitici osvojili odlično treće mjesto između 23 ekipe. Uspjeh vrijedan divljenja ostvario je Marko Horvat koji je dvije godine zaredom najbolji u Ligi mladih HŠRS-a – u kategoriji U14. Tako je lani bio sudionik Svjetkog prvenstva u Srbiji gdje je s reprezentacijom osvojio 4. mjesto, dok je pojedinačno bio 17. Ove godine ponovno putuje na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Portugalu.
Na kraju skupa uručena su priznanja. Za iznimne rezultate priznanje je dobio Marko Horvat, za 30 godina rada isto su dobili Ljubo Šajn i Drago Pogorelec, za 40 godina rada Drago Filipašić, Vinko Vidović i Nenad Vuk, dok je za 50 godina rada priznanje primio Alojz Horvat. Dobar rad i odličnu suradnju Općine i Društva pohvalio je općinski načelnik Ljubomir Grgec.
A.Fuš

_____________________________________________________________

NK GRANIČAR KOTORIBA
Na prvoj prozivci 15 nogometaša

U petak 29. siječnja je obavljena prva prozivka nogometaša seniorskog sastava NK Graničar, člana Međužupanijske lige Čakovec/Varaždin.-Na prozivci je bilo 15 igrača, neki zbog škole, a neki zbog posla nisu došli-rekao nam je Robert Čižmešija, tehnički rukovoditelj u klubu.Dodao je kako su klubu pristupili Boris  Čižmešija  i  Franjo Dolenec. Otišli su Dino Jambres iz Nedeljanca  i Davor Amanović iz Kelemena. Novo pridošli igrači su „djeca kluba“, Čižmešija je bio u NK Nedelišće, a Dolenec u NK Dinamo Domašinec. Rekao nam je kako će se trenirati  3 puta tjedno u večernjim satima, a kako se  kraj narednoga tjedna najavljuje zahlađenje nogometaši će koristiti školsku sportsku dvoranu.


Dogovorene su utakmice: 6.veljače . u Kotoribi gostuje Kraljevčan 38, 14.veljače se gostuje u Donjoj Dubravi, 21.veljače u Kotoribi gostuje Dinamo Palovec, 28. veljače u Kotoribi gostuje Jalžabet. Još se planira utakmica  za 19. veljače u večernjim satima, no za sada još nema protivnika. -U pregovorima sam sa još dva igrača, špica i vezni, te očekujem do srijede završiti igračku križaljku-rekao je za kraj Čižmešija.

Tekst i foto: M. Grubić


_____________________________________________________________

SMJENA NA VRATIMA NK GRANIČAR
Franjo se vrati u staro jato


U proljetnoj polusezoni na vratima seniorskog sastava NK Graničar Kotoriba, člana Međužupanijske lige Čakovec/Varaždin,bit će 29-godišnji Kotoripčanin Franjo Dolenec.

On je "dijete kluba" koji je prve nogometno znanje stjecao u Kotoribi. Potom je za seniorski sastav igrao tri sezone, a potom se spletom okolnosti otisnuo u druge klubove gdje je najviše vremena proveo u Galebu iz Oporovca, branio je u NK Trnavi Goričan, a jesensku polusezonu u Dinamu iz Domašinca.

Franjo spada u red respektabilnih međimurskih vratara i na vratima Graničara nasljeđuje prvo klupsko ime, Dinu Jambresa koji je otišao u Polet Sveti Martin na Muri.

Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Franjo Dolenec vratio se u staro jato
_____________________________________________________________

najava: ŠPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO “ SOM “ KOTORIBA
Sazvana izveštajna godišnja skupština

U subotu 30.01.2016. s početkom u 17 sati u ribičkom domu održati će se redovna izvještajna godišnja skupština.

Pozivaju se svi članovi društva da prisustvuju skupštini.

DNEVNI RED:

1. Otvaranje skupštine (biranje radnog predsjedništva i ovjerovitelje zapisnika)
2. Podnošenje izvješća (predsjednik, blagajnik, nadzorni odbor, natjecateljska komisija, komisija za poribljavanje)
3. Diskusija po izvješćima i prihvaćanje istih
4. Prijedlog programa rada za 2016. godinu
5. Prijedlog financijskog plana za 2016. godinu (prihodi i rashodi)
6. Prihvaćanje programa rada i financijskog plana
7. Riječ gostiju
8. Prigodan domjenak

Iskreno se radujemo Vašem dolasku na našu godišnju skupštinu, uz pozdrav BISTRO !


Predsjednik ŠRD-a
Ivica Jakupak
_____________________________________________________________

STK KOTORIBA
Trinaest pokala kotoripskim stolnotenisačima na pojedinačnim prvenstvima Međimurja

Natjecanjem veterana i veteranki u subotu su završena pojedinačna prvenstva Međimurske županije predviđena kalendarom Međimurskoga stolnoteniskog saveza za sezonu 2015/2016.
Brojem natjecatelja, i s brojem od trinaest osvojenih pokala  istakli su se i članovi Kos-Kotoribe, koji su u se tim brojem svrstali iza sa sedamnaest pokala najuspješnijih igrača i igračica Mihovljana, a ispred članova Putjana, s trinaest pokala.
S tri pak su titule prvaka Kotoripčani treći na ljestvici najboljih iza Putjančana, čiji su igrači i igračice osvojili pet prvih mjesta i Mihovljančana s četiri titule.
Ohrabruje podatak da je deset pokala osvojeno u mlađim uzrasnim kategorijama. To nam pokazuje da se u klubu dobro radi s najmlađima što je jamac svijetloj perspektivi stolnoga tenisa u Kotoribi.

Najzadovoljnija nastupima na prvenstvima od članova našega kluba može biti Nika Lukša, koja se okitila dvostrukom krunom i to u kategoriji kadetkinja i juniorki, dva pokala, za prvo mjesto među kadetima i treće u kategoriji juniora, osvojio je Stjepan Škoda, srebro među kadetkinjama i broncu u kategoriji juniorki osvojila je Dijana Matotek, druga  među juniorkama i treća među kadetkinjama bila je Gabrijela Siladi, a treće je mjesto u kategoriji kadetkinja osvojila Barbara Čižmešija, koja je bila i peta u kategoriji juniorki.
Kvalifikacijske skupine prošli su još Dino Sović, Lovro Rodek i Marko Knez u kategoriji najmlađih kadeta, ali je Sović zatim ispao u četvrtfinalu, a Rodek i Knez u osmini finala.
U četvrtfinale kod najmlađih kadetkinja plasirale su se Hana Sović i Nina Friščić, a kod mlađih kadeta Marko Horvat dok je u kategoriji juniora David Čukulic već u četvrtfinalu zapeo na Stjepanu Škodi.
Od igrača seniorskih i veteranskih kategorija u ovoj sezoni nitko se nije penjao na najviše stepenice postolja. Među seniorima Filip Radmanić se plasirao u četvrtfinale, David Čukulic među najboljih 32, a Ivan Šicar među 64 igrača, od 79 prijavljenih, koji su prošli kvalifikacije, a težak ždrijeb u borbi za plasman u završnicu uništio je Igora Munku.
Stjepan Vidović nije uspio obraniti titulu prvaka Memorijala Nenada Vurušića, jer je u finalu poražen od Rinalda Jurinca iz Šenkovca, a isto nije uspjelo niti Vinku Leginu u kategoriji veterana starijih od 60 godina, koji je u finalu neočekivano s 3:2 izgubio od Dražena Šanteka iz Putjana, nakon vodstva od 2:0 u setovima. Prethodno je u polufinalu s 3:2 savladao klupskoga rivala Željka Dolenca, nakon što je Dolenec vodio 2:0, a u istoj je kategoriji od Dolenca u četvrtfinalu ispao Stanislav Sović dok Ivan Špicar nije prošao skupinu, kod čega je presudan bio poraz od 3:2 protiv Franje Zrne iz Hodošana.
Kvalifikacijske skupine prošli su još Dragan Rajher u kategoriji veterana od 40 do 49 godina i Anđelko Radmanić od 50 do 59 godina, ali su oba ispala u osmini finala, a  igrali su još Dorian Pišpek u kategoriji najmlađih kadeta te Lana Horvat i Nela Kovačić među najmlađim kadetkinjama, kojima je ovo prvenstvo bilo tek dobra škola za ubuduće. Na prvenstvu za veterane igrao je i bivši član kluba, sada s adresom u Čakovcu, Krešimir Marđetko, koji je u memorijalnoj kategoriji izborio plasman u četvrtfinale, a na seniorskom prvenstvu primijetili smo i nastup Kotoripčana Filipa Kosa, koji nije prošao kvalifikacijsku skupinu.
Franjo Flac

_____________________________________________________________

najava: VZP DONJOMEĐIMURSKIH OPĆINA
Godišnje skupštine DVD-a


U Vatrogasnoj zajednici područja općina Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija će tijekom veljače i ožujka biti održane godišnje izvještajne skupštine po  DVD-a.
Prvi će imati u  DVD-a Donji Mihaljevec u subotu 6.veljače u 18 sati. 13.veljače u 19 sati  imat će je vatrogasci Svete Marije.

Tjedan dana poslije u isto vrijeme pripadnici DVD-a Kotoriba. 27. veljače u 19 sati na godišnjem će se okupljanju u 19 sati naći donjovidovski vatrogasci,
a posljednji na ovome području skupštinu će imati vatrogasci Donje Dubrave. Bit će  to u nedjelju 20.ožujka u 15 sati.

Skupštinama je prethoditi godišnje vrednovanje rada vatrogasaca koje je obavljeno u nedjelju 31.siječnja od strane VZ-e Međimurske županije.

M. Grubić
_____________________________________________________________


najava: NOVI OBLIK REKREATIVNOG VJEŽBNJA U KOTORIBI
Utorkom i četvrtkom Funkcionalni trening za odrasle

Idući utorak će u dvorani OŠ-e Jože Horvata Kotoriba započeti tzv. funkcionalni trening za odrasle, a sve u sklopu  Univerzalne sportske škole za djecu.
Funkcionalni trening je koncept treninga kojim se utječe na istovremeni razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina. Njime se razvija više motoričkih sposobnosti (snaga, agilnost, koordinacija, ravnoteža, izdržljivost, brzina), energetskih sustava (anaerobni, aerobni) te smanjuje potkožno masno tkivo i povećava mišićna masa. Funkcionalni trening je najčešće korišteni sustav treninga u novije vrijeme, jer za razliku od klasičnog treninga u teretani nema izoliranih vježbi, već se uključuje veći broj mišićnih skupina.
Treninzi će se održavati utorkom i četvrtkom u terminu od 17.00 do 18.00 sati, a voditi će ih stručni trener, magistar kineziologije, Damir Režek.

M. Grubić
_____________________________________________________________

najava: KOTORIPSKI FAŠENK 2016.

Fašenk u Kotoribi ove će se godine održati u nedjelju, 7. veljače. Rekli su to općinski čelnici načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki na sastanku s predstavnicima općinskih udruga.
Organizciju manifestacije  i ove je godine preuzeo KUD Kotoriba. Formiranje povorke u kojoj će biti predstavnici udruga, osnovnoškolci, mališani iz vrtića i puhački orkestar bit će u Sajmišnoj ulici (kod bivšeg MTČ-a) od 14 sati odakle se kreće prema centru.

Na pozornici (kod PZ Čakovec) će biti održan program u kojem će se predstaviti maske, čitati popularni Kotoripski vrabec, obaviti primopredaja ključeva i suditi fašenku. Nakon programa, maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava kreće prema Društvenom domu u donjem kraju gdje maske očekuje večera i izbor najljepših maski.

Za dobar štimung i feštu bit će zadužen glazbeni sastav Pisofkej, pa su osim maskiranih, na fašensku zabavu pozvani i ostali mještani. Općina će financijski popratiti manifestaciju na način da će osigurati kuhano vino, čaj i krafne za maske i posjetitelje u centru Kotoribe, a oni maskirani će dobiti večeru i piće u Društvenom domu.

Svaka skupina koja će barem s pet članova sudjelovati u manifestaciji može očekivati pomoć od strane Općine. Dan ranije, u subotu, Društvo naša djeca u popodnevnim satima organizira Dječji kotoripski fašenk. Ples i izbor najboljih maski održat će se u Društvenom domu.
A.Fuš

_____________________________________________________________

NOGOMETNI KLUB GRANIČAR KOTORIBA
Klub napustio Dino Jambres;pripreme počinju 29. siječnja

Robert Čižmešija, tehnički direktor NK Graničar Kotoriba, potvrdio nam je nagađanja kako će klub napustiti momčadska uzdanica vrsni golman 27-godišnji Dino Jambres iz Nedeljanca. To se dogodilo, napustio je klub i pristupio u NK Polet iz Svetog Martina na Muri, klubu koji se natječe u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec/Varaždin isto kao i Kotoripčani.
Dino je u redovima Graničara proveo, kako je rekao 3,5 godina nezaboravnih trenutaka. – Bio sam okružen divnim suigračima, korektnom klupskom upravom, predivnim navijačima. Za sve lijepo posebno skidam kapu gospodinu Čižmešiji. Graničaru želim puno uspjeha u daljnjim natjecanjima, no još za njih nisam odigrao posljednju utakmicu-Dinine su riječi.Za novu sportsku sredinu kaže da se je „posložila“, da je izuzetno zdrava s nekoliko novih pojačanja i takvi će jamčiti bolje proljetno sutra.

Sasvim je izgledno da će klub napustiti vrsni napadač, nakon svega šest provedenih mjeseci u Kotoribi, Davor Amanović iz Kelemena koji je prije igrao u NK Jalžabet. Rekao nam je kako je njegov odlazak vezan s odlaskom Dine Jambresa s kojim je putovao, a on je tek sada krenuo u auto-školu.
- Još prije Nove godine su me zvali u prijašnji klub i najvjerojatnije će tako i biti. Što se tiče boravka u Graničaru, nemam nijednu lošu riječ. Ljudi su prema meni bili super, igrači, uprava i ljudi izvan kluba. To me je jako iznenadilo, tako da mi je doista žao za odlazak - rekao je Davor i dodao kako je u razgovoru s Čižmešijom razmatrana možebitna dogledna suradnja.

Od Čižmešije smo doznali kako će pripreme za proljetni nastavak započeti 29. siječnja, da će se trenirati u večernjim satima, a dio u školskoj sportskoj dvorani. Odigrat će se u 5-6 pripremnih utakmica. Za sada se znaju neki  protivnici, u dva navrata će to biti Dinamo iz Palovca i generalka prije početka proljetnog nastavka, 6.ožujka, će biti s Jalžabetom.
Cilj momčadi je plasman u gornji dio prvenstvene ljestvice i uigravanje svoj mladi igrački kadar. Što se tiče kadrovske križaljke, u klub se vratio vrsni strijelac Boris Čižmešija, pregovara se s dvojicom „vezista“, a bit će potrebno dovesti i jednog golmana jer je momčad ostala samo sa Sandrom Vidovićem.
Tekst i foto: M. Grubić
_____________________________________________________________

Skupština MNK Kluba 75
Kotoripski malonogometaši sumirali prošlogodišnji rad

U subotu, 23. siječnja na izvještajnoj godišnjoj skupštini okuplili su se članovi MNK Kluba 75 iz Kotoribe. Na čelu Kluba je Mario Paveli koji je istaknuo zadovoljstvo što danas okupljaju 105 članova što je rekordna brojka u 40 godišnjem radu.
Paveli se kroz izvješće osvrnuo na sve aktivnosti koje su lani provodili. Uz one sportske, naglasio je organizaciju malonogometnih turnira povodom Dana državnosti i turnira Med vulicama kojim su ujedno proslavili 40.-tu obljetnicu rada. Organizirali su bela turnir, zajedno s košarkašima humanitarnu akciju za bolesnog Marka Pongraca, prema mogućnostima uređivali su svoj prostor u starom vrtiću, ali i vanjsko igralište i okoliš oko njega.

Istaknuo je kupnju televizora pri čemu su pomogli s donacijama i sami članovi, nabavu stolica te obnovu stolova i ulaznih vratiju. Posjetili su i prigodnim poklonima obradovali mališane u vrtiću te sudjelovali u svim općinskim sportskim, kulturnim i društvenim manifestacijama. Paveli je zahvalio sponzorima i donatorima koji na bilo koji način pomažu rad Kluba. Zahvalio je Općini Kotoriba s kojom imaju odličnu suradnju i dosadšnjem domaru Igancu Vidoviću.
U planu za ovu godinu izdvojio je proširenje vanjske nadstrešnice i zaštitne ograde iza golova te proširenje i obnovu asfaltne podloge na igralištu. Financijsko izvješće podnio je blagajnik Luka Radmanić prema kojem je vidljivo da su godinu završili u plusu s iznosom od 300 kuna. O sportskim rezultatima govorio je tajnik Borko Beliga koji je izdvojio igranje na turnirima u Prelogu, Goričanu i Sloveniji, a u planu je ulazak u varaždinsku ligu mini nogometa.

Beliga je naglasio dva problema s kojima se u ovom trenutku susreću i koje treba u što skorije vrijeme riješiti. Treba pronaći novog domara ili da taj posoa odrade sami članovi prema dogovorenom rasporedu te da se prema uhodanoj tradiciji vrati brojčanost ljudi koji će nedjeljom prije podne igrati mali nogomet.
U ime Općine Kotoriba na skupu su bili zamijenik načelnika Roberto Ujlaki i predsjendik Općinskog vijeća Zoran Radmanić.  – Vi ste Klub preuzeli na izvanrednoj izbornoj skupštini prije godinu dana. Iako ste mladi, svojim radom, aktivnostima i voljom vodite ga u dobrom smjeru. Drago mi je da imamo korektan odnos što ćemo nastaviti i u budućnosti. Općina ima u planu da vam pomogne oko proširenja i igrališta i zaštitne mreže – rekao je Ujlaki.
A.Fuš

_____________________________________________________________

ŽUPA KOTORIBA
HODOČAŠĆE U DUBROVNIK


ŽUPA KOTORIBA ORGANIZIRA HODOČAŠĆE U DUBROVNIK 2. , 3. i 4. 2. 2016.
CIJENA  400 kn (noćenje je osigurano, prehrana je dodatni trošak)

ZAINTERESIRANI SE MOGU JAVITI U ŽUPNI URED ZAKLJUČNO U NEDJELJU 24.1.2016.

Župni ured radi radnim danom od 15:00 do 17:00 sati
Župni ured: tel: 040-682-174 e-mail:prstec.marinko@gmail.com mob: 091/222-0422
Broj našeg zvonara:099/208-7763Plan puta
02.02.2016.
POLAZAK U RANIM JUTARNJIM SATIMA OKO 3-4 h IZ KOTORIBE PREMA DUBROVNIKU. DOLAZAK U DUBROVNIK U 15h UZ KRAĆA ZAUSTAVLJANJA.
PRISUSTVOVANJE OTVORENJU JUBILARNE 1700-te SVETKOVINE SV. VLAHE KOJE POČINJE U 15:30. POLIJE  OTVORENJA SLOBODNO VRIJEME DO VEČERE. BESPLATNA VEČERA JE OSIGURANA U MOKOŠICI. SMJEŠTAJ JE OSIGURAN, PRIVAT PO OBITELJIMA.

03.02.2016.
PRISUSTVOVANJE NA SVETOJ MISI U 10h. NAKON MISE JE SVEČANA PROCESIJA SVIH SUDIONIKA HODOČAŠĆA.  POSLIJE  JE SLOBODNO VRIJEME ZA RAZGEDAVANJE DUBROVNIKA, SHOPING... NOĆENJE  OSIGURANO.
JAVNI PRIJEVOZ GRADOM U VRIJEME SVETKOVINE  JE BESPLATAN.

04.02.2015.
POSJET SVETIŠTU GOSPE OD ŠKRPJELA  U PERSTU KOD BOKE KOTORSKE (CRNA GORA). DOPLATA JE 2 EUR-a ZA BRODICU NA OTOČIĆ.  NAKON TOGA POSJET HERCEG NOVOM I RAZGLEDAVANJE CRKVE SV. JERONIMA.
ZA POSJET CRNOJ GORI POTREBNA JE VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA (ILI PUTOVNICA).
POVRATAK JE PREDVIĐEN U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA.

_____________________________________________________________

Kotoriba uskoro dobiva novu Ordinaciju dentalne medicine

U Kotoribi se uređuje nova Ordincija dentalne medicine doktorice Silvije Kraljić. Svi postojeći pacijenti koji su upisani u Ordinaciji dentalne medicine dr. dent. med. Silvije Kraljić na staroj adresi Katarine Zrinski 3, ostaju i dalje upisani.
Ovim putem obavještavaju da se ordinacija uskoro seli u nove prostore u centru Kotoribe na adresu Sajmišna 2e (bivši G&G Market).
Sve informacije za postojeće pacijente kao i budući pacijenti mogu dobiti na tel: 040 682 900, ili na email: kraljicordinacija@gmail.com.

A.Fuš

_____________________________________________________________

DJEČJI VRTIĆ KOTORIBA
PLAN UPISA DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Ured državne uprave u Međimurskoj županiji, Služba za društvene djelatnosti, temeljem članka 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi („Narodne novine" broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13 i 152/14) i članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnoga povjerenstva („Narodne novine" broj 67/14), donosi PLAN UPISA DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE za školsku godinu 2016/2017.

U prvi razred osnovne škole u školsku godinu 2016/2017. upisuju se djeca rođena u razdoblju od 01. travnja 2009. godine do 31. ožujka 2010. godine na temelju utvrđenih upisnih područja, kao i djeca kojoj je u školskoj godini 2015/2016. odgođen upis u prvi razred osnovne škole.
_____________________________________________________________


RAZGOVOR S NOSTALGIJOM
Utihnuli Gustekovi bobnji

-Ide Gustek ! Kaj bobnja ?  Bili su najčešći upiti Kotoripčana kada su čuli jednolično lupanje po dobošu-bubnju zavezanom na biciklu, najprije po onome drvenome starom preko 100 godina, a kasnije po metalnome koji je kupio u Zagrebu u jednoj komisionoj radnji, a pripadao je Novim fosilima.

A Gustek je 75-godišnji August Dolenec iz kotoripske Ulice A. Stepinca 5, čovjek enciklopedijskih informacija. A kako i ne bi kada se je vječito od svoje rane mladosti kretao među ljudima.

Veći dio radnog vijeka proveo je u RO Bratstvo i Grozdu d.o.o. Kotoriba mahom kao pekar, a sporedni mu je bio  kako su ga mještani zvali, „kotoripski EPP“. „Zanat“ je to od  pamtivijeka jer što se je u Kotoribi trebalo javno obznaniti radio je to mjesni bubnjar.
Slična je situacija i u drugim selima. Radio je to Gustek   punih 39 godina, točnije od 1974. pa do 2013. pa u šali kaže, da mu fali godina do druge mirovine. Naslijedio je to od pokojnoga Augusta Vidovića kao poletni  34 godišnjak, a bubanj je, kako se to u sportskom žargonu kaže, objesio o klin kao  73-godišnjak.- I ne bi to napravio da nemam problema s kukovima, a oni su mahom kao posljedica upravo njegove propagandnih uličnih ophodnji. Tjedno je to u prosjeku bilo tri puta. Svaki puta je stao na 66 postaja ponavljajući isto, a bilo je i dodanih ponavljanja za one „gluhe“. Svaki je puta trebalo skočiti s bicikla, proći za jedan oglas 19 kilometara po mjesnim ulicama za što je potrošio otprilike 4 sata.

A zarada ?- A najte me to niti pitati. Najte me niti pitati o sadržajima oglasa, bili su oni od prodaje drva,oranica, krava, konja pa do bračnih posredništava pa tako mije tajna da sam u tri navrata „kumovao“ pri sklapanju brakova, za dva muška i jednu žensku. Dosta je bilo reći“jedan dobrostojeći čovek treba dobru gazdaricu koja i k nečemu zgledi“…..I danas znaju dojti do mene i reći:“Gustek, daj štel bi se ženiti, moreš kaj !“ A ja, ako što mogu pomoći stupam u akciju-ispričao nam je. Rekao je kako dan, danas dolaze ljudi do njega jer je on sakupljač informacija u njegovoj se kući one izmjenjuju. Kaže kako se najviše nude na prodaju kuće i otkriva podatak kako ih danas u Kotoribi ima 22 odmah useljivih i isto toliki broj koje bi trebalo „zrihtati“.- Kaj ćete, slabo ide ta prodaja, nega penez-dodaje.

Gustek je svojim bubnjem stekao takovu popularnost da je u čak pet navrata gostovao u različitim emisijama HRT, a počeo je u  nekada popularnoj emisiji Živa istina. Nerijetko je na zagrebačkom „Jelačić placu“ najavljivao tradicionalno Međimursko proščeje. Sjeća se kako je u Varaždinu, kada još nismo bili u EU, najavljivao dolazak europarlamentaraca.

I kada već mislite da vam je Gustek ispričao, otkrio gotovo sve on će opet izvući iz rukava nešto novo. Konačno, čovjek je 39 godina „krstario“ Kotoribom. Na rastanku nam je rekao kako stari drveni doboš namjerava pokloniti mjesnoj Zavičajnoj zbirci i napuniti ga najzanimljiviji oglasima koje pomno čuva.
A kada nema s nikim podijeliti skupljeno, onda je tu njegova supruga Katarina. Upravo to tako rade ovih dana zatvoreni u toplinu njihove kuhinje i često „suče“ duge brkove koje „njeguje“ od 1968. godine.
Tekst i snimke: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJE:
S dobošem starim 100 godina
Zaboravljena slika
S markantnim brkom
_____________________________________________________________

SVESTRANI KOTORIPSKI BEGAČI
Begači znaju i veslati

Između  200 kajakaša iz tri države, Hrvatske, Mađarske i BIH, koji su u subotu 16.siječnja veslali  na zimskom spustu imena 'Naše rijeke, naše blago!' našla se i nekolicina članova Trkačkog kluba Kotoripski begači.

Oni su svojom nazočnošću  dali potporu boljem očuvanju naših rijeka, prirodnog blaga Dinarskog luka. Ovo je bio tradicionalni zimski spust rijekom Dravom u organizaciji Rafting kluba Matis, udruge ZEUS i WWF Adrie, s porukom da građani žele očuvanu rijeku Dravu koja predstavlja jedno od najvećih prirodnih blaga ove regije.Veslalo se je rafting stazom na Bukovcu do Donje Dubrave.

Kotoripski begači su sudjelovanjem u ovoj akciji promovirali sebe, skupljali dodatnu snagu za predstojeće trkačke utrke, a ono što nije za zanemariti dio su dana proveli na svježem i hladnom zimskom zraku čemu su oni naviknuti.

U spustu su sudjelovali: Damir Matotek, Dragutin Pintarić, Dragutin Gašparić i Siniša Kovačić (s lijeva).
Zabilježio: M. Grubić


NAJAVA: KOTORIPSKI FAŠENK 2016.

Fašenk u Kotoribi ove će se godine održati u nedjelju, 7. veljače. Rekli su to općinski čelnici načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki na sastanku s predstavnicima općinskih udruga.
Organizciju manifestacije  i ove je godine preuzeo KUD Kotoriba. Formiranje povorke u kojoj će biti predstavnici udruga, osnovnoškolci, mališani iz vrtića i puhački orkestar bit će u Sajmišnoj ulici (kod bivšeg MTČ-a) od 14 sati odakle se kreće prema centru.

Na pozornici (kod PZ Čakovec) će biti održan program u kojem će se predstaviti maske, čitati popularni Kotoripski vrabec, obaviti primopredaja ključeva i suditi fašenku. Nakon programa, maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava kreće prema Društvenom domu u donjem kraju gdje maske očekuje večera i izbor najljepših maski.

Za dobar štimung i feštu bit će zadužen glazbeni sastav Pisofkej, pa su osim maskiranih, na fašensku zabavu pozvani i ostali mještani. Općina će financijski popratiti manifestaciju na način da će osigurati kuhano vino, čaj i krafne za maske i posjetitelje u centru Kotoribe, a oni maskirani će dobiti večeru i piće u Društvenom domu.

Svaka skupina koja će barem s pet članova sudjelovati u manifestaciji može očekivati pomoć od strane Općine. Dan ranije, u subotu, Društvo naša djeca u popodnevnim satima organizira Dječji kotoripski fašenk. Ples i izbor najboljih maski održat će se u Društvenom domu.
A.Fuš

_____________________________________________________________

51-GODIŠNJI MLADEN FRIŠČIĆ U BOLESTI SE BAVI „GRAĐEVINARSTVOM“
Bolest je u njemu otkrila skriveni talent


51-godišnjeg Mladena Friščića  u Kotoribi svi znaju po nadimku Kesera. Porijeklom je iz Donjeg Vidovca i brat je Dragutina, poginulog heroja Vukovara.

Po struci je mesar, no posljednje godine radio je kao građevinac u Italiji. Nažalost prije dvije godine, kada je bio kod kuće na odmoru, pretrpio je moždani udar nakon kojeg se puževim koracima vraća u normalni život.

Nije lako….. Dužnu skrb i pozornost o njemu vodi 50-godišnja supruga Antonija i 25-godišnja kćerka Roberta i 22-godišnji sin Dražen. No, ni one glede svojih poslovnih obveza ne mogu stalno biti uz njega, a Mladen to i ne traži, želi se što prije osamostaliti. U traženju toga i u trenucima kada je ostajao sam kod kuće jednostavno je glede nemirna duha tražio neki posao, no bolest i liječnici to mu nisu dopuštali….

-Moral sem i štel sam nekaj delati. Ne da bi imel koristi već samo da nekaj delam- ispričao nam je u svojoj obiteljskoj kući u Ulici Ruđera Boškovića uz nazočnost kćerke Roberte. Nabavljao je od prijatelja, susjeda, znanca otpadne daščice pa su se neki i pitali što će mu, a on im je u šali znao reći: -Bom se igral ! I doista je tako bilo. Počeo je Mladen izrezivati te sitne daščice u još sitnije, slagao ih ovako, slagao onako, kombinirao ne bi li napravio zamišljeno.

Najprije se dao na izradu naftnog tornja. Rastao je on bez nacrta, onako iz glave, i narastao kroz mjesec dana rada do visine od 180 centimetara kada je Mladen rekao dosta, ipak je to malo previsoko za zatvoreni prostor. Uslijedilo je bojanje i spremanje daleko od očiju javnosti. Nije mu bilo važno hoće li se netko diviti njegovom djelu ili ne, on je bio zadovoljan sretan jer su dani prolazili, a on se je osjećao sve sigurniji i korisniji pa danas kaže kako mu je to bila svojevrsna terapija. Osokoljen za pola mjeseca napravio je kuružnjak, jedno i drugo obojio je jarkim bojama….

Kuružnjaka je napravio za dva tjedna. Tada je na red došla njihova obiteljska kuća. Na njoj radi već treći tjedan još nije dovršena jer nedostaju boje na pročelju. S njom je morao malo pričekati jer ga je zaokupila izrada božićnih kućnih jaslica pred kojim smo fotografirali njegovu 25- godišnju kćerku Robertu.

Kaže kako mu se dani bolovanja približavaju kraju pa dvoji da će već što stići  napraviti. A toranj, kuružnjak, njegova kuća samo će ostati potvrda njegovog talenta, ali i sjećanje na dane kad nije znal kam sa sobom“.

Tekst i snimke: Mladen Grubić

_____________________________________________________________

RADOSNA VIJEST
Za sada poluprazna mjesna Zdravstvena stanica; dolaze  specijalisti !

Danas pola prostora kotoripske Zdravstvene stanice stoji prazno jer je nedavno iz nje iselio jedan stomatološki tim pa u njemu rade samo dva tima liječinika., a dva tima  stomatologa su u privatnim(svojim) prostorima.Slobodno se može može reći kako je to za tako veliki prostor stanice  "jadno".¸

Bolja vremena za ovu zgradu najavio je na pretposljednoj sjednici OV-a načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec. Kazao je kako su obavljeni razgovori s najodgovornijima u čakovečkom Domu zdravlja o potrebi periodičnog dolaska  specijalističkih timova u te prostore  kako bi mještane rasteretili odlaska u Čakovec i dalje. Kako je rečeno, najbiliže tome je dolazak oftamologa i to već s prvim mjesecima ove godine.

Je li to bilo samo novogodišnje obećanje pokazat će vrijeme !?
Inače, ovaj je objekat napravljen negdašnjim samodoprinosom mještana Kotoribe i svečano je otvoren 25. rujna 1988. godine pa je već tada izražena želja da se osuvremene zdravstvene usluge. Hoće li do toga ipak doći  doći pokazat će vrijeme.
Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Zdravstvena stanica Kotoriba
_____________________________________________________________

PRIMJER
Djedovima stopama

Zatekli smo ih nedavno u školskoj sportskoj dvorani u Kotoribi na turniru Djeda Božićnjaka. Malci su 10-godišnji Dino i njegova tri godine mlađa sestra Hana Sović.
Oboje su se natjecali na turniru prilagođenome njihovom uzrastu. Uz njihove stolove se je u ulozi savjetnika, a i navijača našao njihov 63-godišnji djed Stanko i sam još uvijek aktivni stolnotenisač u STK Kos/Kotoriba u kojem su malci počeli igrati.

Gospodin Sović spada u klupsku plejadu, sredine koja je prije tri godine obilježila 60-tu obljetnicu osnutka STK i aktivnoga igranja.- Radostan sam što je moja unučad krenula mojim stopama pogotovo iz razloga što im mogu još mnogo toga pokazati, biti od pomoći-rekao je djed pohvalivši Dinu i Hanu kao izuzetno poslušne sportaše, a to za njihovu dob mnogo znači.
Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Stanko sa svojim unucima
_____________________________________________________________

REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
OPĆINA KOTORIBA

Općinski načelnik raspisuje NATJEČAJ za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2015. / 2016.

1. Opći uvjeti i kriteriji za dodjelu stipendija:
Stipendije se odobravaju za jednu akademsku godinu, odnosno za 10 mjeseci studija tijekom akademske godine i to od 1. listopada 2015. godine do 31. srpnja 2016. godine, a pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti sveučilišnih preddiplomskih i diplomskih studija, odnosno stručnih studija u Republici Hrvatskoj uz uvjet:
- da ne primaju stipendiju po drugoj osnovi,
- da su studenti druge i viših godina,
- da su državljani Republike Hrvatske
- da imaju prebivalištem na području Općine Kotoriba,
- da nisu stariji od 27 godina,
- da roditelji ili skrbnici studenta imaju prebivalište na području Općine Kotoriba najmanje pet godina prije objave natječaja za dodjelu stipendija,.

2. Visina stipendija:
- visina mjesečne stipendije za studij na području Međimurske i susjednih županija iznosi 300,00 kuna, a u ostalim županijama 500,00 kuna.

3. Dokumentacija koju je potrebno dostaviti:
- prijava na natječaj za dodjelu stipendije (obrazac prijave može se podići u Upravnom odjelu Općine),
- potvrda o upisu na studij,
- preslika osobne iskaznice za studenta,
- potvrda o prebivalištu roditelja i studenta (izdaje Policijska uprava),
- izjava o broju članova zajedničkog domaćinstva za roditelje ili skrbnike i braću studenta mlađu od 18 godina, te stariju braću od 18 godina samo ako se redovito školuju ili studiraju, te da ne primaju stipendiju po drugoj osnovi (obrazac izjave može se podići u Upravnom odjelu Općine),
- potvrdu poslodavca o prosjeku plaće za zadnje tri isplaćene plaće ili preslika zadnje tri isplatne liste plaće roditelja ili skrbnika ako su zaposleni,
- za obrtnike i slobodna zanimanja (uključujući vlasnike OPG) presliku rješenja Porezne uprave o mjesečnoj osnovici za obračun doprinosa za obrtnike i OPG (ako su osigurani po toj osnovu), te presliku poreznog rješenja o utvrđenom porezu za 2014. godinu,
- potvrda Zavoda za zapošljavanje o nezaposlenosti roditelja ili skrbnika i braće studenta mlađu od 18 godina ako su nezaposleni duže od 3 mjeseca,
- potvrda o prosjeku mirovine u zadnja tri mjeseca ili preslika isplate-odreska zadnje tri mirovine roditelja ili skrbnika ako primaju mirovinu,
- potvrda o upisu u školu ili na fakultet za braću studenta koji se redovito školuju.

4. Naziv tijela kome se molbe podnose i rok za dostavu molbi:
- prijave za dodjelu stipendija s traženom dokumentacijom, dostavljaju se najkasnije do 15.01.2016. godine na adresu: Općina Kotoriba, Kolodvorska 4, Povjerenstvo za dodjelu stipendija s naznakom „Natječaj za stipendije“.

5. Rok u kojem će biti objavljeni rezultati natječaja:
- o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni najkasnije u roku 30 dana od dana donošenja odluke o dodijeli stipendija.
NAPOMENA: Nepotpune i nepravodobno podnesene prijave neće se razmatrati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Kotoriba, Kolodvorska 4 ili na telefon 040 / 682-247.

OPĆINSKI  NAČELNIK
Ljubomir Grgec, v.r.

_____________________________________________________________

REPUBLIKA HRVATSKA
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
OPĆINA KOTORIBA

Na temelju članka 5. Odluke o mjerama poticanja za uređenje nekretnina na području Općine Kotoriba („Službeni glasnik Međimurske županije”, br. 16/14), Općinski načelnik Općine Kotoriba raspisuje                 

NATJEČAJ za dodjelu poticaja  za uređenje nekretnina na području Općine Kotoriba u 2015. godini

1. Opći uvjeti i kriteriji za dodjelu poticaja te visina poticaja:
Općina Kotoriba (u daljnjem tekstu: Općina) će vlasnicima nekretnina koji su tijekom 2015. godine kupili ili naslijedili nekretninu na području Općine na kojoj je izgrađen stambeni objekt kojeg namjeravaju urediti za stanovanje ili se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt, dodijeliti poticaj u iznosu od maksimalno 20,000.00 kuna.
U slučaju da ukupan iznos odobrenih potpora veći nego je iznos rezerviran za potpore u godišnjem proračunu tada se sve potpore linearno smanjuju.
Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici nekretnine (u daljnjem tekstu: korisnici poticaja) uz uvjet da je vlasnik ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje godinu dana od dana prijave za dodjelu poticaja, te da nema u vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje.
Nakon dodjele poticaja. Korisnici poticaja imaju sljedeće obveze:
- korisnik poticaja i članovi njegove uže obitelji (supružnik i djeca) moraju u roku od 2 godine nakon odobrenja potpore prijaviti prebivalište na adresi stambenog objekta za koji je odobren poticaj i mora zadržati prebivalište neprekinuto sljedećih 10 godina bez promjene,
- ukoliko se korisnik poticaja odluči za novogradnju, onda mora u roku od 2 godine nakon odobrenja potpore ishoditi akt o građenju i započeti građenje, a 6 godina nakon odobrenja potpore završiti građevinu te zajedno s članovima uže obitelji prijaviti prebivalište na adresi stambenog objekta za koji je odobren poticaj i mora zadržati prebivalište neprekinuto sljedećih 10 godina bez promjene.
Kao garanciju za ispunjenje uvjeta iz natječaja, korisnik poticaja prije zaključenja ugovora o dodjeli poticaja, mora dostaviti Općini bjanko zadužnicu najmanje u vrijednosti dodijeljenog poticaja ovjerenu kod javnog bilježnika. .
U slučaju da korisnik poticaja ne ispuni neki uvjet iz natječaja, dužan je Općini vratiti dobivena sredstva uvećano za zatezne kamate najkasnije 60 dana nakon što nastane neispunjenje nekog od uvjeta.

2. Dokumentacija koju je potrebno dostaviti:
- prijava na natječaj za dodjelu poticaja (obrazac prijave može se podići u Upravnom odjelu Općine),
- presliku kupoprodajnog ugovora koji je ovjeren kod javnog bilježnika i prijavljen kod nadležne Porezne uprave ili presliku rješenja o nasljeđivanju,
- zemljišno-knjižni izvadak za kupljenu nekretninu ili  nekretninu koju je naslijedio,
- kopiju katastarskog plana za kupljenu nekretninu ili nekretninu koju je naslijedio,
- izjavu da nemaju stan, kuću ili kuću za odmor pogodnu za stanovanje
- potvrdu kojom se dokazuje da je vlasnik nekretnine i/ili supružnik vlasnika stalno zaposlena osoba najmanje godinu dana od dana raspisivanja natječaja,
- podatke o bankovnu račun korisnika poticaja.

3. Naziv tijela kome se molbe podnose i rok za dostavu molbi:
- prijave za dodjelu stipendija s traženom dokumentacijom, dostavljaju se najkasnije do 15.01.2016. godine na adresu: Općina Kotoriba, Kolodvorska 4, Povjerenstvo za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina  s naznakom „Natječaj za poticaj za uređenje nekretnina“.

4. Rok u kojem će biti objavljeni rezultati natječaja:
- o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni najkasnije u roku 30 dana od dana donošenja odluke o dodijeli poticaja.
NAPOMENA: Nepotpune i nepravodobno podnesene prijave neće se razmatrati.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Kotoriba, Kolodvorska 4 ili na telefon 040 / 682-247.

   OPĆINSKI  NAČELNIK
Ljubomir Grgec, v.r.

_____________________________________________________________

Treći  bella turnir Košarkaškog kluba Kotoriba
Kartao 21 par

U utorak navečer je u prostorijama KK Kotoriba održan Treći bella turnir u kartanju kojeg je uzorno organizirao KK Kotoriba.

Od prijavljenog 21 para, a nakon velike borbe u polufinalu i finalu, zasluženi pobjednik je  ekipa Belje jagode s okusom ananasa (Mario Paveli i Emanuel Matotek), drugo mjesto osvojila je Bižuterija  ( Vedran Golub i Benajamin Vugrinčić), treći su bili Žigec i Keka ( Igor Šimunić i Krešo Ujlaki),  a četvrti Caffe bar Gani.

Oni su primili nagrade organizatora. Oni ujedno čestitaju spomenutima kao i ostalim sudionicima na korektnosti u igri.

Tekst i foto: M. Grubić

_____________________________________________________________

Koncert Acoustic soulsa
Rock poslastica u Kotoribi koja će se pamtiti

Članovi KUD-a Kotoriba podarili su mještanima Kotoribe pravu rock poslasticu. Treću godinu zaredom 5. siječnja u tamošnjem Domu kulture, održana je Večer rock glazbe na kojoj prema tradiciji nastupa fantastičan gitaristički duo Acoustic souls.
Tomislav Užarević i Vjekoslav Valetić u Kotoribu su došli pojačani s vrhunskim pjevačem Mahirom Kapetanovićem – Makijem.U više od dva sata odlične svirke dokazali su zašto su kratkom vremenu osvojili brojne simpatije publike, nastupajući diljem Hrvatske. Acoustic souls iz Đakova je bend koji izvodi najpopularnije strane hitove s Billboard ljestvica od 60-tih godina do najnovijih. Pjesme iz njihovog pomno biranog repertoara osvježene sufantastičnim akustičnim aranžmanima, sukladno njihovom talentu i dugogodišnjem glazbenom iskustvu.Uz njih svoje glazbeno umijeće predstavili su Lidija (vokal) i Neven (gitara) iz Čakovca te Stela (vokal) i Hinko (gitara) iz Kotoribe. Svi oni koju su unatoč ledenoj kiši došli na koncert nisu požalili. Istinsku su uživali u svakoj pjesmi i pjevušili zajedno s izvođačima. Oni koji nisu došli imat će tu priliku već poćetkom iduće godine.
A.Fuš


_____________________________________________________________


KAMERA NAŠE SURADNICE
Kotoripska zimska bajka

Danijela Sabol,kotoripska učiteljica razredne nastave u OŠ-i Jože Horvata Kotoriba,je naša revna foto - evidentičarka priodnih ljepota Kotoribe i još više njenog predvinog okoliša. - Ljubiteljica sam dugih šetnji, ali ne s "mozgom na paši" već u njima promatram i bilježim svojim "fotićem" samo ono lijepo što se zabilježiti dade.

Radosna sam što svoje foto bilješke mogu podijeliti s nekima, a pogotovo s vašim čitateljima - rekla nam je u nedjelju popodne predočivši nam ove dvije fotografije koje je snimila kraj mjesne Šuder grabe uz ribički dom ŠRD-a Som Kotoriba.

Gospođu Danijelu smo već upoznali po divnoj fotografiji koju smo svojevremeno objavili pod naslovom Bajkovito nebo nad Kotoribom.

-Međimurje je predivno, prekrasno. Foto amatera ima sve više pa bih voljela da i oni svojim foto prilozima promoviraju ljepotu kraja med Murom i Dravom-rekla je.
M. Grubić

FOTOGRAFIJE:
Danijela Sabol

_____________________________________________________________

DJEČJI VRTIĆ KOTORIBA
I.Svetomartinskog 1
KOTORIBA, 04.01.2016.

NATJEČAJ - Za odgojitelja/odgojiteljicu
Rad na određeno vrijeme do 31.07.2016.(pola radnog vremena)

Uvijeti:
- Kandidati moraju ispunjavati uvijete propisane Zakonom o  predškolskom odgoju i obrazovanju.
Sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova na natječaj se mogu prijaviti osobe oba spola.

Uz pisanu prijavu priložiti:
- kratak životopis
- domovnicu        
- dokaz o stručnoj spremi
- potvrdu o nekažnjavanju (ne starije od 6 mjeseci)

Priložena dokumentacija mora biti u izvorniku ili ovjerena preslika.
Prijave na natječaj podnose se u  roku 8 dana od dana objave, na adresu Dječji vrtić Kotoriba, I.Svetomartinskog 1, s naznakom :
„za natječaj odgojitelja-ne otvarati“

Nepotpune i nepravodobno dostavljene prijave neće se razmatrati.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

                                                     UPRAVNO VIJEĆE  DJEČJEG VRTIĆA KOTORIBA
_____________________________________________________________

LIMENA GLAZBA KOTORIBA
Koncert za kotoripsku kulturnu povjesnicu

Nedjelja 3. siječnja 2016. zacijelo će ući u kulturnu povjesnicu Kotoribe. Nadnevak ćemo pamtiti po tome jer je toga dana održan prvi samostalni koncert mlade Limene glazbe općine Kotoriba koje su ovoga puta svojim pjevanjem pratili članovi Pjevačkog zbora župe Kotoriba.

Ovim nastupom mladih glazbenika dosanjan je san kotoripskih glazbenih zanesenjaka koji je prekinut 60-tih godina kada su „bandisti zadnji put igrali v Kotoribi“. O tom snu u nastupnom govoru govorio je predsjednik mladih glazbenika Vinko Horvat, zaljubljenik u međimurski melos, kulturu, puhačku glazbu…. On je bio kotač zamašnjak što je do svega ovoga došlo jer je svojim nesebičnim zalaganjem, angažiranjem učenika OŠ-e Jože Horvata Kotoriba u čemu su mu pomagale profesorice,ravnateljica škole Snježana Matoš i učiteljica glazbe Klaudija Vidović.
Angažirani su roditelji, a zaslužan je što je pred njih doveo vrsnog glazbenog učitelja, „primadonu“ međimurske puhačke glazbe Stjepana Taradija- Uteka iz Belice. Stručnjak je to koji je svojim znanjem, iskustvom i nesebičnim radom samo za godinu dana pred punu dvoranu Doma kulture doveo ovu glazbenu mladost.- Zahvaljujem vam poštovani posjetitelji što ste nas došli pogledati, zahvaljujem se gostima naše glazbe koji dolaze iz drugih sredina da bi je popunili, zahvaljujem gospodinu Damiru Kadiji što je k nama doveo crkvene pjevače kao pomoć da to postane tradicija Kotoribe, a da bi nešto postalo  tradicija potrebno je barem deset godina kontinuiranih nastupa. Ovim nastupom okrećemo još jedinu kulturnu stranicu Kotoribe, vjerujem da biti i povijesna- rekao je Horvat.
Još se jednom zahvalio vanjskim  glazbenicima koji dolaze pomagati ovoj mladosti da jednog dana stasaju u prave puhače, a što je njihova osobna želja kao i želja sviju onih koji su uz njih.

Da ugođaj njihovog nastupa bude potpun zdušno su se založili crkveni pjevači pa su nas zajedno kroz sat i petnaest minuta vremena proveli božićnim glazbenim notama. A kada su svirači ostali sami na pozornici maestro Utek je s njima „prošao“ sve glazbene žanrove uz ritmičko pljeskanje oduševljenog gledateljstva koje ih nije puštalo s pozornice, a Utek je iz rukava izvlačio skladbu za skladbom. Oduševljenje dostiglo vrhunac sa skladbom V Kotoribi cug mašina fučnula.

Samo godina dananjihova rada bila je dovoljna da u mnogima probude emocije, što je zdravi dokaz da je vrijedilo sanjati neke snove, biti uporan da srca ove „djece“ zakucaju glasnije no ikada.
Njihovi gosti su bili učenici varaždinske Glazbene škole, kvartet trombona koji su činili: Valentina Jalšovec, Štefan Lesar, Lovro Povijač i Nikola Kropek. Za sebe su rekli da im je porijeklo međimursko, zagorsko i podravsko i da su svi kajkavci.
- Prekrasni ste bili !-rekla je na kraju Dijana Šarek koja je kao voditeljica priredbe u nju unijela dodatnu toplinu i radost. I doista je time rekla sve.

Tekst i snimke: Mladen Grubić

_____________________________________________________________

TAKO JE TO U KOTORIBI
Efikasni Pipi


Tako kažu Kotoripčani koji su navikunuti da u vrijeme snježnih padalina na mjesne prometnice s ralicom montiranom na vatrogasnu auto-cisternu izlazi općinski komunalni djelatnik Stjepan Matan-Pipi.

Tako je bilo i u nedjeljno jutro 03.01.2016.  kada je za pet sati očistio 30-tak mjesnih prometnica.

Ovakva praksa čišćenja prometnica u Kotoribi datira od bivše MZ-e, odnosno od 1986. godine.

Tekst i foto: M. Grubić


_____________________________________________________________

U NEDJELJU U KOTORIBI
Prvi samostalni koncert Limene glazbe Kotoriba

Kao što je već u rujnu prošle godine,u prvom nastupu Limene glazbe općine u Kotoriba,najavljivao njihov predsjednik Vinko Horvat i kako smo mi nedavno pisali, u nedjelju 3. siječnja dogodit će se njihov prvi nastup.
Bit će to pod imenom Prvi samostalni božićno-novogodišnji koncert Limene glazbe općine Kotoriba sa svojim gostima.
Gosti će im bito Pjevački zbor župe Kotoriba te Kvartet trombona Glazbene škole Varaždin.
Koncert će biti u 15 sati u mjesnom Domu kulture.

Ulaz se neće naplaćivati, no svaka novčana pomoć će mladim glazbenicima veoma dobro doći,a to ćete moći učiniti na ulazu u dvoranu.

M. Grubić

_____________________________________________________________

38. NOVOGODIŠNJA UTRKA ULICAMA VARAŽDIN
Prepoznatljivi Kotoripčani

Gregor Laszlo iz mađarskog Benedek Tima pobjednik je 38. Novogodišnje utrke, prve ovogodišnje sportske manifestacije u Hrvatskoj, koja se točno u ponoć trčala ulicama Varaždina.  U ženskoj konkurenciji prvo je mjesto osvojila Zita Kacser također iz Benedek Tima. Novogodišnjoj utrci sudjelovalo je ukupno 212 trkača i trkačica.

Od domaćih trkača najbolji je bio Tomislav Kukec iz AK Dinamo-Zrinjevac na četvrtom mjestu.
Ovdje treba istači članove TK Kotoripski begači iz Kotoribe, točnije njihovu brojnost, te uspjeh  27-godišnjeg Matije Zadravca koji je u kategoriji seniora osvojio visoko 7. mjesto  jer stazu istrčao za 22 minute i 33 sekunde. U istoj kategoriji je 37-godišnji Siniša Kovačić bio 40., a 33-godišnji Nenad Čižmešija 51. Ukupno je trčalo 76 seniora.

Ostali kotoripski trkači su sudjelovali u kategoriji građani. Među njima je  najbolji bio Alen Maltar osvojivši 9.mjesto od ukupno 72 natjecatelja. Vinko Matotek je bio 17., Robert Dežđek 25., Dragutin Gašparić 37. i  Dragutin Pintarić 40.
Na utrci je u kategoriji građana  sudjelovao i 72-godišnji Josip Horvat iz Kotoribe, ali pod patronatom TK Marathon 95 Varaždin. On je bio 58.Svi su oni trčali stazu dužine 6.400 metara.
Organizator utrke je varaždinski Atletski klub Sloboda.
M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Kotoripčani u Varaždinu
_____________________________________________________________

NAJAVA
U Kotoribi Večer rock glazbe uz Acoustic Souls i mlade glazbenikeVeć tradicionalno, treću godinu, Acoustic Souls nastupa na Večerima rock glazbe u Kotoribi.

Ovaj put dolaze nešto 'glasniji' jer su pojačani s vokalom Pjerina Ruževića.


Program će se uglavnom sastojati od stranih i domaćih hitova u aranžmanima Valetić/Užarević, a osim Soulsa imat ćete priliku poslušati odlične mlade glazbenike, Stelu i Hinka, kao i Lidiju i Nevena.


Večer rock glazbe održat će se u utorak, 5. siječnja 2016. godine u kotoripskom Domu kulture s početkom u 19 sati.

U svakom slučaju očekuje vas večer odlične glazbe! Vidimo se!


A.Fuš_____________________________________________________________

SAKUPLJANJE BOŽIĆNIH DRVCA

Već tradicionalno iza novogodišnjih praznika PRE-KOM Prelog prikupljat će ostatke božićnih drvca.
Molimo Vas da ostavite božićno drvce ispred kuće kako bi ga naši radnici pokupili.

Termini odvoza božićnih drvca u Kotoribi je:četvrtak 07.01.2016. KOTORIBA

_____________________________________________________________

POČELO JE……
Da se ne ponovi

„Evo ljudi.. Pospremajte si aute, skrivajte.. Vjerujem da nije neko namjerno, ali petarde su bile u zraku, pa eto to krivimo.. A sad ?“ Napisala je na svom facebook profilu u ponedjeljak ujutro 25- godišnja policijska službenica Laura Seličanec iz kotoripske ulice J. Slavenskog priloživši fotografiju „žrtve“. Bio je to njihov automobil.

Gospođa Laura nam je u svezi toga rekla:- Vani smo čuli  petarde i vatromet i taman sam rekla da obijesnima  idem reći da se stišaju jer je mali sinčić zaspao, a bila sam sama kod kuće jer je suprug Siniša bio na „terenu“.Nisam trebala izaći jer je on stigao i razočarano rekao kako  je zadnja „šrajba“ u komadićima..
Kada sam pitala susjedu zna li nešto više o tome rekla mi je kako je pod prozorom vidjela grupu malih Roma koji bacaju petarde.Našli smo kamenčić pored auta, ali je to morao biti jaki udarac.. Ne znamo o  čemu je riječ-njezine su riječi.

Bilo petarde, kamenčići ili nešto drugo supružnicima Seličanec ne prestaje ništa drugo nego kupiti novo stražnje staklo na svojoj Škodi.

M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Automobil obitelji Seličanec
FOTO:S.S.
_____________________________________________________________

ZDRAVSTVENO SOCIJALNO VIJEĆE OPĆINE KOTORIBA
Novčani darovi od 100 kuna


Općina Kotoriba iz svoga proračuna za dva naša najveća kršćanska blagdana izdvaja novčana sredstva kojima ih želi  bar donekle razveseliti.

Uoči božićno-novogodišnjih blagdana, 120 socijalno ugroženih korisnika primilo je novčani dar od 100 kuna.

Posrednici u podjeli pomoći su bili Anica Škoda i Josip Forauer, članovi Socijalnog vijeća općine Kotoriba.

Informaciju smo dobili od predsjednika  toga općinskog tijela Josipa Forauera.

Tekst i foto: M Grubić

FOTOGRAFIJA:
J. Forauer

_____________________________________________________________

TRADICIONLANO KLUPSKO PRVENSTVO STK KOS/KOTORIBA
Pobjednik  Stjepan Vidović

Šesnaest  natjecatelja okupilo se na tradicionalnom klupskom prvenstvu STK Kos/Kotoriba kojeg oni organiziraju posljednjeg vikenda u godini.
Natjecanje je zanimljivo jer su u njega uključene sve klupske strukture, od onih najmlađih do najstarijih koji su ušli već u sedmo desetljeće života.

U finalnom susretu, kao i lani ,jedan nasuprot drugoga našli su se učenik i učitelj, 13 –godišnji Stjepan Škoda i 40- godišnji Stjepan Vidović (39). U vrlo zanimljivom i uzbudljivom susretu pobijedio je Škoda 3:2  uz veliku radost za prošlogodišnji revanš i što je pobijedio svoga učitelja.

Za treće mjesto Filip Radmanić je istim rezultatom pobijedio Ivicu Jakupaka. Peto mjesto pripalo je legendi Vinko Leginu koji je bio pobijedio mladog Igora Munku 3:0.
Natjecanje je održano u Stolnoteniskoj dvorani, a pehare prvom trojcu  uručio klupski  tajnik Dražen Radmanić.

Nagrade su svim natjecateljima predali i klupski sponzori, Josip i Željko Kos.
Tekst i foto: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJA:
Zlatni Stjepan Škoda
_____________________________________________________________

DRUŠTVO NAŠA DJECA KOTORIBE
Za dječji osmijeh u vrtiću

Polaznici Dječjeg vrtića Kotoriba nemalo su bili oduševljeni kada su pod vrtičkim borom pronašli poklone Djeda Mraza.
On je bio posrednik pri njihovom donošenju, a dalo mu ih je kotoripsko Društvo Naša djeca.Naime, ono se ove se godine odlučilo darivati one najmanje, one zbog kojih zapravo i postoje. -Tako smo ove dane darivanje iskoristile te pod bor djece Dječjeg vrtića Kotoriba, naravno uz pismo Djeda Mraza,  stavile poklon (radio/Cd prijemnik).
Na taj način želimo da naša djeca uživaju u pjesmi i plesu, da uvijek budu radosna i raspjevana-rekla nam je Željka Strbad Matulin, jedna od čelnica društva.

M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Razdragani mališani

ŠALA MALA S DOZOM ISTINE
Kako je  najstariji Kotoričanin htio je "obmanuti" doktore

Svaki puta je lijepo doći u dom i društvo najstarijeg Kotoripčanina Mije Golubića. I ako su mu 102 godine uz malo "jači ton" s njim možete normalno komunicirati, no ipak ga je ljepše slušati. Živa je enciklopedija kojoj je još uvijek više na dlanu ono kotoripsko jučer, a o njegovom kotoripskom danas više pričaju njegova djeca. Kada smo bili s općinskim čelnicima Kotoribe u njihovu domu, a tradicionalno ga pohode uoči božićno-novogodišnjih blagdana, uz časkanje čuli smo jedan detalj koji moramo podijeliti s javnošću. Ispričala nam ga je njegova kćerka Terezija.

Rekla je kako je tata u ljetnom periodu imao zdravstvene probleme, a trebao je ostati u bolnici, no on se je odlučio po terapije dolaziti iz Kotoribe, što su djeca poštivala. Kada su došli do bolničkog ulaza htjeli su otići po invalidska kolica da ga lakše i prije dođu do Dnevne bolnice gdje je primao terapiju.
Gospodin Mijo je "vožnju" odrješito odbio s obrazloženjem da mu nedostaje hodanje, odnosno šetnje koje su mu  u krugu doma svakodnevne. Ulazio  je on svakodnevno u krug bolnice gordo i ponosito. Pratnja je bila tu za svaki slučaj.Vratimo se još unatrag. Kada su laboratorijski nalazi pokazivali i ukazivali na bolest, on je liječnicima diplomatski rekao:- Nije mi nikaj. Ako bi mi kaj bilo ja bi to najprije rekel svojoj deci.No, gospoda doktori bili su nemilosrdni, a kako je kasnije priznao, morao ih je poslušati, ipak su bili u pravu.

Danas je zdrav. Domaće kobasice i čašicu domaćeg vina išli su mu u slast. S načelnikom Grgecom nazdravio je za bolje sutra i sretne blagdane.

Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Zdravica s načelnikom

_____________________________________________________________

TRADICIJA KOJA TRAJE
Desetgodišnje druženje na Štefanje

Svako Šefanje, a tako već deset godina unatrag, okuplja se grupa mladih Kotoripčana, dobrih prijatelja, susjeda, suradnika.-Pokret na rijeku Muru je oko 8 sati ujutro i družimo se sve dok ne padne tvrdi mrak.

Kulminacija je kad se zapjeva prava međimurska popevka na povratku kući. U međuvremenu se kuha  vino,popije se domaća žganica,medica, a i gemišta ima napretek- kaže Dane Škoda, jedan od organizatora okupljanja. A papica ?-Peče se jeger,kobasice,krumpir i krvavice....ima i špeka,kosane masti,luka,češnjaka…sve sami domaći specijaliteti- dodaje Dane i ne zaboravlja da kraj njih dobro prođu usputni prolaznici pa oni tako počaste šetače,ribiče i ostale zaljubljenike prirode koji naiđu…

Članovi Štefanjske skupine u: Siniša Seličanec, Petar Rodek, Dane Škoda, Nikola Pišpek,Dragutin Knez, Marko Horvat, Nikola Jesenović, Boris Špiranec, Tihomir Škoda, Marijan Rodek i Željko Radmanić.

M. Grubić

FOTOGRAFIJE:
Još nisu svi došli
Svaki na svojem zadatku
Marko H. je zadužen za vatru
Ponuda na grani
U prelijepom krajoliku
SNIMIO: D. Škoda
_____________________________________________________________

BOŽIĆNA PORUKA

Dragi Kotoripčani, draga braćo i sestre,evo već je druga godina kako mi u duhu vjere zajedno kročimo ovim svijetom.

Kroz to vrijeme događale su se mnoge stvari. Neke su bile lijepe, neke malo manje, ali život nam nosi sve, i dobro i zlo, i nema smisla bježati ni od čega.

U vrijeme mojeg upravljanja župom Kotoriba ja sam našu djelatnost podijelio na tri dijela. Prvi dio je, naravno, duhovni bez čega ništa drugo ne bi imalo smisla. Kod nas su u crkvi redovito svete mise svakoga dana, redovito se primaju sakramenti i naša crkva je kuća molitve kako je to Isus želio.
Svaka župa u kojoj duhovnost ne zauzima prvo mjesto s vremenom propada i to je neizbježno.

Nadalje, drugi je dio pastoralni, gdje mi na jedan bliži način pokušavamo stupiti u kontakt s našim vjernicima. Kroz ovo vrijeme mi smo imali mnogo pastoralnih aktivnosti koje su se ticale svih, od onih najmlađih do onih najstarijih.
Mi redovito obilazimo naše bolesnike svaki mjesec i nosimo im utjehu u njihovim križevima. Tu se posebno iskazao i naš župni Caritas na čelu s gospođom Anicom Kalinić koji isto tako revno svakog mjeseca obilazi najsiromašnije župljane naše župe i uz darove im upućuje i riječ utjehe koja je njima itekako potrebna.

Za naše najmlađe članove, Križiće, koji djeluju kao naš mali zbor, mi smo organizirali razna druženja i izlete kako bi i oni vidjeli da je njihov trud cijenjen i da smo im jako zahvalni što ih imamo. Najveću zaslugu za njihovo odlično djelovanje ima prof. Klaudija Vidović koja se nesebično žrtvuje kako bi naša župa imala male pjevače koji će slaviti Boga svojim glasovima. Naravno, tu treba još spomenuti i naš odrasli zbor kojeg vodi gosp. Damir Kadija i koji će ubrzo navršiti 50 godina svojeg djelovanja.
Kroz ovo smo vrijeme imali i razne duhovne obnove kojima smo pokušali ljudima skrenuti pozornost na pojedine stvari koje se tiču same Crkve. Tako nas je zahvaljujući našoj Misijskoj grupi, na čelu s gospođom Blaženkom, posjetila časna sestra iz Benina koja nam je malo progovorila o životu u toj dalekoj afričkoj zemlji. Zahvaljujući njezinom svjedočanstvu, shvatili smo da smo mi sretni i blagoslovljeni u našoj domovini bez obzira što često vidimo samo probleme i negativnosti, a zanemarujemo dobre i pozitivne stvari.

Posjetio nas je i pater Marko Glogović, pavlin koji nam je kroz tri dana svjedočio o svetosti života koji za nas katolike počinje samim začećem. Od patera Marka smo mogli naučiti jako puno i vjerujem da i jesmo. Ovo bi bilo ukratko o našem pastoralnom djelovanju jer nema tih riječi koje mogu opisati godinu dana života.

I treće područje djelovanja je materijalno. Otkad sam došao ovdje, mi smo odmah krenuli u sanaciju naše crkve. Prošle je godine napravljeno pola tornja, dok je ove godine obnovljen cijeli toranj. Isto tako je obnovljen i sat na zvoniku tako da će on još mnoge godine krasiti našu „međimursku katedralu“.

Ove godine planiramo još napraviti polovicu „coklina“ oko crkve i promijeniti mreže na vitrajima. Ako Ministarstvo kulture prihvati naš natječaj za koji smo se prijavili, iduće godine bi crkva izvana trebala biti dovršena. Isto tako smo poslali natječaj za obnovu starog župnog dvora koji sada služi kao etno muzej i nadamo se da će ga Ministarstvo kulture prihvatiti jer bi bilo lijepo da se i on obnovi.

Evo, ovom prilikom želim zahvaliti posebno našem zvonaru Ivanu Knezu koji nesebično brine oko naše crkve da ona uvijek bude čista i uredna. Želim zahvaliti i našem župnom vijeću na njihovom doprinosu kojeg su dali u ovo vrijeme. I želim zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos prilikom obnove naše crkve.

Dosad je u obnovu crkve u vrijeme moje uprave uloženo preko 700.000,00 kuna. Donatori su bili Ministarstvo kulture RH, Općina Kotoriba, tvrtka Muraplast d.o.o. i naravno, sami župljani. Svima od srca želim zahvaliti jer bez njih sve ovo što smo napravili ne bi bilo moguće.

Evo, ja se iskreno nadam da će i budućnost biti svijetla, kao što je bila i naša sadašnjost. Želim svima od srca da ovog Božića prihvatite Krista u vaše živote jer je on naša sudbina.
Krist je svjetlo koje je došlo na ovaj svijet prije više od 2000 godina i koje još dan-danas svijetli ljudima i pokazuje im pravi put. U toj nakani želim svima vama sretan i blagoslovljen Božić i blagoslovljenu Novu godinu i da onoga što je loše bude čim manje, a onoga što je dobro, čim više.

+ Mir i blagoslov +

Marinko Prstec, župnik

_____________________________________________________________

DA SE TRADICIJA NE DOTRGNE
Čestitke najstarijim Kotoripčanima

U Kotoribi je uvriježena tradicija da uoči božićno-novogodišnjih blagdana općinski čelnici prigodnim poklonima i čestitkama pohode najstarije sumještane.
U srijedu 23. prosinca su načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec, njegov zamjenik Roberto Ujlaki i  predsjednik Socijalnog vijeća Josip Forauer  zakucali najprije na vrata najstarije Kotoripčanke, 97-godišnje Anastazije Ludaš. S punom košarom darova donijeli su joj pregršt čestitka za blagdane i želje da je život i dalje mazi. Posjetili su je treću godinu za redom, a ona je i ovoga puta iskazala oduševljenje za brigu „općinara“.Najstarijem Kotoripčaninu Miji Golubiću  su 102 godine, a općinari ga obilaze od 2.006. godine i on ih u to vrijeme s nestrpljenjem očekuje. Kod njega su boravci nešto duži jer gospodin Mijo voli puno pričati, sve ga zanima. Zahvalivši se na poklonu i čestitkama, gospodin Mijo je „naredio“ svojima da goste počaste jelom koje se služi u ovo vrijeme, suhe kuhane domaće kobasice. Bila je tu i kapljica dobroga vina, koja je u malim količinama po najstarijem Kotoripčaninu, okrjepa i lijek.- Gospon Miška, samo vi nama budite zdravi. Vidimo se dogodine!-poručili su gosti uz čvrsti stisak desnice.

Tekst i snimke: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJE:
Anastazija (u sredini) s gostima i kćerkama
Forauer, Golubić, Grgec i Ujlaki (s lijeva)

_____________________________________________________________

ZA POVIJESNI USPJEH                         
Matiji majica 007


Na nedavnoj godišnjoj skupštini članova TK Kotoripski begači  Kotoriba ugodno je ostao iznenađen njihov član Matija Zadravec kada su mu njegovi kolege i prijatelji poklonili sportsku majicu s brojem 007 i imenom Ultra James Bond. –To je majica ponosa i sjećanja-rekli su.
Zbog čega ? Iz razloga da Matiju podsjeti na povijesni prvi , i ne tako davni, međunarodni prekogranični ultramaraton Osijek-Apatin.

Na njemu je sudjelovalo 130 trkača iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine i na njemu je Matija sa „agentskim“ startnim brojem osvojio prvo mjesto.
M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Kotoripski begač

_____________________________________________________________

PROŠLA JE GODINA DANA
Meteorski uspon kotoripskih puhača


- U srijedu 23.prosinaca navršila se je godina dana od kada su naši članovi Limene glazbe dobili su prve instrumente. Od toga vremena do danas imali su svoj promotivni koncert i još jedan nastup u sklopu priredbe OŠ-e Jože Horvata Kotoriba,a već u nedjelju 3. siječnja uslijedit ćenjihov novi nastup kada će ponovno nastupiti pred svojom publikom na njihovoj priredbi na kojoj ćemo imati ugledne goste -rekao nam tog 23.prosinca 2015. njihov predsjednik Vinko Horvat.

Rekao je to kako bi pohvalio i osokolio glazbenike koji su u godinu dana napravili veliki glazbeni skok. Dodao je kako je za to najzaslužniji njihov voditelj, dirigent Stjepan Taradi-Utek, a tu su još volja, talent i upornost glazbene mladosti Kotoribe.
Tekst i foto: M. grubić

FOTOGRAFIJA:
Horvat, Tardi i mladi glazbenici

_____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
Završetak uz večeru

Općinski vijećnici Kotoribe su svih 12 točka dnevnog reda svoje posljednje i 18. po redu sjednice u ovoj godini  "ekspresno" odradili, a ono što im je ostalo nedorečeno, poput Odluke u osvajanju Plana gospodarenja otpadom Općine Kotoriba za razdoblje od 2016.-2021. godine ostavili za drugu godinu.
Izvršen je i drugi rebalns općinskog poreza tako da su planirani prihodi od 10.789.000 kuna svedeni na 7.989.000, a rashodi s planiranih 9.909.192 kune na 7.144.192 kune.

Kako to obično biva za sve vijećnike i općinske zaposlenike priređena je večera u obližnjoj gostionici Mlin.Bilo je to u srijedu 23. prosinca.
Tekst i foto: M. Grubić


FOTOGRAFIJA:
"Glavni " stol s načelnikom i predsjednikom OV-a

_____________________________________________________________

DRUŠTVO ŽENA KOTORIBE
Dobre tete poklonile im televizor, voće…

U predvečerje ovogodišnjih božićno.novogodišnjih blagdana među mališane Dječjeg vrtića Kotoriba stigla je posebna radost koja je izmamila osmjehe na njihova lica, sreću u oči. U vrtić su u srijedu prije podne došle članica Društva žena Evica Grgec, Ljubica Maltar i Smiljana Zorko Ujlaki.

Došle su s razlogom donijevši im LED TV 80x32 cm i punim vrećica južnog voća. TV će se instalirati u blagovaonu ustanove, a djeca će voće pojesti uz redovne obroke. Prema riječima Evice Grgec, predsjednice društva, konačno je došlo vrijeme da se realizira njihov plan pomoći polaznicima ustanove.- On je tinjao dvije godine, no nikako se nismo mogli „naći“ sve do ovog trenutka-dodala je.
Za dolazak u ovu posjetu „dobre tete“ su potrošile 3.000 kuna iz svoje blagajne te su klincima obećale kako će ponovno doći samo im njihova teta Maja (op. a. ravnateljica) mora reći što trebaju.

Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Ovoga puta TV i voće


_____________________________________________________________

GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA TK KOTORIPSKI BEGAČI
Dođite, vrata kluba su vam otvorena !

U subotu 19. prosinca je u prostorijama ŠRD Som Kotoriba održana je godišnja skupština TK Kotoripski begači.-Iza nas je vrlo uspješna godina u kojoj su naši članovi sudjelovali gotovo na svim važnijim natjecanjima sjeverozapadne Hrvatske i šire te na mnogima od njih  ostvarili zapažene rezultate-rekao je u svom uvodnom izlaganju predsjednik kluba  Damir Matotek.

Klub je kao takav zahvaljujući svojim članovima aktivnim trkačima postao prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj nego i van njezinih granica. Uspješno su organizirana natjecanja u organizaciji kluba : Liga tri mosta, Dječja liga Tom & Jerry te Kotoripska petnajstica, koja je odmah na početku imala međunarodni karakter.

-Velika zahvalnost ide Općini Kotoriba bez čije pomoći bi to bilo teško organizirati te još nekim mjesnim udrugama koje su ustupile svoje prostorije i čiji članovi su pomagali u organizaciji naših aktivnosti.
Za one željne daljnjeg napretka, klub će se od sljedeće godine  natjecati u 3. hrvatskoj ligi. Planira se organizacija Škole trčanja, predavanja o pozitivnom učinku trčanja na zdravlje i opće raspoloženje te prehrani .  

Klub i dalje poziva sve zainteresirane da im se pridruže, osobito one koji samostalno trće, bez obzira jesu li natjecateljskog ili čisto rekreacijskog duha, primamo sve koji su na bilo koji način spremni sudjelovati u radu kluba.
Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Okupljeni na skupštini

_____________________________________________________________
nastavak vijesti...

Back to content | Back to main menu