Arhiva 07.2016. - Kotoriba

Go to content

Main menu:

Arhiva 07.2016.

Kotoriba > Arhiva vijesti 2016.
REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO UPRAVE
OBJAVA BIRAČIMA

Predsjednica Republike Hrvatske je dana 16. srpnja 2016. godine donijela Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju 11. rujna 2016. godine.

Izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u subotu 10. rujna 2016. i u nedjelju 11. rujna 2016. godine.

Pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji i Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu svog prebivališta, svakim radnim danom u radno vrijeme ureda, a u subotu 27. kolovoza 2016. godine u vremenu od 8,00 do 14,00 sati.

Pozivamo pripadnike nacionalnih manjina, koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti pred nadležnim uredom.
Podsjećamo birače da se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti osim onih koji nisu upisani u registar birača.

Detaljnije obavijesti bit će objavljene na internetskim stranicama nadležnih ureda.

Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka u registru birača mogu se podnositi zaključno do srijede 31. kolovoza 2016. godine.

Na internetskoj stranici Ministarstva uprave https://uprava.gov.hr omogućen je uvid u registar birača putem OIB-a ili MBG-a građana i prezimena te su dostupni podaci o nadležnim uredima i službenicima ovlaštenim za vođenje registra birača.

Također, do 31. kolovoza 2016. godine, građanima će u nadležnim uredima biti dostupan uvid u podatke upisane u registar birača koji se odnose na osobno ime i adresu birača.
Na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, biračima je omogućeno glasovanje izvan mjesta prebivališta.

1. BIRAČI KOJI IMAJU PREBIVALIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ mogu glasovati izvan mjesta svog prebivališta:
a) ako žele glasovati u Republici Hrvatskoj zatražit će PRIVREMENI UPIS za mjesto, gdje će se zateći na dan održavanja izbora, u nadležnom uredu neovisno o mjestu upisa
b) ako žele glasovati u inozemstvu, zatražit će PRETHODNU REGISTRACIJU
u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske ili u nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj
c) iznimno, birači mogu u nadležnom uredu, u kojem su upisani u registar birača, zatražiti POTVRDU ZA GLASOVANJE IZVAN MJESTA PREBIVALIŠTA s naznakom mjesta boravka u Republici Hrvatskoj odnosno države i diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Hrvatske na kojem će se zateći na dan izbora, a predočenjem koje će moći glasovati:
- u pravilu, na biračkom mjestu naznačenom u potvrdi odnosno
- na (bilo kojem) redovnom biračkom mjestu unutar svoje izborne jedinice ili
- na (bilo kojem) posebnom biračkom mjestu izvan svoje izborne jedinice ili
- na biračkom mjestu određenom u (bilo kojem) diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u inozemstvu.

2. BIRAČI KOJI NEMAJU PREBIVALIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ
a) birači koji su podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom, ne moraju se aktivno registrirati već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e - osobne iskaznice.
Ukoliko žele glasovati na području drugog diplomatsko-konzularnog predstavništva odnosno u Republici Hrvatskoj, podnijet će zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.
b) birači koji nisu podnijeli zahtjev za e - osobnom iskaznicom (s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske) kako bi glasovali, u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj, moraju se aktivno registrirati.
Zahtjev za aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije, birači podnose:
- najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u inozemstvu ili iznimno Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba
- nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj, ako će na dan održavanja izbora boraviti u Republici Hrvatskoj.

Birači koji su zatražili privremeni upis izvan mjesta prebivališta, potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju te aktivnu registraciju glasovat će u Republici Hrvatskoj odnosno u inozemstvu na posebnim biračkim mjestima koja će za njih u najkraćem mogućem roku po raspisivanju izbora odrediti nadležna izborna povjerenstva odnosno Državno izborno povjerenstvo odmah po isteku roka za aktivnu registraciju.
e - Građani.

Podsjećamo birače koji imaju vjerodajnice i pristup aplikaciji e-Građani, da zahtjev za privremeni upis, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju, mogu podnijeti putem iste.
Na internetskoj stranici Ministarstva uprave https://upraya.goy dostupni su obrasci zahtjeva te podaci o adresama nadležnih ureda.
Zahtjevi za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, mogu se podnijeti
zaključno do srijede 31. kolovoza 2016. godine.

Nadležni uredi u Republici Hrvatskoj će na dan 31. kolovoza 2016. godine zaprimati zahtjeve do 16,00 sati.

Podsjećamo birače koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj da je uvjet za ostvarivanje prava glasovanja VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA.
Naime, samo birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i važeće osobne iskaznice ulaze u popis birača odnosno nalazit će se na izvacima iz popisa birača koji će biti dostavljeni na biračka mjesta.
Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan održavanja izbora dobiti POTVRDU ZA GLASOVANJE (npr. osobe koje nemaju važeće osobne iskaznice).

Potvrde izdaju nadležni uredi u Republici Hrvatskoj prema mjestu prebivališta birača odnosno diplomatsko-konzularna predstavništva u inozemstvu, za birače koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

____________________________________________________________

ŽUPA KOTORIBA
KRŠTENJE VANJE VIDOVIĆA

U subotu, 30. srpnja 2016. po sakramentu krštenja u našu župnu zajednicu primili smo novoga člana.

Kršten je VANJA VIDOVIĆ, sin Stjepana i Petre r. Špicar.

Sretnim roditeljima čestitamo a na malog Vanju zazivamo Božji blagoslov da bude odgojen u vjeri Crkve u kojoj je kršten…____________________________________________________________

SJEĆANJA TRAJU
Nisu mogli odoljeti zovu sjećanja


Osnovnu školu Kotoriba završili su prije 45 godina. To je bio jedan od razloga za obilježavanje te obljetnice, no privlačnija im je bila brojka 60. To je su 'đaci' koji ove godine obilježavaju 60 godina života.

Na okupljanje ih je došao relativno mali broj!? Takav odaziv nikome nije bio prepreka za obnavljanje uspomena i sjećanja s dogovorom da će se sresti i za pet godina kada će imati još jedan razlog za jubilej.

M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
60-godišnjaci Kotoribe
SNIMKA: Foto Obscura
____________________________________________________________

NK GRANIČAR KOTORIBA
Dobri rezultati pripremnih utakmica

Kotoripski Graničar  kao novajlija u najelitnijoj međimurskoj nogometnoj ligi  dosada je odigrao tri pripremne utakmice. Najprije je u Đelekovcu pobijedio Osvit 5:3,potom u Kotoribi Čakovečku Slogu 3:0 i najposlije  u Oporovcu Galeb 3:2.

Za sada se kao strijelac najviše ističe povratnik u klub, mladi Karlo Stojkov.

-Sva tri odigrana susreta odigrali smo dobro. Zadovoljan sam odnosom igrača prema obvezama pripremnog perioda. Sada dolazi završno „brušenje“- kaže njihov trener Danijel Fundak.

Kazao je kako im ovaj tjedan predstoje dvije utakmice turnira Domovinska zahvalnost u Kotoribi. Potom je prva kup utakmica 7. kolovoza u Žiškovcu, a pošto vjeruju u pobjedu 14. kolovoza je drugo kolo, a 21. kolovoza počinje prvenstvo kada u 1, kolu igraju u Cirkovljanju protiv domaćeg Naprijeda, momčadi njihove sudbine.

Tekst i foto: M.Grubić
FOTOGRAFIJA:
Zadovoljstvo Danijela Fundaka

____________________________________________________________

SPORTSKO RIBOLOVNO DRUŠTVO
„SOM“ K O T O R I B A

        
Dana 30. srpnja 2016. godine u subotu Sportsko ribolovno društvo "SOM" Kotoriba organizira tradicionalno natjecanje
DANI „SOM“-a KOTORIBA 2016.

Natjecanje u športskom ribolovu je u PAROVIMA, a održava se na šodergrabi kod ribičkog doma  SRD "SOM" Kotoriba gdje je i zborno mjesto.

SATNICA NATJECANJA:
- do 14 sati prijave u ribičkom domu
- od 14 do 14,30 sati izvlačenje redoslijeda i startnih brojeva
- od 14,30 do 16,00 sati priprema za natjecanje
- 16,00 do 20,00 sati natjecanje u lovu ribe udicom na plovak
- 20,00 vaganje ulova, proglašenje rezultata

Podjela nagrada
- druženje uz živu glazbu ( svira grupa  PisOfKejk) i pečenog  soma za sve natjecatelje, navijače i posjetitelje.

S poštovanjem BISTRO !

SRD «SOM» Kotoriba

____________________________________________________________

NK GRANIČAR

NK Graničar Kotoriba u srijedu 27.07.  igra prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za nadolazeću sezonu.
Nakon pobjede u Đelekovcu protiv Osvita s 5:3, druga provjera bit će na domaćem terenu protiv NK Sloga Čakovec. Najprije će snage odmjeriti limači oba kluba u 17 sati. Nakon njih na teren izlaze pioniri Graničara i Sloge i to u 18h, dok će seniori igrati u 19h.
Pozivamo sve mještane Kotoribe da dođu podržati naše mlađe uzraste, kao i seniorsku ekipu u utakmicama protiv Sloge.

____________________________________________________________

ONO ŠTO KOTORIPČANI NISU ZNALI;IMAJU ČOVJEKA ZA VUČU KAMIONA
Zoran spreman za nove izazove

Svojevremeno su Autoškola i marketing agencija 'Start', Pučko otvoreno učilište Novak i Udruga profesionalnih vozača Convoy organizirali natjecanja u obaranju ruke, vuči kamiona (ekipno) i hodanju na dasci (ekipno). Natjecanje za spretne i snažne ljude.

Bio je to zabavno-rekreativni susret koji traje već nekoliko godina i odvijao se u dvorišnim prostorima 'Mazda' salona u Čakovcu. Tijekom popodneva ovdje je bilo zabavno i dinamično onako kako to znaju prirediti 'šoferi'. Vidjeli smo ovdje snagu kršnih momaka, ali i njihovu spretnost kroz spomenute natjecateljske discipline.

Najatraktivnija natjecateljska točka, kao i godinama ranije, bila je ekipna vuča kamiona. Tročlana ekipa trebala je snagom svoga tijela vuči kamion težine 7,5 tona 30 metara, a što nije bilo nimalo lako. Uvjerili smo se kako su kršni momci  vrsno parirali težini 7,5 tonske Scanie i to bila borba, kako je u šali rečeno, između njenih 450 naspram 3 snage, čije ime iz poštovanja prema natjecateljima nećemo spominjati.

U toj disciplini pobijedio je 'Trio Švedska' koji su kamion od starta do cilja dovukli za 23,31 sekundu.  S vremenom od 25,90 drugi su bili natjecatelji Tima Majnić. U ekipi Tima Majnić bio je vozač Zoran Ujlaki (41) iz Kotoribe kojem su u vući asistirali kolege  Tomica i  Goran.
Nije teško za pretpostaviti kako je Zoran profesionalni vozač. Radi to već 20 godina od toga je 15 godina u međunarodnom transportu. Jedno desetljeće radi u tvrtki Majnić transporti gdje je najstariji djelatnik
Ovo mu je bilo prvo natjecanje takve vrste i poticaj za daljnje „ snagatorsko usavršavanje „ .
Tekst i snimke : Mladen Grubić

FOTOGRAFIJE:
Snaga Zorana Ujlakija(u sredini)
Tim Majnić
Ponosni Zoran
Čestitke Zoranu

____________________________________________________________

Kompletno uređenje bivše policijske zgrade

U Kotoribi su ovih dana započeli radovi na cjelokupnom uređenju bivše policijske zgrade koja danas ima više korisnika od strane mjesnih udruga.

Radovi obuhvaćaju zamjenu krovišta, stolarije i uređenje pročelja. Trebali bi biti okončani dokraja kolovoza.
Koštat če 300.000 kuna s PDV-om i bit će financirani novcem iz općinskog proračuna Kotoribe.


Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Počela obnova

____________________________________________________________

POLA STOLJEĆA POSLIJE
Trideset i pet odabranih

Kotoripčani rođeni 1951. godine ponovno su se sastali nakon 15 godina. Sastali su se da zajednički obilježe svoje godine života i pola stoljeća od završetka OŠ-e Kotoriba.

Poslano je 85 pozivnica širom svijeta,u Australiju,Kanadu,Njemačku,Švicarsku,Austriju,Italiju,Sloveniju,Srbiju i naravno u Hrvatsku.

-Odazvalo se njih  35, no zato se nismo manje radovali našem susretu. Za njih 24,koji su otišli na vječni počinak,položili smo cvijeće i zapalili svijeće na groblju kod križa. Sljedeći susret dogovoren je za 5 godina na istom mjestu.

Hvala svima koji su se odazvali a  posebno hvala Organizacijskom odboru koji se zaista iskazao-kaže njegova članica Terezija Gal.
M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Nakon Zahvalne svete mise

____________________________________________________________

JOŠ JEDAN KORAK BLIŽE ČVRŠĆOJ SURADNJI KOTORIBE I SLOVENSKE HOTIZE
Povezale ih Mura i riba

U subotu 16. srpnja u kasnim popodnevnim satima u slovenskom pomurskom naselju Hotiza boravilo je 25-tero Kotoripčana na mjesnoj turističkoj i kulinarskoj  manifestaciji  imena 21. Hotoški ribički dnevi koji  su se održavali od 14. do 17. srpnja. Došli su ovamo na poziv  Turističkog društva Hotiza, odnosno zamjenika župana Općine Lendava Stanislava  Gyerkesa. Odlazak u Sloveniju je organizirala Općina Kotoriba koju su ovdje predstavljali općinski načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki.

U pozdravnim govorima na pozornici  ispod mega šatora su Gyekrkes i Grgec rekli kako su ove dvije sredine povezali rijeka Mura, riba i ribičija. – Iz svega toga proizlaze naši Hotiški ribički dnevi, a kod vas Dani šibe i ribe-rekao je Gyerkes dok je Grgec kazao kako u svezi toga moraju surađivati i međusobno se nadopunjavati. To su započeli kada su po prvi puta prošle godine izmijenili posjete na svojim manifestacijama, a nastavili su dolaskom Hotižana u Kotoribu krajem svibnja i sada dolaskom Kotoripčana pod njihovo okrilje.

Kotoripčani su ovdje dočekani otvorena i topla srca, bili su „paženi i maženi“ na svakom koraku od gostoljubivih domaćina . Posebno će pamtiti bogatu trpezu s ribljim specijalitetima  spravljenima na njihov specifični, slasni hotiški način .
Boravak u Hotizi Kotoripčani su iskoristili za prikupljanje pozitivnih iskustava hotiške manifestacije jer  je ona  od kotoripskih Dana šibe i ribe starija osam godina. Ostali su oduševljeni kada su te subotnje večeri, uz izmjenu glazbenih sastava, vidjeli i pregršt kulturni sadržaja i preko pet stotina ljudi ispod mega šatora.

Na rastanku je dogovoren novi susret, novo viđenje. Bit će to na Danima šibe i ribe 2017.
Tekst i snimke : M. Grubić

____________________________________________________________

Briga o najmlađima
Na radost kotoripskih mališana uređeno sedam dječjih igrališta

Općina Kotoriba vodi brigu i o najmlađim žiteljima mjesta kako bi im odrastanje proteklo u igri i zabavi. Tako su ovih dana postavljena dječja igrališta na sedam lokacija u tom mjestu.

Na tri lokacije (sportski park NK Graničar, Duga ulica i Ulica Nikole Tesle) postojala su dječja igrališta, ali su vremenom uništena pa je bilo nužno promijeniti igrala kako ne bi bila opasnost za klince.
Uz to na četiri nove lokacije (Kolodvorska ulica - iza općinske zgrade, Ulica Matije Gupca, kod pila Svetog Ivana i kod ribičkog doma SRD Som) postavom novih metalnih sprava omogućena je bezbrižna igra mališana. Nova igrala su već prvog dana izazvala radost i veselje kod djece iz neposrednog susjedstva.

Vrijednost postavljenih igrala iznosi gotovo 120.000 kuna, a u cijelosti su financirana iz općinskog proračuna.
A.Fuš

____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
OBAVIJEST

Obaviještavaju se svi koji su se prijavili za posjetu Hotizi da autobus kreće u subotu 16.07.2016. u 15,30 sati ispred Privredne banke.
Povratak je prema dogovoru.

____________________________________________________________

KONCERT ZA PAMĆENJE
Kotoriba ugostila ikonu hrvatske estradne scene

Subotu, 9. srpnja Kotoriba će dugo pamtiti jer je u njihovu sredinu došao Marko Perković-Thomson, pjevačka ikona koji godinama pali i žari pozornicama Lijepe Naše. Ovoga puta je došao „zapaliti“ ovaj kutak Međimurja kamo se slilo preko tri tisuće njegovih obožavatelja iz svih dijelova Međimurja, susjednog prekodravlja i mađarskog Pomurja.

Sve se je to zbilo u Sportskom parku NK Graničar koji je bio uzoran domaćin ovom glazbenom spektaklu. Oduševljeni gledatelji zadovoljni su se razišli na spoju subote i nedjelje zadovoljni jer je Marko pokazao puninu svoga glazbenog bogatstva zbog čega zaslužuje duboki naklon.

Za one mlađe, dodat ćemo podatak, a nevezan za glazbu, da je ovoliki broj ljudi bio u Sportskom parku u kolovozu 1978. godine kada je ovdje protiv nogometaša Graničara  igro renomirani zagrebački Dinamo koji je u ono vrijeme spadao u vrh ondašnje države. Bilo je to u sklopu proslave 50. obljetnice kluba.

Mladen Grubić
SNIMIO:Zlatko Premuš

____________________________________________________________

SUSRETI  I  POZNANSTVA;
DRAŽEN HERTELNDI (40) NAJDUGOVJEČNIJI IGRAČ SENIORSKOG SASTAVA NK GRANIČAR KOTORIBA
Stari  Super igra sa svojim „sinovima“

S 40 godina već bi odavno mogao igrati u nekoj veteranskoj nogometnoj  momčadi. Neki njegovi bivši suigrači aktivni su veteranima NK Graničar i drugim klubovima, a primjerom tomu je njegov tri godine mlađi brat koji igra u kotoripskim nogometnim veteranima.

Dražen je ovih dana okončao još jednu prvenstvenu sezonu u seniorskom sastavu kotoripskog Graničara okončavši tako 23 prvenstveni sezonski niz  veći dio kao vođa mladih, uzor mladima. Dojmljivo i zanimljivo. Ima dva nadimka i po njima je znan. Prvi nadimak Super datira iz najmlađih dana, a nekoliko godina unatrag neki ga zovu i Dedo, a što nije teško protumačiti.  Neki ga i zovu Stari Super jer su mlađeg brata Danijela  prozvali Mladim Superom. Zanimljivo, kako je dobio nadimak  Super:- Dvije godine stariji susjed već je igrao u pionirima Graničara. Kako mlađe nisu primali, rekao je trenerima da SUPER igram nogomet, da me prime i registriraju za sastav pionira. Od tada su me počeli zvati Super koji ću zauvijek ostati. Mislim s nadimkom-pojasnio je.

Dražen je kao malac prvih pet godina života s obitelji proveo u Austriji gdje je 2 godine pohađao vrtić, a kada je došlo vrijeme za školu doselili u u Kotoribu odakle mu potječe otac.- Sada sam sretno oženjen u Svetoj Mariji  i otac sam dvoje prekrasne i dobre djece. Ne bih tako dugo igrao da nemam apsolutnu podršku svoje obitelji- odgovorio je na pitanje kada smo ga pitali o njegovoj privatnosti.

Dobro se  sjeća da je prvi nogometni dres obukao kada je pohađao treći razred kotoripske OŠ-e i  igrao je za tadašnji sastav pionira Graničara jer tada nisu postojale kategorije limači i početnici. Bio je  najmlađi u momčadi jer za nju nisu mogli igrati učenici nižih razreda već oni od petog razreda pa naviše. Bila je to godina 1985.

Tu si počeo i….?
-Da tu sam počeo i tu ću završiti, Graničar je bio i ostao  moj jedan i jedini klub. Moram istaknuti mali izuzetak jer sa godinu dana igrao na dvojnu registraciju  za Čukovec 77.

U toj bogatoj karijeri bilo je zacijelo dosta sportskih učitelja ?
- Dobro pitanje i uvijek ih se rado po nećemo sjećam. Svaki od njih bio je poseban, od svakog sam nešto „pokupio“, nešto naučio. Sjećam se onog „najprvog“ . Bio je gospodin Lazo (op. a. Lazar Lazarević), a kasnije su se  u mlađim kategorijama još i:  Šiki (op. a Vinko Matotek),  Miro( op.Marijan  Rusak,), Okec(op. a Zvonko Cmrečki ), Tomo (op. a. Tomislav Balog) i Žiži (op. a. Josip Novak). Potonji je bio i klupski tajnik sve prisutni član i organizator putovanja mlađih kategorija. Ispričavam se što ih zovem po nadimcima jer smo ih tako znali, a za neke se nažalost ne mogu sjetiti  pravih imena, nažalost neki su i pokojni- kaže Dražen i dodaje kako je pod vodstvom ove gospode, odnosno u mlađim kategorijama igrao punih 10 godina kroz  kategorije pionira, kadeta i juniora.

Sjećaš li se prvog seniorskog nastupa ?
-Naravno. Sjećam se i našeg protivnika i rezultata. Bilo je to u lipnju 1992., točno prije 24 godine, u sklopu  3. HNL u Pitomači gdje sam igrao od prve minute  uz specijalni liječnički pregled  Rezultat je na kraju bio 4:4 gdje sam čak asistirao za jedan pogodak Darku Kuzmiću (op. a Darko je danas veteran u NK Vidovčan Donji Vidovec)- kaže ponosno.
Kao revni evidentičar rekao je kako je za seniorski sastav  odigrao preko 600-tinjak  (23 sezone) službenih utakmica, a tu su još i prijateljske utakmice u sklopu priprema, jedno riječju broj nastupa koji  premašuju brojku 1000.

Tvoje „radno igračko mjesto“ je bilo ?
- U mlađim igračkim  kategorijama sam počeo kao bočni, pa zadnji igrač, a kad nismo mogli zabiti gol igrao sam u vrhu napada. Tako sam na kraju postao vezni igrač- kaže uz smijeh. Rekao je kako je najbolje  partije  pružao kao defenzivni vezni igrač kad sam čuvao leđa majstorima nogometa  pa je trebalo trčati i za njih. Mislim tu na Branka Lipića, Danijela Fundaka, Zorana Grašića… -pojašnjava.

Kroz tu bogatu nogometnu prošlost prošao si različite rangove natjecanja ?
-Da.  Igrao sam u 3.HNL- sjever, 4.HNL (sadašnja Međužupanijska Čakovec/Varaždin) i Prvoj međimurskoj ligi. Jednu sezonu kao mladi igrač (dvojna registracija) igrao sam 2 lige  Prvu međimursku ligu za  Graničar i  Treću međimursku subotom za Čukovec 77 gdje smo postali prvaci te lige- nabrojio je i dodao kako u svim tim sezonama najuspješnijom smatra sezonu 96/97. gdje se je Graničar   doslovce do zadnjeg kola borio  za naslov prvaka protiv Ivančice iz Ivanca u 3. HNL-sjever. Na kraju je  ispala najnesretnija kako za klub tako i za njega  jer  3  je kola prije kraja prvenstva slomio  kost u stopalu pa zadnja dva kola  nije nastupio, a momčad je zauzela 2. mjesto.

Još o sportskim učiteljima ?
- U mlađim kategorijama sam nabrojio učitelje, a u seniorskom sastavu tu je kao prvi trener ,koji me i uveo u seniorske vode, bio Robert  Čižmešija. Redali su se kasnije Branko Lipić, Josip Zbiljski. Kasnije tu su još bili, Varaždinac Vladimir  Bartolić, njegov sugrađanin Zoran Kastel , Danijel Fundak, Drago Naranđa, Josip Piskač, Antun Jukić i na kratko Franjo Farkaš- nabrojio je. A kada smo ga upitali od kojeg od njih je najviše naučio, bez dvojbe je rako kako je to bio Robi( op. a. .. Čižmešija) i to zato jer je d njim proveo i najviše vremena.-  Ali svaka čast svima jer svaki ima nešto svoje i ako slušaš i imaš volju možeš samo napredovati i biti bolji- dometnuo je.

Jedno vrijeme suigrač ti je bio brat Danijel ?
-Da, dosta sam igrao s bratom Danijelom. Na terenu smo se uvijek dobro slagali, iako  su nam karakteri potpuno različiti pa je zato na treningu dosta puta iskrilo između  nas. No samo u žaru borbe, a poslije treninga i za vrijeme utakmice dalje smo bili bratski- odgovorio je diplomatski.
I dok je Danijel napustio Graničar, Dražen mu je ostao vjeran. Imao je poziva iz drugih sredina, no sve je njih već u startu odbijao.

Zbog čega tako duga vjernost ?
-Teško mi je to opisati normalnim riječima. Tu sam počeo igrati sa srcem i ni za kakav novac ili bilo što to nisam  htio zamijeniti.

Koju momčad Graničara  smatraš najidealnijom ?
-Možda najjača u kojoj sam igrao, gdje nije bilo slabijeg mjesta je momčad: Zdravko Šupljika, Josip Kedmenec, Damir  Pongrac, Željko  Matotek, Pavao Igrec, Zvonko Matijašec, Danijel  Fundak, Branko  Lipić, Darko Kuzmić, Damir Ujlaki.

Danas igraš sa suigračima koji bi ti mogli biti sinovi. Kako se slažete, koliko Te poštuju ?
- Sa svojim mlađim suigračima , „sinovima“ odlično se slažem,  mislim da me  poštuju, a poštujem ja i njih.  Sve su to odlični dečki , možda još malo premladi za vatru u koju su bačeni jer dosta ima onih kojima nedostaju godine do punoljetnosti.

Minula nogometna sezona ?
Nakon duljeg razmišljanja, uzdah:- Hm, ova sezona. Prva polovica sezone je bila dosta dobra. Na polusezoni smo ostali bez vrhunskog golmana Jambresa i Danijela Nađa. Pokušali smo to nadomjestiti odličnim igračima Beligom i Čižmešijom. No , zaredale su se ozljede, najprije Belige, Kosa, neredovito igranje Matije Lončara, zaredali su se kartoni Baliga i svelo se na to da su  mladi igrači ,5-6 u početnoj postavi, morali  rješavati utakmice. Sve su to dobri čak i odlični igrači, ali nedostajalo je malo iskustva- rekao je žalosno.

I sada Prva međimurska liga ?
-Ta liga po meni donosi više rivalstva, derbija, gledatelja, tenzija pa ćemo vidjeti što će biti.

Hoćeš li u njoj igrati ?
- To ću još vidjeti. Tu sam ako bude trebalo, a tako dugo dok se budem osjećao spreman da sam bar malo od neke koristi, a ne samo da budem na broju.

Za kraj, hoćeš li među trenere ?
-Mislim da se neću upuštati u neke druge vode osim igranja. Trenirao sam prije 10-ak godina limače  koji sada igraju sa mnom u seniorima, ali zbog obaveza  na poslu, igranja za seniore, obitelji od trenerskog zvanja sam odustao.

Mjerodavan si da istakneš perspektivne nogometaše ?
-Ima tu pet, šest perspektivnih igrača od kojih je Lovro Rebrek najperspektivniji,  iako ni ostali radom i trudom ne zaostaju za njim. Mislim tu na  Kvakan, braću  Andrlon , Ignaca  i Vidovića- nabrojio je naš sugovornik  iz čijeg se razgovora dalo naslutiti kako bi volio da mu i u novoj sezoni budu suigrači. Bilo bi dobro i korisno jer Deda je još uvijek ovoj sredini potreban .
Tekst i snimke: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJE:
Tu sam počeo, tu ću i ostati-Dražen Hertelendi
Dražen u civilu
Dražen Hertelendi
Dugogodišnji kapetan
Jedna od posljednjih fotografija s momčadi (Dražen je peti s lijeva)
____________________________________________________________

POSLIJE 19. SMOTRE MEĐIMURSKOG FOLKLORA U DONJOJ DUBRAVI
Kako je državni selektor vidio Kotoripčane?

Državni selektor 19. Smotre međimurskog folklora Ivan Ivančan poslao je Zajednici kulturno umjetničkih društava Međimurske županije  svoje izvješće i dojmove s nastupa pojedinih učesnika manifestacije i svoju odluku o odlascima  na eminentne državne smotre tijekom ove i iduće godine te 2018.

Kako je selektor vidio nastup folkloraša i tamburaša KUD-a Kotoriba ?
                      
„Folkloraši Kotoribe  pripadaju onom redu folklornih skupina koje već dugi niz godina održavaju visoki nivo svoje scenske izvedbe. Tako je bilo i ovoga puta. Lijepo i uredno odjeveni s fino zalizanim ženskim frizurama, uz pratnju petorice odličnih tamburaša, bili su u plesu tehnički i stilski vrlo ujednačeni. Za vrhunsku izvedbu nedostajalo je tek nešto glasnijeg i sigurnijeg pjevanja i više raspoloženja kakvo je vladalo u drugom dijelu njihovog nastupa.“
Na osnovu viđenog donio je odluku da Kotoripčani iduće godine idu na smotru u Kutinu, a godinu poslije na Đakovačke vezove.
Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Kotoripčani na pozornici  D. Dubrave
____________________________________________________________

ŽUPA KOTORIBA
VJENČANJE MONIKE I BRANIMIRAU subotu, 09.srpnja 2016.  u našoj crkvi sakrament žendbe sklopili su BRANIMIR MIHALIC i MONIKA PETRAC.

Sretnim mladencima čestitamo a na njihov zajednički obiteljski život zazivamo Božji blagoslov....

____________________________________________________________

KONCERT M.P. THOMPSONA U KOTORIBIJedan od najpopularnijih glazbenika u Hrvatskoj koji godinama puni stadione i dvorane Marko Perković - Thompson ponovno stiže u Međimurje i to u Kotoribu!


Koncert neponovljivog Thompsona održat će se u subotu 9. srpnja 2016. Sportskom parku Kotoriba.
Ulaznice po cijeni od 80 kuna nabavite u prodaji u Kotoribi :
- Stadion NK Graničar
            - caffe bar Gani
            - Rock caffe
ili putem sustava Eventim : Eventim.hr. te na ulazu na sam dan koncerta.
____________________________________________________________

Bioinstitut d.o.o. - Služba dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije
PRIOPĆENJE O PROVOĐENJU DEZINSEKCIJE-SUZBIJANJU KOMARACA

Djelatnici DDD službe BIOINSTITUTA d.o.o. provest će suzbijanje komaraca na području Općine Kotoriba dana:
07.07.2016. ČETVRTAK u razdoblju od 19:30 do 21:30 sati

Koristit će se preparat Aqua K-othrin metodom hladnog zamagljivanja.

Molimo Vas da: zatvorite prozore i ne krećete se kroz tretirani prostor.
Za sve ostale informacije javite se na telefon 098 465 485

_____________________________________________________________

DJEČJI VRTIĆ KOTORIBA
Natječaj za odgojitelja/odgojiteljicu

KOTORIBA, 04.07.2016.

NATJEČAJ Za odgojitelja/odgojiteljicu

Rad na određeno vrijeme do 31.07.2017.
Na pola radnog vremena


Uvijeti: - Kandidati moraju ispunjavati uvijete propisane Zakonom o  predškolskom odgoju i obrazovanju.
Sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova na natječaj se mogu prijaviti osobe oba spola.

Uz pisanu prijavu priložiti:
- kratak životopis
- domovnicu   
- dokaz o stručnoj spremi
- dokaz o radnom stažu
- dokaz o položenom stručnom ispitu
- potvrdu o nekažnjavanju( ne starije od 6 mjeseci)

Priložena dokumentacija mora biti u izvorniku ili ovjerena preslika.

Prijave na natječaj podnose se u  roku 15 dana od dana objave, na adresu:

Dječji vrtić Kotoriba, I.Svetomartinskog 1,
s naznakom „za natječaj odgojitelja-ne otvarati“

Nepotpune i nepravodobno dostavljene prijave neće se razmatrati.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

UPRAVNO VIJEĆE DJEČJEG VRTIĆA KOTORIBA

_____________________________________________________________

ONI TRAJU
Franjo i 'njegova djeca'

Našli su se u subotu 2.srpnja ispred nove školske zgrade u Kotoribi, tek toliko da je vide. U nju neki dolaze danas kao bake i djedovi. Sjetili su se njihove stare i napuštene...

To su ljudi rođeni 1961. Godine, a okupili su se da zajedno da obilježe 55 godina života i 40 godina od završetka Oš-e.
Bilo ih je tada 56. No na ovoj obljetnici se je okupilo njih puno manje.- Nema veze !-rekli su. Za njih je bilo sasvim dovoljno da si stegnu ruke, popričaju o njihovom jučer i danas. O sutra su najmanje govorili.
Sa žaljenjem su obišli posljednja počivališta svojih školskih prijatelja i razrednica Ljubice Sović i Štefice Grubić.  Žao im je što su druženja su izostali živući ' domaći' učitelji, no nije ih iznevjerio Franjo Preložnjak koji je došao iz Nedelišća i kako kaže, nije mu žao. Naprotiv... On im je bio učitelj u nižim razrednima, a istovremeno je bio i direktor OŠ-e Kotoriba. Kaže nije bilo lako. Prije podne u svom uredu, a popodne s ovim 'malcima'. - Sve je bilo lako kad si mlad, zdrav. Vjerujte da sam momentalno zdraviji, da mi ovih 30 u hladu nimalo ne smeta-reko je Franjo.
Vjerojatno bi mu smetalo da oko njega nisu bila 'njegova djeca'. Postignut je dogovor. Ponovni susret za pet godina bez obzira na broj.

Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Oni su rođeni u Kotoribi 1961. godine

_____________________________________________________________

U POLJU SUNCOKRETA
Uzdignuli njenu ljepotu


Mnogi kažu kako je dio Kotoribe u kojoj se nalazi mjesna župna crkva najljepši dio Kotoribe.
To kažu spravom jer stoji gordo kao jedna od najvećih međimurskih crkvi pa je i spravom nazivaju međimurskom katedralom.
Njenoj ljepti i gordosti pridonjelo je i polje suncokreta pa se stječe dojam kako ovo sakralno zdanje raste zajedno s njima.

M. Grubić

SNIMILA:
Danijela Sabol

_____________________________________________________________

DRUŽENJE NA KRAJU ŠKOLSKE GODINE
Ovo je bila dvanaesta godina


Učitelji razredne nastave OŠ-e Kotoriba su u petak 1.srpnja, a 12 godinu za redom, organizirali gastronomsko-zabavno druženje, s sve u cilju opuštanja za kraj školske godine.
Ni ovoga puta nisu zaboravili svoje bivše kolege, danas umirovljenike.
Šteta što se njihov broj s godina osipa, a ove godine su aktivnima u goste došli umirovljeni: Ivanka Cmrečki,  Agneza Berković,Mladen Grubić i Ružica Fundak( sjede s lijeva).
Vrijeme od godine,do godine brzo prođe pa je bilo tema za razgovor uz bogatu trpezu koju su pripremili "aktivni". Zahvalni umirovljenici su im na rastanku već sada zaželjeli uspješan početak nove školske godine.
M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Aktivni s umirovljenicima
NIMIO:L. R.
_____________________________________________________________

STOLNOTENISKI KLUB KOS/KOTORIBA
Klupsko prvenstvo za najmlađe igrače

Godinama unatrag na kraju nastavne godine u STK Kos/Kotoriba organiziraju klupsko prvenstvo za najmlađe kako bi provjerili što su naučili i kako su napredovali tijekom godine učenja. I ove godine njih je okupio njihov trener Stjepan Vidović.
U natjecanje su bili uključeni: limačice, limači, najmlađi  i kadeti/kadetkinje  te kadetkinje i kadeti. Tijekom zanimljivih, i iz godine u godinu sve kvalitetnijih susreta, postignuti su slijedeći rezultati:

LIMAČICE:
1.Nena Kovačić, 2. Maja Sović i 3. Nina Friščić

LIMAČI:
1.Dorian Pišpek, 2. Luka Rodek, i 3. Marko Knez

NAJMLAĐI KADETI/KADETKINJE:
1.Dino Sović,2. Patrik Štefić i 3. Lana Horvat

KADETI:
1.Pavlo Dornik, 2. Domagoj Dežđek, 3. Marko Horvat i 4. Roberto Dežđek

KADETKINJE:
1.Gabrijela Siladi, 2.Dijana Matotek i 3. Barbara Čižmešija

Natjecatelji su za postignute rezultate nagrađeni medaljama zlatnog, srebnog i brončanog sjaja.

Tekst i snimke: M. Grubić
Natjecatelji s trenerom Vidovićem
Pogled na dvoranu

_____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
Odluka o dodjeli sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine

Općina Kotoriba dana 23. svibnja 2016. godine dobila, je od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Odluku o dodjeli sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. – 2020. godine.
Sredstva u iznosu od 85.000,00 kuna dodijeljena su na temelju natječaja za provedbu Podmjere 7. 1., operacije 7. 1. 1. „Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave“. Dodijeljena sredstva koristiti će se za provedbu projekta izrade Strateškog razvojnog programa Općine Kotoriba do 2020. godine.  

Strateški razvojni program Općine Kotoriba do 2020. temeljni je dokument za upravljanje razvojem Općine Kotoriba u narednom razdoblju planirano do 2020. godine. Pojam razvoja obuhvaća sveukupni razvoj Općine kao jedinice lokalne samouprave i obuhvaća sve sektore djelovanja i življenja Općine. Strategijom Općine Kotoriba za razdoblje do 2020. definiraju se željena buduća društveno gospodarska stanja Općine i programske aktivnosti kojima se dolazi do tog stanja.
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije- Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj. Udio od 85% sufinancira se iz proračuna Europske unije, a udio od 15% iz proračuna Republike Hrvatske.

_____________________________________________________________

KOŠARKAŠKI KLUB KOTORIBA
Škola košarke u organizaciji KK Kotoriba

Košarkaški klub Kotoriba koji ove godine slavi 40 godina provodi Školu košarke u kojoj sudjeluju učenici od 2. do 6. razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba.
Treneri su Franjo Zvošec i Goran Munka, a istu polazi 30-tak djece.

U dogovoru s donjomeđimurskim klubovima i KK Ivanovec organizirani su kampovi po mjestima, a završni kamp je 1. srpnja u Prelogu.
Kako u tom kraju postoji dugogodišnja tradicija košarke i veliki broj djece, rodila se ideja o osnivanju Škole košarke Cedevita.
Iz KK Kotoriba najavljuju da bi se sama realizacija mogla ostvariti početkom mjeseca rujna. To bi zasigurno još više animiralo djecu za bavljenje ovim sportom.

Za kamp u Kotoribi uprava Kluba počastila je polaznike hot dogovima i cedevitom.

A.Fuš

_____________________________________________________________

NAJAVA KONCERTA U KOTORIBI
Ulaznice u prodaji: Koncert M.P. - Thompsona 9. srpnja u KotoribiJedan od najpopularnijih glazbenika u Hrvatskoj koji godinama puni stadione i dvorane Marko Perković - Thompson ponovno stiže u Međimurje i to u Kotoribu!
Koncert neponovljivog Thompsona održat će se u subotu 9. srpnja 2016. Sportskom parku Kotoriba.
Ulaznice po cijeni od 80 kuna nabavite u prodaji putem sustava Eventim te Eventim.hr.

____________________________________________________________

UDVDR RH - OGRANAK KOTORIBA
Sudjelovali na 22. Sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije

Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH Podružnica Međimurske županije iz Kotoribe sudjelovali su u Donjoj Dubravi u Sportskom kompleksu Krbulja  na 22. Sportskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Međimurske županije i 4. Susret djece hrvatskih branitelja Međimurske županije a povodom Dana državnosti RH 25. lipnja .


Sve je započelo okupljanjem natjecatelja i gostiju u dvorištu zgrade Zalan odakle su mimohodom uz pratnju Puhačkog orkestra Općine Donja Dubrava krenuli put Krbulje
gdje je uslijedilo svečano otvaranje natjecanja gdje su prije toga minutom šutnje odali dužnu počast svim poginulima za našu domovinu.

Na igrama su sudjelovali u natjecanjima u malom nogometu, šahu, stolnom tenisu, belotu i potezanju konopca.

Sportske igre u kuglanju održali su  30. travnja u Čakovcu, Sportski ribolov u Podturnu 1. svibnja te streljaštvo i boćanje 22. lipnja u Čakovcu.


_____________________________________________________________


DRUŠTVO ŽENA KOTORIBA
Izlet na Dan državnosti

Društvo žena Kotoribe uspljelo je skupiti 41 izletnika i autobusom ih povesti na jednodnevni izlet na Trsat, a potom u Crikvenicu. Bilo je to u subotu 25.lipnja na Dan državnosti.

Prvi dio izleta je bio edukativnog karaktera, a odnosio se na razgledavanje i upoznavanje Marijanskog svetišta na Trsatu, dok je drugi dio bio rekreatvni jer su izletnici dolaskom u Crikvenicu naprosto pohrlili u more.

M. Grubić
FOTO:S.U.

_____________________________________________________________

ZAKLADA FUNDAK U OŠ-i JOŽE HORVATA KOTORIBA
Nagrade u ruke najboljima

Ove godine se navršava dva desetljeća od kada su supružnici Emilija i Stanislav Fundak, Kotoripčani koji žive u SAD-a oformili svoju Zakladu s ciljem poticaja i nagrađivanja najboljih završnih osnovaca OŠ-e Jože Horvata Kotoriba. U Zakladu su uložili 10.000 američkih dolara gdje bi se kamate glavnice po uhodanim kriterijima dijele najboljima.

I ove godine su najboljima nagrade uručene na završnoj priredbi kotoripskih 'osmaša' koja je održana u ponedjeljak 27. lipnja. U tom svečarskom činu pred svojim prijateljima, učiteljima i roditeljima ponosno su na tron najboljih stali Dino Jakupak kojem je pripalo 720 kuna, dok su 2. i 3. Nagradu podijelile Lena Maria Ludaš i Tara Posavec pri čemu je svakoj pripalo 360 kuna.- Ponosna sam što vam uručujem zasluženo. Neka ove nagrade budu poticaj onima koji dolaze iz vas-rekla je, uručivši im nagrade Snježana Matoš, prof. , ravnateljica OŠ-e Jože Horvata.
Mladen Grubić

FOTOGRAFIJA:
Nagrađeni Jakupak, Ludaš i Posavec  s ravnateljicom Matoš
SNIMILA:K. Frančić
_____________________________________________________________

DJEČJI VRTIĆ KOTORIBA
Priredba  za pamćenje

Kako bi što više mama, tata, baka, djedova i ostalih čija srca kucaju za polaznike kotoripskog Dječjeg vrtića vidjela pjevačka recitatorska i ina umijeća svojih mališana, njihove 'tete' su odlučile priredbu za kraj vrtičke godine prirediti u mjesnom Domu kulture. I nisu pogriješile.
Dvorana je bila prepuna, a pozornica puna malih razdraganih izvođača. Oni su bili iz mlađe i starije dobne skupine. Pjesme, stihove su mahom poklonili prijateljstvu  i školi.  Uz dobru zabavu i smijeh predškolci su se oprostili od vrtičkih dana te su dobili prigodne diplome za uspomenu kao i školske torbe koje su im izradile 'tete'.

Završnu svečanost  su uveličali općinski načelnik Ljubomir Grgec i ravnateljica OŠ-e Jože Horvata Snježana Matoš, prof.
Načelnik Grgec svima je poželio lijepe školske dane dodijelivši im prigodni dar.

Djeca su se veselila u druženju nakon nastupa.

M. Grubić

_____________________________________________________________

NA KRAJU JOŠ JEDNE ŠKOLSKE GODINE
Doviđenja u rujnu !

Učiteljica 2.b razreda OŠ-e Jože Horvata Kotoriba Draženka Golub je kao i lani okupila svoje učenike i njihove roditelje kako bi na kraju njihove druge nastavne godine toj godini rekli zbogom.
Taj zbogom su  rekli puni radosti i zadovoljstva. Zadovoljstvo je bilo trostruko. Zadovoljstvo s učenicima je pokazala učiteljica, još su zadovoljniji bili roditelji, a najzadovoljniji učenici zbog koji je druženje i održano. Bilo je to u nedjelju 26. lipnja na prostorima kod ribičkog doma ŠRD-a.

Rastali su se s pozdravom:- Doviđenja u rujnu !

S tim pozdravom su obećali kako će dogodine biti još bolji.
M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Zajedničko okupljeni kraj jezera

SNIMIO:A.Fuš
_____________________________________________________________

Malonogometni turnir u Kotoribi
MNK klub 75 pobjednik turnira uz Dan državnosti

MNK Klub 75 Kotoriba već nekoliko godina povodom Dana državnosti u sportskom parku kod starog Dječjeg vrtića, organizira malonogometni turnir. Na turnir koji je odigran u subotu, 25. lipnja prijavilo se 8 ekipa.

Završnicu su izborile 4 najbolje ekipe. U polufinalnim susretima MNK Klub 75 je bio bolji od Caffe bara Gani, dok je ekipa Sušare Siladi - Nađ  nakon izvođenja kaznenih udaraca bila bolja od Ba-Ze Wirless. U vrlo zanimljivom i napetom finalu MNK Klub 75 je s 1:0 bio bolji od Sušare Siladi - Nađ. Treće mjesto osvojila je ekipa Ba-Za Wirless.Predsjednik kluba domaćina Mario Paveli najboljim ekipama uručio je pehare i prigodne nagrade. Najboljim igračem turnira proglašen je Filip Pišpek, dok je nagrada za fair play otišla u ruke članovima ekipe Bižuterija. MNK Klub 75 tom je prilikom Općini Kotoriba uručio zahvalnicu za dugogodišnju suradnju i doprinos u radu kluba koju je primio zamjenik načelnika Roberto Ujlaki i plaketu Košarkaškom klubu Kotoriba za uspješnu suradnju i 40 godina organiziranog igranja košarke koju je preuzeo tajnik Vedran Golub.
Za posjetitelje je organizirana tombola i igra pucanja na prazan gol u kojoj je najbolji bio Lovro Radmanić.


A.Fuš

_____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
Općina Kotoriba priredila prijem za učenike - sudionike državnih natjecanja

Općina Kotoriba o rganizirala je u četvrtak, 23. lipnja 2016. godine prijem za učenike OŠ Jože Horvata te njihove mentore koji su u protekloj školskoj godini sudjelovali na državnim natjecanjima. Čestitke na postignutim rezultatima uputili su im načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki.
- Organizirali smo ovaj prijem u znak zahvalnosti vama i mentorima na trudu, volji, želji i znanju koje ulažete u svoje osnovnoškolsko obrazovanje. Naš je zadatak da se trudimo stvoriti uvjete da svi mladi kad završe školovanje ostanu živjeti i raditi u Kotoribi. To nam je prioritet, a projekte koje realiziramo vidljivi su na svakom koraku. Želim vam i dalje mnogo uspjeha na vašem putu kroz obrazovanje i svi smo ponosi na vas - poručio im je načelnik Grgec.
Na prijemu su bili Dino Jakupak koji je sudjelovao na državnom najecanju iz engleskog jezika (mentorica Radmila Beliga) te građanskog odgoja (mentorica Romina Volar). Dio ekipe iz građanskog odgoja bili su još Lena Marija Ludaš, Tara Posavec i Magdalena Friščić. Svi su oni upravo završili osmi razred i spremaju se za srednjoškolsko obrazovanje.

Uz njih, tu je bila i Nika Buljan, učenica petog razreda koja je zajedno sa svojom mentoricom Karmen Somi bila na državnom iz tehničke kulture. Riječi zahvale na prijemu uputila je ravnateljica škole Snježana Matoš, prof, koja je naglasila kako je godina bila vrlo plodno jer su njihovi učenici bili sudionici državnih natjecanja iz čak tri područja. Poručila je kako su marljivost i trud najvažniji za uspjeh. Učiteljice su primile bukete cvijeća, a učenici su počašćeni finim pizzama.
A.Fuš

_____________________________________________________________


Back to content | Back to main menu