Arhiva 08.2016. - Kotoriba

Go to content

Main menu:

Arhiva 08.2016.

Kotoriba > Arhiva vijesti 2016.
 
DANI OPĆINE KOTORIBA
Bogat i sadržajan program za Jesensko križevo
Hladno pivo, klapa Kampanel i vatromet uz Dane Kotoribe

Ovogodišnji Dani Općine Kotoriba koji se obilježavaju uz svetkovinu Uzvišenja svetog Križa, poznatije kao Jesensko križevo, započinju 4. i završavaju 18. rujna i bit će, kako doznajemo, najbolji do sada što se samog programa tiče.

Tako u nedjelju 4. rujna Kotoripski begači s početkom u 10 sati kod ribičkog doma Som organiziraju Kotoripsku petnajsticu.
U subotu, 10. održat će se sportski sadržaji ‘Med udrugama’, dok idućeg dana SRD Som organizira tradicionalni Kup u ribolovu.

Svečana sjednica Općinskog vijeća najavljena je za petak 16. rujna nakon koje od 20 sati ispod šatora kod nove škole slijedi rock večer.
Subotnji program, 17. rujna, započinje od 14 sati druženjem mjesnih udruga uz kuhanje bograča, dok u večernjim satima slijedi dugoočekivani i najavljivani koncert Hladnog piva koji će se održati ispod velikog šatora. Važno je napomenuti da je ulaz na koncert slobodan.

Nedjelja, 18. rujna započinje svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi od 11 sati. U 14:30 započinje mimihod sudionika programa, a od 15 sati zabavno-kulturni program te podjela nagrada Općine Kotoriba za najljepše uređeni prozor, balkon i okućnicu. Još jedno iznenađenje pripremili su u Općini. Mještanima i svim gostima poklanjaju koncert nadaleko poznate klape Kampanel koji počinje u 20 sati. Dani općine Kotoriba završavaju velikim vatrometom koji je najavljen za 22 sata.
A.Fuš

____________________________________________________________

DRUGO KOLO PRVE MEĐIMURSKE NOGOMETNE LIGE
Graničar- Galeb 1:1

KOTORIBA- Sportski park. Gledatelja: 200. Sudac: Marijan Dumnčić(Šenkovec)
Strijelci: 1:0 Kos(90), 1:1 Fabić(90)

GRANIČAR:Dolenec, Mikulan Tilošanec, trojko, Latin,Kvakan(55,Ignac),Čižmešija, Lončar, Stojkov, Matotek(78. Hertelendi),Reberk(46.Kos).TRENER: Danijel Fundak

Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme, gostima prvo, domaćima drugo pa je i podjela bodova najrealniji ishod susreta.
Nakon drugog kola Graničar se nalazi na 5.mjestu prvenstvene ljestvice s 4 osvojena boda.

U nedjelju u 17 sati gostuju kod Poleta Pribislavec.
M. Grubić
____________________________________________________________

ZA JOŠ BOLJE ODNOSE
Trenuci koji se pamte


U Kotoribi u Plavom salonu NK Graničar je prije utakmice 2. kola 1.ŽNL MNS  Damir Dominić, predsjednik NK Galeb Oporovec,  predao Zoranu Radmaniću, predsjedniku NK Graničar, fotografije sjećanja.
Odnose se one na 1976. i 2016. Godinu. Prva pokazuje trenutak prije prve utakmice NK Galeb kojoj je prije 40 godina Graničar bio gost, a druga je preslika uoči svečane klupske rođendanske sjednice. I onda, kao i prije mjesec dana, sudionici tih događanja su mimohodom otišli do nogometnog igrališta. - To su trenuci koji se nikada ne zaboravljaju, to su trenuci koji se pamte i zato vam zbog toga hvala- rekao je gospodin Dominić, dok je njegov kolega Radmanić izrazio radost njihova osnutka, proslave i postojanja.

Rekli su nam kako su Graničar i Galeb kroz tih 40 godina odigrali sijaset prijateljskih i kup natjecanja, no još nikada nisu igrali službenu prvenstvenu utakmicu.

Dogodilo se je to 28.kolovoza 2016. pa će i taj nadnevak ući u povijest. I kako to priliči suradničkim i prijateljskim odnosima takav je bio i rezultat, 1:1, a koji je dakako više odgovarao gostima.
-Nema veze-rekli su na kraju i dodali da je njima važnije sport, a on se njeguje upravo kroz takve odnose.
Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Radmanić i Dominić (s lijeva)
____________________________________________________________

MAŽORETKINJE KOTORIBE

"Mažoretkinje Kotoribe" organiziraju Dane otvorenih vrata u razdoblju od 29.08. do 02.09.2016. godine od 14 do 17 sati u Stolnoteniskoj dvorani u Kotoribi.

Pozivaju djevojčice od 6 do 12 godina da se prijave i uz dugogodišnje članice mažoretkinje naprave prve mažoret korake, nauče vrtjeti štapom, stupati i dobro se zabave.

Nakon navedenog druženja, djevojčice se mogu upisati i postati članice.

Prijave traju do 18.08.2016. na broj mobitela 098/903-0392 (Tanja).

Dođi i upoznaj ljepote mažoret plesa i postani mažoretkinja!

____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
SAZVANA 22. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KOTORIBA

KLASA: 021-05/16-01/07
URBROJ: 2109/9-16-1

Na temelju članka 56. stavka 1. Poslovnika Općinskog vijeća Općine Kotoriba (“Službeni glasnik Međimurske županije” br. 3/13)
SAZIVAM 22. sjednicu OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KOTORIBA za   utorak,   30.  kolovoza  2016.  godine  s  početkom  u 19:00 sati.

Sjednica će se održati u prostoriji Općine - vijećnici.

Za sjednicu predlažem sljedeći

dnevni  red:

1. Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Kotoriba na dan 30.06.2016. godine s Polugodišnjem izvještajem o provedbi Plana razvojnih programa Općine Kotoriba za razdoblje od 01.01. – 30.06.2016. godine
2. POLUGODIŠNJE IZVJEŠĆE o radu Općinskog načelnika Općine Kotoriba za razdoblje siječanj – lipanj 2016. godine.
3. PRIJEDLOG 2. Izmjena i dopuna Proračuna Općine Kotoriba za 2016. godinu.
4. PRIJEDLOG Odluke o potvrđivanju poduzetničkih zona na području Općine Kotoriba.
5. PRIJEDLOG Odluke o mjerama poticaja za uređenje nekretnina na području Općine Kotoriba.
6. PRIJEDLOG Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Kotoriba za 2016. godinu.
7. Informacija o Programu obilježavanja „Dana Kotoribe“.

U prilogu poziva dostavljam Vam Izvod iz zapisnika s 21. sjednice Općinskog vijeća te materijale za 1- 6. točku dnevnog reda, dok će se Informacija pod 7. točkom dnevnog reda dati usmeno.

Molim za odaziv.

PREDSJEDNIK  Općinskog   vijeća
Zoran  Radmanić, v.r.


OSIM ČLANOVA OPĆINSKOG VIJEĆA NA SJEDNICU POZIVAM:
1.Općinskog načelnika i njegovog zamjenika,
2.Vijećnike Skupštine Međimurske županije iz Kotoribe,
3.Predstavnike sredstava javnog priopćavanja.

____________________________________________________________

HVALEVRIJEDNA IDEJA
Škola nogometa Graničar-Vidovčan

Međimurski nogometni savez je bio inicijator, a NK Graničar Kotoriba i NK Vidovčan Donji Vidovec su prihvatili njihovu inicijativu o osnivanju škole nogometa na ovome području, a sve u cilju unapređenja kvalitete natjecanja za mlađe uzrasne kategorije.

Prvi ljudi Graničara i Vidovčana Zoran Radmanić i Miroslav Mlakar sa suradnicima konačno stavili potpis na potpis sporazuma o osnivanju Škole nogometa Graničar-Vidovčan.
U njegovim detaljima stoji kako će Škola nogometa okupljati pet uzrasnih kategorija: U-8 (početnici) U-10 (limači), U-12 (mlađi pioniri), U-15 (pioniri), te U-17 (juniori).

Treninzi su organizirani u domicilnim klubovima, a prema potrebi trenirat će se i zajednički. Sve ekipe domaće utakmice odigravati će u Kotoribi, izuzev pionirske momčadi koja će domaće utakmice igrati u Donjem Vidovcu. S njima će raditi petorica trenera, sve nogometaši spomenutih klubova od kojih su neki još aktivni u seniorskom sastavu, a neki u veteranima Graničara i Vidovčana.
To su: Nemanja Vukotić, Mario Kovač, Nikola Pišpek, Ivan Vidović i Darko Čmrlec, dok će za tehnički dio biti zadužen Dario Hrašćanec.

Sve kategorije su prvenstvom će strati ovog vikenda. Početnici će igrati u Maloj Subotici protiv ŠN Dinamo/Zelenko, kategorije U-10, U-12 i U-15 će dočekati ŠN Međimurec/Sloboda (S), a juniori će  na domaćem terenu ugostiti ŠN Sveti Juraj na Bregu.
M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Dogovor čelnika Graničara i Vidovčana

____________________________________________________________

U nedjelju 4. rujna
Kotoripski begači organiziraju Kotoripsku petnajsticu

Trkački klub Kotoripski begači u nedjelju 4. rujna organiziraju drugu po redu kros utrku Kotoripska petnajstica. Utrka je tako nazvana jer je duljina staze 15,3 kilometara i prolazit će nasipom uz rijeku Muru i uz posebni ornitološki rezervat "Veliki Pažut".

Kategorije će biti seniorke i seniori (rođ. 1977. i mlađi), veteranke (rođ. 1976. i stariei), veterani 1 (rođ. 1967. do 1976.) i veterani 2 (rođ. 1966. i stariji). Startina iznosi 40 kuna, osigurana su odličja i pokali za prva 3 natjecatelja po kategorijama. Po završetku utrke gulaš za sve, a za pobjednikeu ženskoj i muškoj kategoriji osiguran je i prijelazni pokal.Start je u 10 sati kod ribičkog doma ŠRD-a Som i tu će biti i cilj utrke.

Prijave za utrku koji će se održati bez obzira na vremenske uvjete primaju se do početka starta. Ovu godinu novost je Utrka građana. Dionica je duga 3,15 kilometara, startnina iznosi 20 kuna, a za najbolju trojku u muškoj i ženskoj konkurenciji osigurane su medalje.

Za sve dodatne informacije možete nazvati na 099 660 9603 (Matotek Damir) ili pak upit poslati e-mail:kotoripskibegaci@gmail.com.
Generalni sponzor je Općina Kotoriba, a pokrovitelji Pizzeria Majo, Damir Markač i Trgovina Beciklin.
A.Fuš

____________________________________________________________


PRVA MEĐIMURSKA NOGOMETNA LIGA MEĐIMURSKOG NOGOMETNOG SAVEZA
Prva pobjeda Graničara


Nogometaši Graničara su uspješno startali u novom rangu natjecanja ostvarivši pobjedu na gostovanju u Cirklovljanu protiv tamošnjeg Naprijeda 3:0. Naprijed je momčad koja je zajedno s Graničarem ispala u niži rang natjecanja. Rezultat od 3:0 potvrda je dominacije Kotoripčana tijekom čitavoga susreta u kojem domaći nisu uspjeli uputiti nit jedan pravi i ozbiljniji udarac na vrata Franje Dolenca.

Strijelci su bili Čižmešija u 24, Matotek u 61. i Stojkov u  62. minut susreta.

GRANIČAR: Dolenec, Ignac(41.Mikulan), Tilošanec, Trojko, Nađ,, Beliga, Čižmešia(81. Kvakan),, Lončar, Stojkov(86. Andrlon), Matotek, Rebrek(62.Kos).

U nedjelju Graničaru u goste dolaze nogometaši Galeba iz Oporovca u susretu koji započinje u 17 sati.

M. Grubić

____________________________________________________________

ČELNICI NOGOMETNOG KLUBA GRANIČAR KOTORIBA
Iskušali se u veslanju

Ne znamo što je motiviralo klupsko čelništvo Graničara ( Radmanić, Friščić, Rep, Gregurec) da se prijavi na Osmu dravsku regatu u Donjoj Dubravi.
Regatu je u subotu 20. kolovoza na odvodnom kanalu HE Dubrava organizirao Nautički klub Fljojsar.

Zacijelo da simboličnu pokažu da se sve može kad se hoće, da veslanjem  daju potporu  svojim nogometašima na početku novog prvenstvenog natjecanja.

Plasman ? Manje važan. Važno je bilo sudjelovati jer ipak je to njihov prvi nastup.
Rekli su kako će dogodine biti bolje i da će sadašnje pretposljednje mjesto podići na nekoliko stepenica više.

Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJE:
U čamcu
Nakon veslanja
____________________________________________________________


DJEČJI VRTIĆ KOTORIBA
OBAVIJEST

RODITELJIMA DJECE KOJA SU UPISANA U DJEČJI VRTIĆ ZA SLIJEDEĆU  2016./2017. PEDAGOŠKU GODINU, DA ĆE SE RODITELJSKI SASTANAK ODRŽATI U PONEDJELJAK 29.08.2016.
U 18,00 SATI U DJEČJEM VRTIĆU.

MOLIM SVE RODITELJE DA SE ODAZOVU OVOM POZIVU.

RAVNATELJICA
Maja Jambrešić,v.r.

____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
Ustupljeni  prostori Kotoripskim begačimaZahvaljujući razumijevanju čelništva Općine Kotoriba. Ovih je dana još jedna kotoripska udruga dobila svoje prostore.

Riječ je o TK Kotoripski begači kojima su kao „beskućnicima“ ustupljeni prostori na korištenje unutar općinske zgrade. Riječ  o prostorijama koje su svojevremeno koristili članovi ugaslog KLA Nada.

Predsjednik begača Damir Matotek osjetio je potrebu da se glede toga javno zahvali Općini  to čini ovim putem.

Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Damir Matotek

____________________________________________________________

NOGOMETNI KLUB GRANIČAR KOTORIBA
U novi, niži rang natjecanja bez  rezultatskog imperativa

U nedjelju 21. kolovoza nogometaši Graničara iz Kotoribe i Naprijeda iz Cirkovljana, kao bivši članovi Međužupanijske lige Čakovec/Varaždin, u Cirkovljanu će odmjeriti snage u novom rangu natjecanja 1. kolu 1.ŽNL  u koju su oba sastava ispala.
O tome kako Kotoripčani ulaze u novu prvenstvenu sezonu ,razgovarali smo s njihovim trenerom Danijelom Fundakom (47).

-Za novu sezonu smo s pripremama  započeli 15. srpnja s planom 18 treninga i 7 utakmica od kojih su dvije službene kup 1. i 2. kolo. Do sada smo odigrali  5 prijateljskih utakmica i jednu službenu. U prijateljskima smo  u  Đelekovcu  pobijedili Osvit 5:3, čakovečku Slogu u Kotoribi 3:0, u Oporovcu Galeb 3:2, Naprijed iz Cirkovljana u Kotoribi 3:1, Vidovčan u Kotoribi 5:4 i u kupu MNS Dinamo u Žiškovcu 8:3. Za isto natjecanje pobijedili smo u G. Mihaljevcu i tamošnje Jedinstvo rezultatom  3:2-pobrojao je Fundak.
Govoreći o prinovama  u ljetnom prijelaznom roku, Fundak je rekao kako su te prinove i velika pojačanja. Radi se u povratnicima u klub. Danijel Nađ je došao iz legradskog Graničara. Njemu neće trebati vremena za prilagodbu, a veliki je dobitak što može igrati na svim mjestima u momčadi. -Drugi je Karlo Stojkov naš junior koji se vratio nakon sezona u NK Međimurje i zadnje u NK Kraljevčan 38. Već se kroz ove dosad odigrane utakmice dokazao kao igrač i strijelac, veliko pojačanje. Sretni smo što klub u prijelaznom roku nije nitko napustio-dodao je Fundak.

Kako u novoj sezoni ?
-U novoj sezoni nemamo rezultatski imperativ već želimo ustabiliti  momčad  od 18-20 igrača te ići utakmicu po utakmicu po najbolji mogući rezultat. Svakako je vrlo važno što  su nam se od ozljeda oporavili „glavni“ igrači Vilim Kos i Borko Beliga, a   nakon pola godine odsustva zbog školovanja vratio se i Petar Mikulan. Najvažnije će biti da nas zaobiđu ozljede koje su u velikoj mjeri utjecale na prošlosezonski rezultat-odgovorio je  i dodao: -Sve u svemu možemo biti zadovoljni do sad odrađenim.
Rekao je ako im se ukaže prilika za borbu za vrh tablice da od toga neće odustati,ali imperativa nema, ipak smo prošle sezone završili kao zadnji u višem rangu natjecanja.

U novu sezonu, novi rang natjecanja momčad ulazi sa slijedećim igračima: Franjo Dolenec i Vidović Sandro(golmani) te igrači u polju: Vilim Kos,Petar Mikulan, Ivan Tilošanec, Boris Čižmešija, Borko Beliga, Danijel Nađ, Dražen Hertelendi, Matija Lončar, Vinko Trojko, Emanuel Matotek, Zoran Horvat, Saša Latin, Danijel Kvakan,, Petar Ignac, Nino Balog, Neven i Mišel Andrlon, Lovro Rebrek i Dubravko Horvat.

Tekst i snimka: Mladen Grubić
FOTOGRAFIJA:Danijel Fundak

____________________________________________________________

najava: TK KOTORIPSKI BEGAČI
TK Kotoripski begači objavljuje raspis za 2. kros utrku "Kotoripska 15ica" 04.09.2016. s početkom u 10 sati

- start i cilj kod ribičkog doma "Som" Kotoriba
- duljina staze: 15,3 km
- pravila bodovanja prema Kupu SZ HR 2016.
- staza prolazi nasipom uz rijeku Muru i uz posebni ornitološki rezervat "Veliki Pažut"
- kategorije: seniorke i seniori (rođ. 1977. i mlađi); veteranke (rođ. 1976. i starije) i veterani 1 (rođ. 1967. do 1976.) i veterani 2 (rođ. 1966. i stariji)
- startnina iznosi 40 kn
- osigurana su odličja i pokali za prva 3 natjecatelja po kategorijama, a po završetku utrke guljaš za sve
- za prvoplasiranog u ženskoj i muškoj kategoriji osiguran je prijelazni pokal
- startne brojeve osigurava organizator i obavezni su za sve natjecatelje
- prijava i podizanje startnih brojeva na dan utrke od 9 sati
- mjerenje i obradu rezultata osigurava organizator
- organizator osigurava 3 punkta sa osvježenjem na stazi
- okupljanje natjecatelja ispred ribičkog doma Som Kotoriba
- utrka se odvija bez obzira na vremenske uvjete
- NATJECATELJI NASTUPAJU NA VLASTITU ODGOVORNOST

Za sve dodatne informacije javiti se na sljedeće kontakte: 099/660-9603 (Matotek Damir)
GENERALNI SPONZOR: OPĆINA KOTORIBA
Pokrovitelji: Pizzeria Majo, Damir Markač, Trgovina Beciklin

NOVOST !!! – UTRKA GRAĐANA – dionice 3,15 km
-za prvo troje u muškoj i ženskoj kategoriji osigurane su medalje
- startnina iznosi 20 kn

____________________________________________________________

UREDNIŠTVO KOTORIPSKOG VJESNIKA
U pripremi 103. broj Kotoripskog vjesnika

U utorak 16.kolovoza 2016. godine sastalo se uredništvo Informativnog glasila Općine Kotoriba - Kotoripskog vjesnika.
V.d. urednik Alen Fuš sazvao je sastanak kako bi se krenulo u pripremu 103. broja koji će biti štampan uz Dane Kotoribe.

Uredništvo poziva sve udruge, pojedince i stranke te Osnovnu školu i Dječji vrtić da tekstove za novi broj Kotoripskog vjesnika pošalju na email: kotoriba@kotoriba.hr najkasnije do 25. kolovoza.

Inače, Kotoripski vjesnik izlazi tri puta na godinu i štampa se u 1.300 primjeraka.
Kotoripska domaćinstva dobivaju ga besplatno, a on je veza s rodnim mjestom mnogim Kotoripčanima diljem svijeta.

____________________________________________________________

20. JUBILARNI STRRETBALL – ŠESTI MEMORIJAL BOJAN ZVOŠEC U KOTORIBI
Pehar memorijala ekipi Bižuterija

Čak 15 košarkaških ekipa iz : Čakovca, Koprivnice, Donjeg Kraljevca, Donje Dubrave, Donjeg Vidovca  i Kotoribe odzvalo se je 20. jubilarnom izdanju Streetballa kojeg je u subotu 13. kolovoza organizirao  Košarkaški klub Kotoriba .
Natjecanje od prije šest godina nosi ime  Memorijal  Bojan Zvošec  u spomen na prvo ime kotoripske košarke.

Pobjednici natjecanja postali su članovi ekipe Gurni muški 4 iz D. Kraljevca koji su u finalu svladali ekipu 3D iz D. Vidovca rezultatom 21:14.

U borbi za treće mjesto ekipa   Caffe bar Gani   pobijedila je ekipu  Fuš fasada (miješani) rezultatom 21:19. Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima koje im je uručio klupski dopredsjednik Roberto Ujlaki.

U gađanju „ trica“ najbolji je bio  Fran Raić iz Donje Dubrave koji je od 9 pokušaja 6 puta pogodio. Pehar  memorijala fair play- turnira pripao je ekipi  Bižuterija iz Kotoribe.
Turnir je u mjesnom Sportskom parku gledalo više stotina namjernika.

Mladen Grubić
SNIMIO:Alen Fuš

____________________________________________________________

POZIV NAVIJAČIMA GRANIČARA
Hodite s nama u Gornji Mihaljevec !


U nedjelju, 14.08. seniori Graničara gostuju u drugom kolu Kupa MNS u Gornjem Mihaljevcu. Protivnik im je tamošnje Jedinstvo, člana 1. Županijske lige MNS.

Utakmica počinje 17.30h, a suci utakmice su Bojan Juras, Saša Mihalić i Milivoj Balić.


Polazak je u 15.15 sati ispred klupskih prostorija, odakle će se na utakmicu ići autobusom. -Pozivamo sve naše navijače da nam se pridruže u putovanju te da nas podrže.

Vidimo se!-poruka je iz Graničara.

M. Grubić


____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
Za lakšu prometnu komunikaciju


Hvale vrijedna je ideja Općine Kotoriba koja je  odlučila pošljunčane i zemljane pješačke  staze spoja glavnih mjesnih prometnica modernizirati asfltiranjem. Prioritet je dobila spojna staza  ulica Ruđera Boškovića-Nikole Tesle-Sajmišna.

Duljina joj je 300 metara. Radove je temeljem natječaja izvela tvrtka Pavlic za iznos od  180.000 kuna.

Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Asfaltirani spoj ulica
____________________________________________________________

najava: U KOTORIBI 13.KOLOVOZA 20.  STREETBALL TURNIR  I 6. MEMORIJAL BOJAN ZVOŠEC
Jubilarni turnir

Košarkaški klub  'Kotoriba' i ove godine organizira tradicionalni 20.  Streetball turnir, koji već šestu godinu nosi naziv 'Memorijalni streetball turnir BOJAN ZVOŠEC'.

Turnir će kao i većinu godina biti otvorenog tipa, a održati će se u subotu 13. kolovoza u Sportskom parku u Kotoribi. Prijave za turnir su od 16  do  17 sati, a uz  'hakl' organizirano je
natjecanje u pogađanju trica, na koje se mogu prijaviti svi, od igrača do gledatelja.

Tradicionalno, uz košarku organizatori nude  gastronomsku ponudu te hladno pića po pristupačnim cijenama.

Za sve informacije i najavu sudjelovanja možete se obratiti na mobitel 098242960 – Roberto Ujlaki.

Ovim putem pozivamo sve žitelje Kotoribe, kao i sve zaljubljenike u košarku i sport, da nam se pridruže u Sportskom parku u Kotoribi te da svojim bodrenjem doprinesu ovom prazniku kotoripske i međimurske košarke.
M. Grubić

____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA, DONJA DUBRAVA, DONJI VIDOVEC I SVETA MARIJA
Raspisan natječaj za komunalnog redara

Na temelju članaka 17. i 19. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08 i 61/11-u nastavku teksta: ZSN), članka 17. Zakona o komunalnom gospodarstvu (NN 26/03, 82/04, 110/04, 178/04, 38/09, 79/09, 153/09, 49/11, 84/11, 90/11, 144/12, 94/13, 153/13, 147/14, 36/15), Ugovora o ustrojstvu zajedničkog komunalnog redarstva općina Donja Dubrava, Donji Vidovec, Kotoriba i Sveta Marija od 11. 10. 2007. te Odluke o raspisivanju natječaja za prijem u službu u jedinstveni upravni odjel Općine Donji Vidovec na radno mjesto komunalni redar (KLASA:110-01/16-01/02, URBROJ:2109/07-01-16-01), VD pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Donji Vidovec  raspisuje


1.komunalni redar – jedan izvršitelj/ica na puno radno vrijeme, na neodređeno vrijeme uz probni rad od tri (3) mjeseca

NAPOMENA:
Natječaj objavljen u “Narodnim novinama” br. 71.
Rok za prijavu je 11.08.2016.

____________________________________________________________

21.MEĐUNARODNO VATROGASNO NATJECANJE S RUČNIM VATROGASNIM ŠPRICAMA
Naši dvanaesti i devetnaesti


U nedjelju 7.kolovoza u Svetoj Mariji je održano 21.Međunarodno vatrogasno natjecanje s ručnim špricama.

Pripadnici našeg DVD-a su redoviti sudionici toga natjecanja sa starijom i mlađom ekipom.

Između 27 natjecateljskih ekipa naši mlađi vatrogasci su bili dvanaesti, a stariji devetnaesti.

Važno je sudjelovati !

Tekst i foto: M.Grubić

____________________________________________________________

NK GRANIČAR KOTORIBA ORGANIZIRAO DVODEVNI TURNIR POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVNISKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKI BRANITELJA
Turnir osvojili Kotoripčani

NK Graničar Kotoriba postao je pobjednikom dvodnevnog nogometnog turnira kojeg je organizirao tijekom četvrtka 4. i petka 5. kolovoza posvećen Danu pobjede domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
Titulu je osvojio jer u finalu, nakon izvođenja jedanaesteraca, pobijedio NK Vidovčan iz Donjeg Vidovca rezultatom 6:5, nakon što je susret regularno završio 1:1. Bila je to obostrano dobra utakmica unatoč tome što je svakoj momčadi nedostajala nekolicina standardnih nogometaša. Treće mjesto na turniru pripalo je NK Dubravačan iz Donje Dubrave koji je bio bolji od NK Naprijed iz Cirkovljana rezultatom 2:1. Tri prvoplasirane  momčadi nagrađene su peharima organizatora, a pobjedniku je pripao i prijelazni pehar turnira. Nagrade je kapetanima momčadi predao klupski predsjednik Zoran Radmanić.

Kotoripčani su prvog dana turnira pobijedili Naprijed iz Cirkovljana 3:1, a Donjovidovačni su bili bolji od nogometaša Dubravčana rezultatom 2:1.
Sve susrete turnira sudili su Rudolf Čižmešija iz Donje Dubrave, Dražen Horvat iz Kotoribe i Romano Vlah iz Donjeg Mihaljevca.

Ovaj događaj su u četvrtak svojim nastupom obogatile Kotoripske mažoretkinje, a dugoga dana su u stanici između utakmica igrali nogometaši domaćina i NK Podravine iz Ludbrega U 10. Rezultat je bio 1:1.
Istaknimo uzorno organizaciju i provedbu turnira velik broj gledatelja prvoga dana, dok je uoči finalnog nadmetanja pao veliki pljusak što je desetkovalo broj posjetitelja
Tekst i snimke: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJE:
Kapetani na kraju turnira
Prijelazni pehar domaćinu. Čižmešija i Radmanić
____________________________________________________________

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja !


Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.

Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

____________________________________________________________

KOŠARAŠTVO POGORELEC IZ KOTORIBE  ZAŠTITNI ZNAK PORCIJUNKULOVOG
Nagrada u prave ruke


I dok je Branko Pogorelec iz Kotoribe i posljednjeg dana čakovečkog Porcijunkulovog 2016. bio okupiran obvezama svoga štanda, lociranog nasuprot crkve sv. Nikole, u Čakovcu, na pozornici središnjeg trga u Čakovcu spomenuto je ime njegove tvrtke.

Voditeljica TZ Grada Čakovca Boška Ban Vlahek i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač su  tvrtki uručili nagradu za kategoriju 'Stari zanati'. Nagradu je na pozornici preuzeo njegov sin Boris koji je krenuo tatinim stopama  isto kao i  63 godišnji  Branko davne 1965. godine.

Tada mu je tata rekao:- Sinek, sedi si kre mene ve buš z menom korpe plel. I od tada je radio Branko težak i mukotrpan posao košarača došavši danas od jednog od najrespektabilnijih u ovom dijelu Lijepe Naše.

Preuzimajući nagradu, i ponosno pozirajući na središnjoj gradskoj pozornici. Boris kao 'prvi' u obiteljskoj tvrtki je zacijelo mislio kako nije pogriješio što je krenuo tatinim stopama  pa se taj obrt prenosi s koljena na koljeno došavši u treću generaciju. Uvidio je kako popularnost možeš steći i zanatom koji se danas nažalost proziva pridjevom 'stari'. I ako stari može život značiti, ali i promovirati naš kraj ne smo između Mure i Drave već diljem Europe i šire kamo je slika iz Čakovca i njegove poznate manifestacije otišla.

Kada kažemo da su oni zaštitni znak Porcijunkulovog mislimo na godine koje je gospodin Branko proveo ovdje kazavši da je bio prvi koji je podržao manifestaciju koja se počela uzdizati, provoditi na drugačiji način.
Tekst i snimke: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJE:
Nagrada u prave ruke-Boris Pogorelec
Boris središnjoj pozornici s gradonačelnikom Čakovca
Branko Pogorelec

____________________________________________________________

NK GRANIČAR KOTORIBA
TURNIR ZA DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI


NK Graničar Kotoriba tradicionalno organizira turnir uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Ove godine na turniru sudjeluju četiri ekipe i to domaćin NK Graničar, NK Dubravčan Donja Dubrava, NK Vidovčan Donji Vidovec te NK Naprijed Cirkovljan.

Polufinalni susreti igraju se u četvrtak 04. kolovoza. Od 18.30 sati snage će odmjeriti NK Dubravčan i NK Vidovčan. U pauzi između dva susreta očekuje nas nastup kotoripskih mažoretkinja, nakon čega u 21 sat na teren izlaze NK Graničar i NK Naprijed.

Drugog dana turnira, u petak 05. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, satnica je ista. U 18.30 sati igra se utakmica za treće mjesto, a u 21 sat finalna utakmica. Za prva tri mjesta osigurani su pehari, a pobjednik sa sobom nosi i veliki prijelazni pehar.


NK Graničar Kotoriba poziva sve simpatizere i ljubitelje nogometa, kao i sve ostale da u četvrtak i petak posjete kotoripski Sportski park gdje ih očekuje dobra zabava, bogata gastronomska ponuda i rashlađena pića.

____________________________________________________________

U KOTORIBI 13.KOLOVOZA 20.  STREETBALL TURNIR  I 6. MEMORIJAL BOJAN ZVOŠEC
Jubilarni turnir

Košarkaški klub  'Kotoriba' i ove godine organizira tradicionalni 20.  Streetball turnir, koji već šestu godinu nosi naziv 'Memorijalni streetball turnir BOJAN ZVOŠEC'.

Turnir će kao i većinu godina biti otvorenog tipa, a održati će se u subotu 13. kolovoza u Sportskom parku u Kotoribi. Prijave za turnir su od 16  do  17 sati, a uz  'hakl' organizirano je
natjecanje u pogađanju trica, na koje se mogu prijaviti svi, od igrača do gledatelja.

Tradicionalno, uz košarku organizatori nude  gastronomsku ponudu te hladno pića po pristupačnim cijenama.

Za sve informacije i najavu sudjelovanja možete se obratiti na mobitel 098242960 – Roberto Ujlaki.
Ovim putem pozivamo sve žitelje Kotoribe, kao i sve zaljubljenike u košarku i sport, da nam se pridruže u Sportskom parku u Kotoribi te da svojim bodrenjem doprinesu ovom prazniku kotoripske i međimurske košarke.
M. Grubić

____________________________________________________________

ZAGREBAČKI PODUZETNIK DOKTOR ANTUN MIKEC, DIPL. ING. PISAO OPĆINSKIM NAČELNICIMA I GRADONAČELNICIMA MEĐIMURJA
Molim vas, identificirajte  nadarene !

„ Kao dugogodišnji uspješni poduzetnik, napokon sam u mogućnosti ostvariti svoju veliku želju osnivanja obiteljske zaklade koja bi financijski pomagala školovanje nadarenih mladih ljudi s područja Međimurja gdje sam i sam rođen.
U tom smislu upravo je osnovana obiteljska Zaklada Mikec koja će davati godišnje stipendije za srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje nadarenih učenika i studenata s područja Međimurja, pri čemu će prednost imati oni slabijeg imovinskog stanja. Zakladu ću financirati svojim vlastitim sredstvima odnosno prihodima tvrtki u mom vlasništvu i suvlasništvu, a namjera mi je osigurati za proračun Zaklade oko 700.000,00 kuna godišnje“. Prvi je dio pisma namjere koju je dr. Antun Mikac, dipl. ing. iz Zagreba poslao općinskim načelnicima i gradonačelnicima Međimurske županije.


U pismu dalje stoji:“Odluke o dodjeljivanju stipendija donosit će Zakladna uprava te ovdje s ponosom ističem da su članstvo u tom tijelu prihvatili ugledni pojedinci te predstavnici državnih, lokalnih i crkvenih vlasti s područja Međimurja: Matija Posavec, mag. ing., župan, Ljubomir Kolarek, dr. vet. med., gradonačelnik, prof. dr. sc. Mijo Bergovec, mons. prof. dr. Juraj Kolarić, vlč. Antun Hoblaj i Neven Mikec, predsjednik Zakladne uprave.
Naša je namjera da se ove godine, kao prve godine rada, dodjele stipendije samo za visokoškolsko obrazovanje. Slijedom navedenog, želim Vas zamoliti, kao najkompetentnije osobe, za pomoć u identificiranju nadarenih studenata, osobito onih slabijeg imovinskog stanja s područja Vašeg grada i općine.


Molim Vas da o osnivanju ove Zaklade i mogućnosti dodjele godišnjih stipendija izvijestite studente koje smatrate kvalitetnim kandidatima te ih potaknete na prijavu interesa za stipendije direktno Zakladi ili posredno preko Vas. Sve prijave za dodjelu stipendija potrebno je poslati Zakladi Mikec na adresu Strojarska 20, 10000 Zagreb, do 31. kolovoza 2016. godine.“, stoji u hvale vrijednom pismu.

Gospodin Mikec im se unaprijed zahvaljuje. Dodajmo k tome kako je on rodom iz Cirkovljana kojemu je zdušno pomogao u njegovom napretku i razvoju, a nerijetko je pomagao i druge međimurske projekte.
M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Dr. Antun Mikec

SNIMIO:Vjeran Žganec-Rogulja
____________________________________________________________

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO UPRAVE
OBJAVA BIRAČIMA

Predsjednica Republike Hrvatske je dana 16. srpnja 2016. godine donijela Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.

Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u nedjelju 11. rujna 2016. godine.

Izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u subotu 10. rujna 2016. i u nedjelju 11. rujna 2016. godine.

Pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača u službi za opću upravu ureda državne uprave u županiji i Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba, prema mjestu svog prebivališta, svakim radnim danom u radno vrijeme ureda, a u subotu 27. kolovoza 2016. godine u vremenu od 8,00 do 14,00 sati.

Pozivamo pripadnike nacionalnih manjina, koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti pred nadležnim uredom.
Podsjećamo birače da se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti osim onih koji nisu upisani u registar birača.

Detaljnije obavijesti bit će objavljene na internetskim stranicama nadležnih ureda.

Zahtjevi za dopunu ili ispravak podataka u registru birača mogu se podnositi zaključno do srijede 31. kolovoza 2016. godine.

Na internetskoj stranici Ministarstva uprave https://uprava.gov.hr omogućen je uvid u registar birača putem OIB-a ili MBG-a građana i prezimena te su dostupni podaci o nadležnim uredima i službenicima ovlaštenim za vođenje registra birača.

Također, do 31. kolovoza 2016. godine, građanima će u nadležnim uredima biti dostupan uvid u podatke upisane u registar birača koji se odnose na osobno ime i adresu birača.
Na izborima za zastupnike u Hrvatski sabor, biračima je omogućeno glasovanje izvan mjesta prebivališta.

1. BIRAČI KOJI IMAJU PREBIVALIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ mogu glasovati izvan mjesta svog prebivališta:
a) ako žele glasovati u Republici Hrvatskoj zatražit će PRIVREMENI UPIS za mjesto, gdje će se zateći na dan održavanja izbora, u nadležnom uredu neovisno o mjestu upisa
b) ako žele glasovati u inozemstvu, zatražit će PRETHODNU REGISTRACIJU
u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske ili u nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj
c) iznimno, birači mogu u nadležnom uredu, u kojem su upisani u registar birača, zatražiti POTVRDU ZA GLASOVANJE IZVAN MJESTA PREBIVALIŠTA s naznakom mjesta boravka u Republici Hrvatskoj odnosno države i diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Hrvatske na kojem će se zateći na dan izbora, a predočenjem koje će moći glasovati:
- u pravilu, na biračkom mjestu naznačenom u potvrdi odnosno
- na (bilo kojem) redovnom biračkom mjestu unutar svoje izborne jedinice ili
- na (bilo kojem) posebnom biračkom mjestu izvan svoje izborne jedinice ili
- na biračkom mjestu određenom u (bilo kojem) diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u inozemstvu.

2. BIRAČI KOJI NEMAJU PREBIVALIŠTE U REPUBLICI HRVATSKOJ
a) birači koji su podnijeli zahtjev za e-osobnom iskaznicom, ne moraju se aktivno registrirati već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e - osobne iskaznice.
Ukoliko žele glasovati na području drugog diplomatsko-konzularnog predstavništva odnosno u Republici Hrvatskoj, podnijet će zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.
b) birači koji nisu podnijeli zahtjev za e - osobnom iskaznicom (s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske) kako bi glasovali, u inozemstvu ili u Republici Hrvatskoj, moraju se aktivno registrirati.
Zahtjev za aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije, birači podnose:
- najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske u inozemstvu ili iznimno Gradskom uredu za opću upravu Grada Zagreba
- nadležnom uredu u Republici Hrvatskoj, ako će na dan održavanja izbora boraviti u Republici Hrvatskoj.

Birači koji su zatražili privremeni upis izvan mjesta prebivališta, potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju te aktivnu registraciju glasovat će u Republici Hrvatskoj odnosno u inozemstvu na posebnim biračkim mjestima koja će za njih u najkraćem mogućem roku po raspisivanju izbora odrediti nadležna izborna povjerenstva odnosno Državno izborno povjerenstvo odmah po isteku roka za aktivnu registraciju.
e - Građani.

Podsjećamo birače koji imaju vjerodajnice i pristup aplikaciji e-Građani, da zahtjev za privremeni upis, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju, mogu podnijeti putem iste.
Na internetskoj stranici Ministarstva uprave https://upraya.goy dostupni su obrasci zahtjeva te podaci o adresama nadležnih ureda.
Zahtjevi za privremeni upis, aktivnu registraciju, prethodnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, mogu se podnijeti
zaključno do srijede 31. kolovoza 2016. godine.

Nadležni uredi u Republici Hrvatskoj će na dan 31. kolovoza 2016. godine zaprimati zahtjeve do 16,00 sati.

Podsjećamo birače koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj da je uvjet za ostvarivanje prava glasovanja VAŽEĆA OSOBNA ISKAZNICA.
Naime, samo birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj i važeće osobne iskaznice ulaze u popis birača odnosno nalazit će se na izvacima iz popisa birača koji će biti dostavljeni na biračka mjesta.
Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto, utvrde da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan održavanja izbora dobiti POTVRDU ZA GLASOVANJE (npr. osobe koje nemaju važeće osobne iskaznice).

Potvrde izdaju nadležni uredi u Republici Hrvatskoj prema mjestu prebivališta birača odnosno diplomatsko-konzularna predstavništva u inozemstvu, za birače koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

____________________________________________________________

SUSRET GENERACIJE
Koliko uspomena stane u 50 ljeta


Kotoripčani rođeni 1951. Godine ponovno su se sastali kako bi se prisjetili sretnog djetinjstva i vremena u kojem su prije 50 godina završili osnovnu školu.

Naše su pozivnice putovale u australiju, Kanadu, Švicarsku, Australiju, Italiju itd. – Odazvalo se njih 35.

Za one koji više nisu s nama upali smo svijeće na groblju, kod križa. Slijeći susret je dogovoren za pet godina na istom mjestu. Hvala svima koji su se odazvali, kaže Terezija Gal,članica organizacijskog odbora za ovaj susret.
M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Pet desetljeća poslije
FOTO:Obscura
____________________________________________________________

ŽUPA KOTORIBA
KRŠTENJE VANJE VIDOVIĆA

U subotu, 30. srpnja 2016. po sakramentu krštenja u našu župnu zajednicu primili smo novoga člana.

Kršten je VANJA VIDOVIĆ, sin Stjepana i Petre r. Špicar.

Sretnim roditeljima čestitamo a na malog Vanju zazivamo Božji blagoslov da bude odgojen u vjeri Crkve u kojoj je kršten…____________________________________________________________

SJEĆANJA TRAJU
Nisu mogli odoljeti zovu sjećanja


Osnovnu školu Kotoriba završili su prije 45 godina. To je bio jedan od razloga za obilježavanje te obljetnice, no privlačnija im je bila brojka 60. To je su 'đaci' koji ove godine obilježavaju 60 godina života.

Na okupljanje ih je došao relativno mali broj!? Takav odaziv nikome nije bio prepreka za obnavljanje uspomena i sjećanja s dogovorom da će se sresti i za pet godina kada će imati još jedan razlog za jubilej.

M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
60-godišnjaci Kotoribe
SNIMKA: Foto Obscura
____________________________________________________________

NK GRANIČAR KOTORIBA
Dobri rezultati pripremnih utakmica

Kotoripski Graničar  kao novajlija u najelitnijoj međimurskoj nogometnoj ligi  dosada je odigrao tri pripremne utakmice. Najprije je u Đelekovcu pobijedio Osvit 5:3,potom u Kotoribi Čakovečku Slogu 3:0 i najposlije  u Oporovcu Galeb 3:2.

Za sada se kao strijelac najviše ističe povratnik u klub, mladi Karlo Stojkov.

-Sva tri odigrana susreta odigrali smo dobro. Zadovoljan sam odnosom igrača prema obvezama pripremnog perioda. Sada dolazi završno „brušenje“- kaže njihov trener Danijel Fundak.

Kazao je kako im ovaj tjedan predstoje dvije utakmice turnira Domovinska zahvalnost u Kotoribi. Potom je prva kup utakmica 7. kolovoza u Žiškovcu, a pošto vjeruju u pobjedu 14. kolovoza je drugo kolo, a 21. kolovoza počinje prvenstvo kada u 1, kolu igraju u Cirkovljanju protiv domaćeg Naprijeda, momčadi njihove sudbine.

Tekst i foto: M.Grubić
FOTOGRAFIJA:
Zadovoljstvo Danijela Fundaka

____________________________________________________________Back to content | Back to main menu