Arhiva 09.2016 - Kotoriba

Go to content

Main menu:

Arhiva 09.2016

Kotoriba > Arhiva vijesti 2016.
DRUŠTVO "NAŠA DJECA" KOTORIBA
Turnir u igri "Čovječe ne ljuti se!"Povodom dječjeg tjedna, Društvo "Naša djeca" Kotoriba u suradnji s Dječjim vrtićom Kotoriba organizira turnir u igri " Čovječe, ne ljuti se!" za djecu vrtićke dobi .


Turnir će se održati u petak 07.10.2016.  17 h ,u prostorijama dječjeg vrtića.


Pozivamo svu djecu vrtićke dobi (i one koji nisu polaznici vrtića) , da nam se pridruže i provedu jedno zanimljivo poslijepodne u druženju i igri.


Veselimo se vašem dolasku  !!!____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
Sazvana 23. sjednica OV Kotoribe

Na temelju članka 56. stavka 1. Poslovnika Općinskog vijeća Općine Kotoriba (“Službeni glasnik Međimurske županije” br. 3/13)

SAZIVAM 23.sjednicu OPĆINSKOG  VIJEĆA  OPĆINE  KOTORIBA za utorak, 4.  listopada  2016.  godine  s  početkom  u 19:00 sati.

Sjednica će se održati u prostoriji Općine - vijećnici.
Za sjednicu predlažem sljedeći

DNEVNI RED:
1.PRIJEDLOG Odluke o potvrđivanju poduzetničkih zona na području Općine Kotoriba.
2.PRIJEDLOG Zaključka o prijedlogu za imenovanje sudaca porotnika Općinskog suda u Čakovcu.
3.PRIJEDLOG Zaključka o prijedlogu za imenovanje sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Čakovcu.
4.PRIJEDLOG Odluke o imenovanju predstavnika Općine Kotoriba u Skupštinu LAG-a.

U prilogu poziva dostavljam Vam Izvod iz zapisnika s 22. sjednice Općinskog vijeća te materijale za sve toče dnevnog reda..

Molim za odaziv.

PREDSJEDNIK Općinskog   vijeća
Zoran  Radmanić, v.r.

OSIM  ČLANOVA  OPĆINSKOG VIJEĆA NA   SJEDNICU   POZIVAM:
1.Općinskog načelnika i njegovog zamjenika,
2.Vijećnike Skupštine Međimurske županije iz Kotoribe,
3.Predstavnike sredstava javnog priopćavanja.

____________________________________________________________

Športsko ribolovno društvo „Žužička“
Jesenji kup u lovu ribe udicom na plovak


Dana 02.10.(Nedjelja) 2016. Sportsko ribolovno društvo „Žužička“, organizira Jesenji kup u lovu ribe udicom na plovak, na vodi „Žužička“s početkom u 9:30 sati.

Pozivaju se svi ljubitelji  ribolova na sportsko navijanje.

Očekujemo natjecatelje iz prijateljskih sportskih društava Međimurskog saveza kao i natjecatelje iz susjednje Mađarske.
                                                                                                                                   BISTRO.Satnica natjecanja

-do 8:00 – prijava u ribičkom domu
-od 8:00-8:30 – izvlačenje startnih brojeva
-od 8:30- 9:30 – priprema za takmičenje
-od 09:30-12:30 – takmičenje
-od 12:30 – vaganje i proglašenje pobjednika

____________________________________________________________

STOLNI TENIS
U subotu u 17 sati Kos-Kotoriba protiv MSTC Čakovca u 1. krugu 1. HL istok

Nakon dosta godina ljubitelji stolnoga tenisa u Kotoribi ponovo će moći gledati utakmice državnoga ranga. U subotu 01.10.2016. , od 17 sati u svojoj dvorani dočekuju MSTC Čakovec u prvom krugu 1. Hrvatske lige istok, u koju su se plasirali kroz kvalifikacije odigrane krajem prošle sezone u Požegi, na kojima su osvojili četvrto mjesto, ali su mjesto u ligi izborili nakon odstupanja trećeplasiranoga Sibinja.

Na tim su kvalifikacijama, ali za ostanak, jer su u ligi osvojili deveto mjesto, nastupali i bili uvjerljivo prvi i njihovi sutrašnji protivnici. Očekuje se da će na strani domaćina sigurno istrčati iskusni Stjepan Vidović i kadet Stjepan Škoda, uz koje bi još zaigrao  David Čukulic ili Filip Radmanić.
Mogla bi im se suprotstaviti po igračkom iskustvu slična postava na čelu s iskusnim Nikolom Magdalenićem i dvojicom od trojice mladih – Filipom Panićem, Filipom Godinom ili Markom Lovrekom.

Podatak da su Škoda i Čukulic u posljednje vrijeme trenirali sa svojim subotnjim protivnicima i da je Škoda dvojno registriran za MSTC Čakovec te da se jako dobro poznaju, nudi nam  lijepu i dinamičnu utakmicu u kojoj bi o pobjedniku mogle očekivati tek nijanse.

Franjo Flac

____________________________________________________________

KOTORIPSKE MAŽORETKINJE NA EUROPSKOM PRVENSTVU
Sudjelovanje stimulans za daljnji rad

Od 22. do 25. rujna Vinkovci su bili domaćini 18. Europskog prvenstva mažoretkinja u organizaciji European majorettes association na kojem je nastupila i seniorska ekipa Mažoretkinja Kotoribe.

Plasmanom na Državnom prvenstvu koje je održano u svibnju u Zagrebu, stekle su pravo nastupa na ovom natjecanju koje je okupilo najjače timove iz Europe.

U konkurenciji plesa sa štapom Kotoriščanke  su osvojile 10. mjesto, a u solo nastupu Ema Zadravec osvojila je 12. mjesto. Trenerica Jelena Vojvoda, kao i  „njezine“ djevojke zadovoljne su postignutim rezultatima jer i sam plasman na ovo prvenstvo već je dovoljan razlog za zadovoljstvo.

U tri dana boravka u Vinkovcima našlo se vremena i za razgledavanje ovog slavonskog grada koji će im ostati u lijepom sjećanju kao i natjecanje koje je bilo jedno pozitivno iskustvo i stimulacija za daljnji rad.

M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Mažoretkinje Kotoribe-ponos nastupa na prvenstvu
____________________________________________________________

DJEČJI VRTIĆ KOTORIBA
Raspisan NATJEČAJ za stručni suradnik logoped

KLASA: 112-01/16-01/0
URBROJ: 2109-98-16-1
Kotoriba, 28.09.2016.

Na temelju članka 15. Pravilnika o radu Dječjeg vrtića Kotoriba raspisuje NATJEČAJ za stručni suradnik logoped (m/ž), određeno do 30.06.2017., 2 sata tjedno, 1 izvršitelj

    
Uvjeti:

- za stručnog suradnika- LOGOPED/ICA može biti primljena osoba koja ispunjava uvjete iz članka 24. i 25. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (Narodne novine br. 10/97, 107/07 i 94/13) i Pravilnika o vrsti stručne spreme stručnih djelatnika.

Uz pisanu zamolbu kandidati trebaju priložiti:

- životopis
- dokaz o stručnoj spremi
- domovnicu
- presliku osobne iskaznice
- uvjerenje  o nekažnjavanju  (ne starije od 6 mjeseci)
- potvrdu o položenom stručnom ispitu.


Prijave s potrebnim dokumentima podnose se u roku od osam (8) dana od dana objave.

Prijave s potrebnim dokumentima dostaviti na adresu: DJEČJI VRTIĆ KOTORIBA,I. Svetomartinskog 1, s naznakom: „Natječaj-stručni suradnik logoped“.
Sva dokumentacija prilaže se u preslici (nisu potrebni izvornici niti ovjerene preslike).
Natječaj je otvoren od 29.09.2016. godine do 07.10.2016. godine.


RAVNATELJICA
Maja Jambrešić, v.r.

____________________________________________________________

STOLNI TENIS
Stjepan Škoda prvi na 8. Kupu Grada BjelovaraNakon dobrih igara uz dosadašnjem dijelu sezone Stjepan Škoda blistao je i na 8. Kupu Grada Bjelovara, gdje je osvojio prvo mjesto u kategoriji kadeta. Na turniru, zbog nastupa na Slovenian Openu u Otočcu ob Krki,  nisu doduše igrali svi najbolji hrvatski kadeti, što je Stjepan znao iskoristiti i ozbiljnom i angažiranom igrom došao do trofeja.

S dvije pobjede od po 3:0, nad Vlahovićem iz Siska i Sahorom iz Dugoga Sela, lako je prošao kvalifikacijsku skupinu, a niz je nastavio maksimalnim pobjedama nad Bolkovcem iz osječkoga Vodovoda u šesnaestini finala, Ščurićem iz Bjelovara u osmini finala i Ružićem iz Zaboka u četvrtfinalu.

Prvi set je u pobjedi od 3:1 nad Javorom iz Velike Gorice Stanfara izgubio u polufinalu, a jedan je set prepustio u finalu i reprezentativnom kolegi s Croatia Opena u Varaždinu Petru Zniki iz GSTK Zagreba.  


Franjo Flac


____________________________________________________________

ŠTEDLJIVI RIBOLOVCI
Prijateljstvo koje traje

Na obali jezera kraj ribičkog doma SRD Som Kotoriba snimili smo natjecateljske ekipe, ili kako oni kažu, najbolje ribiče, sportsko ribolovnih društava iz Kotoribe i Sunje.

To prvoligaške ekipe SRD Som Kotoriba i SRD Bjelka iz Sunje sa svojom logističkim potporama.

Bilo je to u subotu 24.rujna nakon jednog završenog kola u Prvoj ligi HŠRS-a. Kako oba društva sudjeluju u tom natjecanju, a već u nedjelju je bilo iduće kolo, Kotoripčani su ugostili Sunjane.- Isto čine i oni kada mi lovimo na njihovome području- reko nam je  Dragutin Filipašić, kapetan Kotoripčana.

Do prijateljskih i suradničkih odnosa je došlo kada su se ekipe plasirale u najviši rang hrvatskoga ribolova, a na ovakav način društva štede novac za smještaj i prehranu.

Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Som i Bjelka uz vodu

____________________________________________________________

OPĆINSKA ORGANIZACIJA SDP KOTORIBE
Tradicionalno jesensko druženje članova


Nešto više od deset godina unatrag članovi Općinske organizacije SDP Kotoribe prvog jesenskog vikenda organiziraju druženje članova i simpatizera stranke.

Tako je bilo u subotu 24.rujna na terasi i uz jezero SRD Som Kotoriba. Njih tridesetak provelo je subotnje popodne u prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, uz zabavu, razonodu te pune stolove mesnih finota i slastica.

Općinska organizacija trenutno okuplja 40-tak članova i prema riječima njenog predsjednika Roberta Ujlakija bilježi intenciju njihovog rasta.

Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Kotoripski SDP-ovci uz jezero

____________________________________________________________

ŽUPA KOTORIBA- VJENČANJE FILIPA I ŽAKLINE


U subotu, 24. rujna 2016.  u našoj crkvi sakrament žendbe sklopili su FILIP KRANJEC I ŽAKLINA GREGUREC.


Sretnim mladencima čestitamo a na njihov zajednički obiteljski život zazivamo Božji blagoslov....


____________________________________________________________STOLNI TENIS
Stjepan Škoda

Stjepan Škoda, kotoripska stolnoteniska nada prošloga je tjedna u sastavu hrvatske kadetske reprezentacije nastupao u Varaždinu na Croatian Junior&Cadet Openu, turniru iz ingerencije ITTF-a (Svjetske stolnoteniske organizacije).

U kategoriji kadeta ekipno s Petrom Znikom iz GSTK Zagreba i Lukom Dragunom iz Dugoga Sela bio je član i najbolji igrač C ekipe, koja je, uz dvije njegove pobjede, s 3:2 pobijedila belgijsko-izraelsku kombinaciju te s 3:0 izgubila od jake Češke i osvojila drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini.

Drugi u svojoj skupini, nakon pobjede od 3:2 nad Dobbelsteinom iz Belgije i poraza od 3:0 od konačnoga pobjednika  kadetske kategorije Amerikanca Aguettia, bio je i pojedinačno pa se plasirao u završnicu gdje je u šesnaestini finala u pet setova ispao od Talijana Cicchittia.

Manje sreće imao je u igri parova gdje je u kombinaciji sa svojim ekipnom partnerom Znikom već u prvom kolu ispao od Mađara Molnara i Tereka.
Dobrom igrom i rezultatima bio je među najboljim igračima hrvatske reprezentacije pa je zaslužio pozivanje i na slične takve turnire ubuduće, a ona je i dobar znak pred skori početak natjecanja u 1. Hrvatskoj seniorskoj ligi istok, u kojoj je Stjepan najmlađi član ekipe Kos-Kotoribe.

Franjo Flac

____________________________________________________________

DVODNEVNA KOLAŽNA DOGAĐANJA NA DANIMA KOTORIBE
Od kulinarstva, glazbe, plesa, pjesme do vatrometa

Ovogodišnji Dani Kotoribe su po programskim sadržajima bili znatno bogatiji od ranijih, dostignuli su stepenicu više.
Njihova završnica je bila u subotu 17.  nedjelju 18. rujna i sve je bilo locirano podno i oko šatora na igralištima OŠ-e Jože Horvata.

U subotu popodne se podno mega šatora spravljao, u ovoj sredini sve popularniji, bograč. U to su se uključili članovi većine mjesnih udruga, a što je privuklo pozornost njihovoga članstva kao i onih koji su željeli iskušati iz kojeg je kotlića najbolja hrana. A tu gotovo da razlike nije bilo jer  svaka udruga ima nekog vrsnog majstora toga jela. Za novinu manifestacije pobrinule su se članice mjesnog  Društva žena s ponudom kotoripskih vanjkovci (op.a. kotoripski naziv za štrudle). Njih je bilo napretek, gotovo tisuću, a štand su svježima nadopunjavale svaki sat vremena.


Za mališane koji su došli sa svojim roditeljima skrb o njima preuzele su aktivistice mjesnog Društva Naša djeca koje su za njih organizirale prigodne radionice.
Novina kulinarskoj manifestaciji su bili članovi Hladnog piva, rock sastava zagrebačkih Gajnica, koji su došli na tonsku probu prije večernjeg nastupa. Nisu se mogli nadiviti ukusu jela, čije ime nisu znali izgovoriti, a nisu odbili nijednog prisutnog koji se želio s njima fotografirati.

U 21 sat uslijedio je njihov dvosatni koncert kojeg je gledalo silno mnoštvo njihovih obožavatelja donjeg Međimurja, ali i ljudi iz susjedne Podravine. Kući nitko nije otišao razočaran. Naprotiv….Nedjelja 18. rujna 2016. bila je obogaćena vjerskim i kulturnim sadržajima. U mjesnoj župnoj crkvi služena je koncelebrirana sv.misa kojoj su nazočili brojni hodočasnici susjednih župa te članovi KUD-a iz Kotoribe i Rešetara.
Toga dana je bilo i mjesno proštenje, a u mjesnoj Etno zbirci Društvo žena Kotoribe postavilo je svoju izložbu koju je razgledalo preko stotinjak znatiželjnika.

Gotovo tri sata trajao je popodnevni kulturni program pod mega šatorom koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a i oko njega se tražilo mjesto više. Sve je započelo mimohodom sudionika programa u kojem su bile Kotoripske mažoretkinje i članovi prije spomenutih kulturno-umjetničkih društava. Oni su, uz pratnju Puhačkog orkestra Donje Dubrave, išli ulicama kralja Tomislava, A. Stepinca i I. Svetomartinskog do šatora mjesta održavanja priredbe.


Započela je riječima dobrodošlice općinskog načelnika Ljubomira Grgeca.

Na velikoj pozornici prvo su nastupili članovi Limene glazbe općine Kotoriba kojima je dirigirao Stjepan Taradi-Utek.
Gledateljima su se predstavile dvije plesačke postave KUD-a Kotoriba. Mlađoj je to bio prvi službeni nastup. Sve ih je uvježbao Zvonimir Habuš, a četiri tamburaša uskladio je Vinko Horvat. Gosti kotoripskoga KUD-a bili su članovi  KUD-o Rešetari iz istoimenog mjesta u Požeško-slavonskoj županiji koji su nas svirkom, plesom i pjesmo proveli diljem Slavonije.

Kao i uvijek poslastica takvih priredbi su bili nastupi kadetskog i seniorskog sastava Kotoripskih mažoretkinja koje su uvježbale Marta Vojvoda, Monika Mikulan i Jelena Vojvoda. Posebno je oduševio nastup solistice Eme Zadravec koja se plasirala na europsku mažoret smotru isto kao i njezine kolegice iz seniorskog sastava.

U tom sklopu obavljena je podjela nagrada najboljima u natjecanju sportskih udruga od prije tjedan dana. Vidjeli smo najbolje u malom nogometu, odbojci na pijesku, potezanju konopa, streljaštvu i kartanju bellota. Nagrade su im uručili općinski načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki.

Nagrađeni su najbolji u akciji Kotoriba međimurski cvjetnjak.
Posebno povjerenstvo ocjenjivalo je najljepše  okućnice, balkone i prozore . Priznanje za najljepšu okućnicu primila je Jasminka Ujlaki iz Ulice K. Zrinski 9, za najljepši balkon Jasna Plačko iz Ulice kralja Petra Krešimira IV, a za prozor Mirjana Fabić iz Školske ulice 20. Posebno priznanje primila je Jadranka Matotek za pomoć u provedbi projekta Kotoriba međimurski cvjetnjak.
Povjerenstvo je za promicanje estetske ljepote Kotoribe pohvalilo: Paulinu Plačko ,Zelengaj 7, Ružu Nađ, P. Miškine 6, Nevenku Matan, Duga 35 i Đurđu Dolenčić, S. Radića 20.
Povjerenstvo čine: Nikolina Fuš-Zvošec, Josipa Dornik, Marina Posavec i Mladen Grubić.

Bilo je to jedno popodne koje je pokazalo dio kotoripskog bogatstva koje su gledatelji znali nagraditi dugim i zaslužnim pljeskom, a što je znalački vodio Alen Fuš.

Navečer je uslijedio još jedan atraktivni glazbeni događaj. Nastup klape Kampanel koja je imala drugu vrstu publike, više starije populacije, ali je dobrano zagrijala mnoštvo pod šatorom. Dodatan impuls svemu je dao spektakularni vatromet Danima Kotoribe u čast i on je bio točka na 'i' na sva događanja koja su trajala od prve do treće nedjelje u rujnu i držimo da su, kako je u uvodu rečeno, bila dosada najsadržajnija.

Tekst: Mladen Grubić
Fotografije: Dobriša Habuš, Mladen Grubić, Alen Fuš____________________________________________________________

IZ TISKA IZAŠAO NOVI BROJ KOTORIPKOG INFORMATIVNOG GLASILA
'Kotoripski vjesnik' 103. puta pred Kotoripčanima


Uoči Dana Kotoribe iz tiska je izašao 103. broj općinskog informativnog glasila Općine Kotoriba 'Kotoripski vjesnik'. U ovom broju obrađena su na 28 stranica sva glavna mjesna zbivanja od 102. broja, koji je izašao uoči Uskrsa, pa do 10. dana rujna.

Inače, glasilo izlazi tri puta godišnje - za Uskrs, Dane Kotoribe i Božić.
Tiska se u 1.300 primjeraka i svakom je mjesnom kućanstvu dostupno besplatno, a oko 200 primjeraka dostavlja se zainteresiranim Kotoripčanima raseljenim diljem svijeta.

Izlaženje vjesnika se financira iz općinskog proračuna i dragovoljnim prilozima čitatelja.

Uređuje ga uhodana ekipa u sastavu Alen Fuš, v.d. glavnog urednika, Marijan Rusak i Mladen Grubić.
Lektor mu je Mario Friščić, a grafički ga uređuje Dobriša Habuš.

Ovogodišnji 104. božićni broj bit će poseban jer će njime biti obilježena 30-ta obljetnica njegovog kontinuiranog izlaženja.

Kako je istaknuto na svečanoj sjednici OV-a Kotoribe, oni smatraju da takav kontinuitet ima rijetko koje glasilo na razini lokalne zajednice pa se glede toga njime izrazito ponose.____________________________________________________________

DANI  KOTORIBE-SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA
Još da je most preko Mure

U sklopu Dana Kotoribe, u petak 16. rujna u Domu kulture u  održana je svečana sjednica Općinskog vijeća proširena brojnim gostima i uzvanicima, ljudima koji su zadužili Kotoribu, onima koji danas i koji će sutra na bilo koji način biti sukretatori još ljepšeg i boljeg sutra.

Nakon himne domovini, koju su prvi puta izveli mladi članovi Limene glazbe Kotoriba, predsjednik OV-a Zoran Radmanić (HDZ) posebne pozdrave i dobrodošlicu zaželio je Mladenu Novaku, predsjedniku Skupštine MŽ-e, njegovom zamjeniku Josipu Grivecu, općinskim načelnicima susjednih općina i Općine Legrad, predstavnicima javnih poduzeća, predstavnicima županijskih ureda te predstavniku Hrvatskog kulturnog društva Pomurje.

U svom nastupnom govoru Radmanić se je kao predsjednik Vijeća zahvalio vijećnicima na suradnji i nizu prijedloga i sugestija za napredak Kotoribe. Zahvalio se je svim bivšim vijećnicima, predsjednicima OV-a i načelnicima na trudu i zalaganju da Općina ovako uzorno izgleda.-Ali da ne ispadne sve idealno i da kod nas nema problema, moram spomenuti da se suočavamo s problemima koje nismo sami u stanju riješiti koje vam svake godine spominjemo kao planove za naredni period te i ovom prilikom pozivam MŽ-u, javna poduzeća, nadležne ustanove i ministarstva da nam pomognu-bio je vapaj s govornice. Podsjetio je da su to asfaltiranje ceste prema Goričanu, izgradnja cestovnog mosta  između Kotoribe i Murakeressztura te željezničku povezanost sa susjedima u Republici Mađarskoj. Prisjetio se vremena, točno prije 2 godine, velikog vala koji je prošao Murom, a koji je prošao bez većih posljedica po Kotoribu pa je s govornice uputio pohvale mjerodavnima u Hrvatskim vodama koji su prije mjesec i nešto dana krenuli s radovima na ovnovi murskog nasipa, a što će u potpunosti zaštiti Kotoribu od budućih visokih vodostaja.- Za realizaciju ovih, ali i drugi projekata potrebna nam je pomoć sa strane, ali i zajedništvo i sloga doma pa stoga još jedanput pozivam vijećnike, gospodarstvenike, javne djelatnike i sve mještane na suradnju za dobrobit drage nam Kotoribe-završio je načelnik.U svom nastupnom govoru općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec (SDP) je rekao kako su se u ovakvom velebnom ozračju razišli smo se prije godinu dana kada je prezentirano svekoliko djelovanje svih općinskih struktura od rujna 2014. do rujna 2015. godine. -Toga rujna 2015. čuli smo sijaset planova, nedovršenih obveza kako bi se danas zapitali-da li smo u tome uspjeli ? Stoga ćemo danas predstaviti sve ono što je učinjeno od rujna  prošle pa do rujna ove godine, a prezentirat ćemo vam ukratko što smo učinili od uspostave ove općinske vlasti pa do danas. Činimo to povodom naših, općinskih dana-Dana Kotoribe koji su ustrojeni uz blagdan Uzvišenja svetog Križa. Gledajući realizirano mi u Općini kažemo da smo zadovoljni. Zadovoljni smo jer smo veći dio planiranih zadaća ostvarili u sinergiji spomenutih čimbenika s razine županije i države, zajedništvom i konstruktivnim dogovorima ljudi koji su preuzeli teret rukovođenja Općinom, od općinskih vijećnika, zaposlenika Općine pa do ljudi u izvršnoj vlasti naše lokalne sredine. Uvažavani su prijedlozi i sugestije koje su dolazile sa strane ponaosob ili kolektivno-rekao je Grgec najavivši dokumentarni film o realizaciji općinskih planova u minulih godinu dana, ali i onih u mandatu ove vlasti od druge polovice lipnja 2013. do danas.  


Film u trajanju od 15 minuta obuhvatio je sve pore realiziranog s naglaskom na usponu gospodarstva, novim zapošljavanjima, ponudom novi poslovnih zona i onim najvažnijim, kompletnim uređenjem komunalne infrastrukture čime se može pohvaliti rijetko koja sredina. U prilog tome idu riječi Mladena Novaka koji je nakon filma kazao: .-Ovo što smo ovdje vidjeli i čuli teško je pamtiti, a još teže realizirati. Bravo za zajedništvo ! Još vam samo nedostaje most u ostvarenju vaših želja koji će otvoriti dvosmjernu suradnju sa susjedima preko Mure, a ona nam je u ovom trenutku važna iz više aspekata-naglasio je Novak i dodao kako Kotoriba tada neće više biti rukavac Međimurja već centar ovog dijela MŽ-e. Obećao je u toj realizaciji županijsku pomoć, a izrazio je nadu kako će u tome najveću ulogu odigrati vlade dviju država. Naglasio je kako nakon stimulativnih mjera koja Općina daje mladima i realizacije ovog projekta neće biti potrebe odlaska mladih iz Kotoribe. Pozdravljajući skup u ime kolega iz donjomeđimurskih općina, općinska načelnica Svete Marije Đurđica Slamek je pohvalila upečatljiv film koji govori istinu o radišnim susjedima kojima je čestitala i zaželjela realizaciju željenog i planiranog.
U završnom dijelu sjednice su Grgec i Radmanić podijelili javna priznanja  Općine koje se godinama dodjeljuju u ovom svečarskom trenutku.


Općinske  zahvalnice su primili, prva muška ekipa STK Kos/Kotoriba Matija Zadravec i Marko Horvat , za iznimne sportske uspjehe. Medaljom općine su nagrađeni  Siniša Seličanec, za dugogodišnji uspješan rad u KK Kotoriba i Vlado Mikulan za dugogodišnji uspješan rad u NK Graničar Kotoriba. Općinsku plaketu je primio Stanislav Sović, za iskazano domoljublje i uspješan rad u mjesnim udrugama, dok je grbom Općine nagrađen Ivan Ujalki za izuzetan doprinos u gospodarskom razvoju općine.
Potonji se je zahvalio u ime nagrađenih posebno naglasivši kako je to nagrada svim zaposlenicima tvrtke Muraplast Kotoriba gdje je jedan od suvlasnika i njegovom partneru Anđelku Trojku.
Sjednicu su svojom svirkom nadopunili članovi Limene glazbe Kotoriba pod dirigentskom palicom Stjepana Taradija-Uteka.
Tekst i snimke: Mladen Grubić

____________________________________________________________

TRKAČKI KLUP KOTORIPSKI BEGAČI
Inicijalno okupljanjeTrkački klub Kotoripski begači će treću godinu za redom biti organizator kros lige Tom i Jerry koju provode u suradnji s mjesnom OŠ-om Jože Horvata, odnosno profesoricom TZK-e Danijelom Krobot. Liga je startala u petak 16.rujna. Na inicijalnom okupljanju našlo se tridesetak osnovaca koji će tako trčati svakog petka popodne kada to budu dozvoljavali vremenski uvjeti. Liga će biti prekinuta kroz zimski period, a nastavljena na proljeće.

Njezinim provođenjem nastoji se mlade potaknuti na kretanje, pogotovo trčanje koje ima višestruku korist za razvoj organizma.
M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Okupljeni na startu
____________________________________________________________

KOTORIBA JE NA DOSTOJANSTVENI NAČIN PROSLAVILA  STOLJEĆE ROĐENJA NJEZINOG SINA SVEĆINKA FRANJE BALOGA
Poklonili mu riječi i note

Ljepotom stihova, u četvrtak navečer u kotoripskom Domu kulture štovatelji imena i djela velečasnog Franje Baloga iz Kotoribe slavili su 100-tu obljetnicu njegova rođenja.
Svetom misom prije toga događaja u mjesnoj župnoj crkvi zahvalili su Gospodinu za svako dobro i plemenito djelo kojim nas  je velečasni Balog darivao. To su nebrojena djela ljubavi svećenika koji je živio uz svoje župljane u svakom trenutku.

Ostavio je on iza sebe mnoge stihove od kojih su neki bili pjevani, glazbeno izvedeni, scensko oblikovani. Na pozornici su ih izveli članovi Pjevačkog zbora župe Kotoriba, vođeni dirigentom Damirom Kadijom, kao i članovi Tamburaške  i Dramske sekcije KUD-a Kotoriba, Dragutin Matotek, Ana Radmanić i Dino Krznar koji su uprizorili njegov spisateljski opus.
Tamburaše i glumce za nastup su pripremili Vinko Horvat i Anica Jauk. Poseban obol programu dao je akademski glazbenik Martin Srpak iz Zagreba koji je uglazbio stihove šest njegovih pjesama  sam ih  izvevši na gitari. Martin Srpak se osobno poznavao sa velečasnim s njim je surađivao.S pijetetom, velikom dozom poštovanja, uzvišenim načinom priredbu je vodila Kotoripčanka Diana Šarek čiji su korijeni donjovidovski pa je nerijetko spominjala riječ naš velečasni. Da, njega „svojataju“ i župljani Donjeg Vidovca gdje je bio duhovni pastir služeći ljudima i Bogu. Tamo je došao 1941. godine kada je zaređen po rukama kardinala blaženog Alojzija Stepinca i ostao 51 godinu.–Kardinal mu je poslao telegram u kojem je stajalo kako mora u župu Donji Vidovec kako bi tamo sredio stanje- prisjetio se njegov nećak vlč. Josip Balog u propovjedi u kotoripskoj crkvi   na sv. misi  koja je bila prikazana za vlč. Baloga.

Nećak mu je danas svećenik u župi Granešina u zagrebačkoj Dubravi. S radošću je došao svjedočiti život svoga strica iznijevši nam niz zanimljivosti iz njegova života, njihove susrete i razgovore.- Kada sam strica jednom prilikom upitao kako to da je još uvijek u Donjem Vidovcu, on mi je rekao:“Vidiš Jožek ovdje se stanje još uvijek sređuje.“ Iz nadahnutog govora nećaka vlč. Baloga čuli smo kako je Franjo bio prvo dijete među 13-tero braće od oca Vinka i majke Marije. Čuli smo sijaset nedaća u kojima se našao u vrijeme drugoga rata, u vrijeme mađarizacije koja je htjela zatrti kulturu i materinski, hrvatski jezik, no svemu tome  je on gordo prkosio. Prkosio je on i režimu komunista koji je poslije rata došao na ove prostore kada se djelovanje crkve i svećenika pod svaku cijenu htjelo zatrti.

Njegov svećenički poziv  i pastoralno djelovanje obilježeno je mnogim vrijednostima, vrlinama ili milostima uz izrazitu susretljivost i čovjekoljublje, kod njega je bio izražen dar mudrosti i govorništva. U svjetovnom životu, životu običnog čovjeka, ističe se njegov dar za pjesništvo i spisateljstvo.

Na početku velebne priredbe je u ime organizatora Vinko Horvat posebno pozdravio svećenike: Prečasnog Antuna Hoblaja, Pavla Markača, Mirka Pilaja, Josipa Baloga, Marinka Prsteca te predsjednika OV-a Kotoribe Zorana Radmanića. Spomenuti svećenici su služili koncelebriranu svetu misu na kojoj je pozdravne riječi okupljenima uputio domaći svećenik vlč. Marinko Prstec. Poseban dekor misnom slavlju dali su članovi  KUD-a Kotoriba u narodnim nošnjama.
Velečasni Balog preminuo je u ožujku 1998. godine u 82. godini života.
Mladen Grubić
SNIMIO: D. Habuš____________________________________________________________

DANI OPĆINE KOTORIBA
Bogat i sadržajan program za Jesensko križevo
Hladno pivo, klapa Kampanel i vatromet uz Dane Kotoribe

Ovogodišnji Dani Općine Kotoriba koji se obilježavaju uz svetkovinu Uzvišenja svetog Križa, poznatije kao Jesensko križevo, započinju 4. i završavaju 18. rujna i bit će, kako doznajemo, najbolji do sada što se samog programa tiče.

Tako su u nedjelju 4. rujna Kotoripski begači s početkom u 10 sati kod ribičkog doma Som organizirli Kotoripsku petnajsticu.
U subotu, 10. održali su se sportski sadržaji ‘Med udrugama’, dok je idućeg dana SRD Som organizirao tradicionalni Kup u ribolovu.

Svečana sjednica Općinskog vijeća najavljena je za petak 16. rujna nakon koje od 20 sati ispod šatora kod nove škole slijedi rock večer.
Subotnji program, 17. rujna, započinje od 14 sati druženjem mjesnih udruga uz kuhanje bograča, dok u večernjim satima slijedi dugoočekivani i najavljivani koncert Hladnog piva koji će se održati ispod velikog šatora. Važno je napomenuti da je ulaz na koncert slobodan.

Nedjelja, 18. rujna započinje svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi od 11 sati. U 14:30 započinje mimihod sudionika programa, a od 15 sati zabavno-kulturni program te podjela nagrada Općine Kotoriba za najljepše uređeni prozor, balkon i okućnicu. Još jedno iznenađenje pripremili su u Općini. Mještanima i svim gostima poklanjaju koncert nadaleko poznate klape Kampanel koji počinje u 20 sati. Dani općine Kotoriba završavaju velikim vatrometom koji je najavljen za 22 sata.
A.Fuš

____________________________________________________________

PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA U KOTORIBI
Graničar-Inter 0:1

Županijski nogometni prvoligaš Graničar iz Kotoribe je u utorak popodne u svom Sportskom parku pred 200-tinjak gledatelja ugostio nogometne prvoligaše Intera iz Zaprešića.

Susret je završio minimalnom pobjedu gostiju od 1:0 zgoditkom kojeg je u 90. minuti iz jedne gužve postigao Ivan Mamut. Dogodilo se je to nakon što je u domaćoj momčadi došlo do brojnih izmjena jer je trener Danijel Fundak svima dao prigode za igru.

Prije ulaska na teren je gostujući trener Samir Toplak rekao kako želi pogodak iz prvog napada. To se nije dogodilo ni u sijaset drugih, uz puno udarca na vrata domaćih, jer je na vratima bio nesavladivi Franjo Dolenec.

I ako su gosti igrali u kombiniranom sastavu domaći su taktički zrelom igrom i fanatičnom borbenošću bili dostojan protivnik prvoligašima. Mogu žaliti za promašajem u 60. minuti kada je   srednji napadač Karlo Stojkov sam izbio pred vratara  Antu Mrmića  koji je njegov ne baš kvalitetan udarac uspio obraniti. Toga popodneva za Graničar su nastupili: Dolenec, Mikulan, Tilošanec, Lončar, Latin, Trojko, Čižmešija, Beliga, Stojkov, Matotek,Kos, Vidović, Kvakan, Rebrek, Ignac,, N. Andrčon, M. Andrlon i Balog.
Za Inter su igrali: Čović, Bosec, Filipović, Komorski, Šarić, Brlečić, Altiparmakovski, Blažević, Ottochian, Čeliković, Kolar, Mrmić, Hanžek, Begić, Kulenović, Mesfin, Zulin i Mamut.

Susret je vodio Rudolf Čižmešija iz Donje Dubrave uz pomoć Ivana Vlaheka iz Čukovca i Morana Vlaha iz D. Mihaljevca.
Uoči susreta prigodne rođendanske čestitke kapetanu momčadi  Vilimu Kosu uputio je klupski predsjednik Zoran Radmanić. Toga utorka  Vilm je slavio 30-ti rođendan .
Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJE:
Izlazak na teren uz pratnju najmlađi igrača Graničara
____________________________________________________________


POZNATI REZULTATI SPORTSKIH NATJECANJA KOTORIPSKIH UDRUGA POVODOM DANA KOTORIBE
Po nagrade u nedjelju

Kao što smo već pisali u subotu nisu, glede dugog trajanja, proglašeni najbolji u sportskim natjecanjima udruga Kotoribe, a organiziranim povodom Dana Kotoribe.
Obznanio ih je danas Siniša Selićanec iz MNK Klub, 75 realizatora natjecanja.

MALI NOGOMET (5 ekipa):1. MNK Klub 75,2. Košarkaški klub Kotoriba, 3. SRD Som-veterani.
ODBOJKA NA PIJESKU(10 ekipa): 1. Košarkaški klub Kotoriba 1, 2. Košarkaški klub Kotoriba 2, 3. MNK Klub 75 1.
BELA (12 ekipa): 1. SRD Som, 2. Društvo Naša djeca, 3. Udruga Za bolje sutra
POTEZANJE UŽETA (6 ekipa): 1. KUD Kotoriba, 2. Društvo žena, 3.SRD Žužička
GAĐANJE ZRAČNOM PUŠKOM:(16 ekipa): 1. UHVDR 2.Veterani NK Graničar 3. SRD Som. Pojedinačno: 1 Josip Horvat, 2. Saša Latin, 3. Ivan Fundak.

Svima spomenutima će nagrade biti dodijeljene u nedjelju 18. rujna prilikom kulturnog programa ispod šatora.
Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Predstavnice DND Kotoriba

____________________________________________________________

NOVO RADIIŠTE U KOTORIBI
Krenula izgradnja parkirališta kod groblja


Još tijekom komasacije sjeverno od mrtvačnice rezervirana je površina za parkiralište kod groblja, a koja zbog realizacije drugih prioritetnijih projekta do sada nije uređena kao parkiralište već je ostala „zelena površina“ koja je redovito košena.

Sredinom mjeseca kolovoza proveden je postupak nabave za uređenje dvadesetak parkirališnih mjesta.

Preostala zelena površina bit će hortikulturno uređena sadnjom ukrasnog drveća.

Vrijednost radova je oko 230.000 kuna, a trebali biti gotovi do kraja listopada.
Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Početak radova kod groblja
____________________________________________________________

33.KUP SRD SOM KOTORIBA 2016.
Pobjednici ribiči ekipe Som opaki

Kao prilog Danima Kotoribe SRD Som Kotoriba bilo je u nedjelju 11. rujna organizator i domaćin 33.Kupa SRD Som Kotoriba 2016.
Bilo je to natjecanje u disciplini 'lov ribe udicom na plovak koje je okupilo deset natjecateljskih ekipa s 30 natjecatelja od koji su tri bile iz mađarskog Pomurja, Belezne, Murakersztura i Mlinaraca. Njihov dolazak je prigoda za susrete koje ribiči održavaju dvadesetak godina unatrag. Lovilo se je na jezeru uz dom ribolovaca Soma.U tim uvjetima i takvoj konkurenciji prijelaznu statu Kupa, koje su godinu dana 'čuvali' ribi Smuđa iz Goričana, osvojili su natjecatelji domaće ekipe Som opaki Kotoriba ( Josip Marđetko, Drgutin Horvat,Željko Sabolić). Uz to primili su pehar u trajno vlasništvo. Iza njih su se plasirali natjecatelji Žužika II Kotoriba, dok su treći bili natjecatelji Soma Kotoriba. I ove ekipe su nagrađene peharima trajnog vlasništva.

Medaljama su nagrađeni sektorski pobjednici. U sektoru 'A' to su:Josip Marđetko iz Kotoribe, Vanja Radmanić iz Kotoribe i Ferenc Doboš iz Mlinaraca. U sektoru 'B' je najbolji bio Željko Sabolić iz Kotoribe  ispred Denisa Špilaka iz Kotoribe i Luke Horvata iz Kotoribe. Pobjednik sktora 'C' je Oliver Pogorelec iz Kotoribe, Krešimir Zvošec iz Kotoribe je bio drugi,  Jožef Tišler iz Murakeresztura treći.

Ivica Jakupak, predsjednik 'Soma', pozdravio je sve natjecatelje i gledatelje, a nagrade je najboljima uručio općinski načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec jer je Općina Kotoriba bila pokrovitelj natjecanja. Vrhovni sudac natjecanja je bio Aljoz Horvat.

Tekst i snimke: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJE:
Okupljeni natjecatelji i gledatelji
Som opaki s načelnikom
Kapetani najboljih
Ivica Jakupak
____________________________________________________________

NATJECANJE OPĆINSKIH UDRUGA POVODOM DANA KOTORIBE
Najbolje ćemo doznati u nedjelju 18. rujna


Po prvi puta, umjesto sportskih natjecanja Med vulicami, a povodom Dana Kotoribe organizirana su međusobna sportska natjecanja općinskih udruga.

Organizator im je bila Općina Kotoriba, a realizatori i domaćini su im bili Malonogometni klub  75 i Ogranak UHVDR-a općine Kotoriba. Natjecanje u malom nogometu, odbojci na pijesku, povlačenju konopca, gađanju zračnom puškom privuklo je u sportski kompleks kod starog Dječjeg vrtića preko stotinjak sudionika natjecanja, a tijekom subotnjeg nadmetanja gledao ih je isto toliki broj.

Neka natjecanja oduljila su se do kasno u noć što je desetkovalo natjecatelje i gledatelje pa ne bi imalo smisla održati svečanost proglašenja najboljih.

Odlučeno je, da se to održi u nedjelju 18.rujna pod šatorom prilikom kulturnog programa.
Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
S natjecanja u povlačenju konopa
Gađanje zračnom puškom


____________________________________________________________

U KOTORIBI OTVORENI NOVI PROSTORI  ORDINACIJE DENTALNE MEDICINE SILVIJE KRALJIĆ, dr.med.dent.
U novim prostorima sa sadašnjim i budućim pacijentima

Od 19. kolovoza u samom središtu Kotoribe u Sajmišnoj ulici 2 a u novim prostorima počela je raditi Silvija Kraljić, dr. med. dent., poznata svojim pacijentima jer je do sada  njezina ordinacija radila u Ulici Katarine Zrinske 3.

Objektom  ne samo što je oplemenila središte mjesta već je pacijentima ponudila prostore 21. stoljeća sa znatno proširenim uslugama koje nudi njezino pomoćno i ljubazno osoblje. Lidija Rusak, den. asistentica i Karmen Brljak dent, tehničarka.

Uz redovite stomatološke usluge sada je ovdje RTG/RVG, radi se pjeskarenje, izbjeljivanje zubi kao i ugradnja implantata, a na raspolaganju su i sve usluge dentalnog laboratorija.
Svi dosadašnji pacijenti su i dalje u njezinoj evidenciji, a primaju se i novi, a ordinacija radi kao ugovorni subjekt HZZO.

Pacijenti se za usluge naručju posredstvom telefona 040/682-900, mobitela 098 92 555 23 ili posredstvom e-pošte: kraljicordinacija@gmail.com.

Radno vrijeme je ponedjeljkom i srijedom od 13-20,30,a zimi od 13,30-19 sati. Utorkom, četvrtkom i petkom od 7-14,30, a zimi od 7,30-13 sati. Svaka treća subota u mjesecu je radna po prijepodnevnom radnom vremenu.

Tekst i snimke: Mladen Grubić

Pacijenti u novim prostorima uz novu opremu
Osoblje ambulante
Silvija Krajić, dr. med. dent
Pogled izvana
____________________________________________________________

ŽUPA KOTORIBA- VJENČANJE CHRISTIANA I BRANKE
U subotu, 10. rujna 2016.  u našoj crkvi sakrament žendbe sklopili su CHRISTIAN BRADILOVIĆ i BRANKA CMREČKI.Sretnim mladencima čestitamo a na njihov zajednički obiteljski život zazivamo Božji blagoslov....

____________________________________________________________

OBAVIJEST O DEŽURSTVU OPĆINSKOG IZBORNOG POVJERENSTVA
OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO
OPĆINE KOTORIBA


Općinsko izborno povjerenstvo Općine Kotoriba dežurat će aktivno  za potrebe provedbe izbora za zastupnike u Hrvatski sabor
u subotu 10. rujna 2016. godine od 9,00 do 19,00 sati u prostorijama Općine Kotoriba, Kolodvorska 4, Kotoriba.


- telefon 040 682-247

____________________________________________________________

NK GRANIČAR KOTORIBA

NK Graničar Kotoriba će u utorak, 13. rujna ugostiti NK Inter Zaprešić, trenutno šesto plasiranu momčad 1. HNL. Tzv. "Div iz predgrađa" danas (petak) igra domaću utakmicu s HNK Hajduk Split, nakon čega će u utorak u prijateljskoj utakmici odmjeriti snage s našim klubom.

Utakmica je na rasporedu u 17 sati u mjesnom Sportskom parku u Kotoribi.

Pozivamo sve ljubitelje nogometa iz Kotoribe i okolnih općina da posjete naš Sportski park i uživaju u prvoligaškom nogometu. Vidimo se!

____________________________________________________________

STOLNI TENIS
Stjepan Škoda u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske

Naš mladi stolnotenisač Stjepan Škoda, koji u ovoj sezoni u seniorskoj kategoriji brani boje Kos-Kotoribe, a u mlađima MSTC Čakovca, odlično je započeo novu sezonu.

Na 7. Kupu Grada Paga osvojio je prvo, a Memorijalu Barbe Tome Amižića u Zadru treće mjesto u kadetskoj kategoriji i već na prva dva turnira Hrvatskoga stolnoteniskog saveza skupio puno bodova za rang listu.
Time je privukao pozornost i izbornika mladih muških reprezentacija Nevena Karkovića, koji ga je uvrstio u kadetsku reprezentaciju Hrvatske za Croatia Junior&Cadet Open ITTF Junior Circuit u Varaždinu od 14. do 18. rujna.
Pozvan je po tzv. B programu, što znači da će biti u sastavu druge ekipe, ali i to je puno s obzirom da je zbog nesporazuma sa svojim klubom iz prošle sezone, STARR-om iz Varaždina, propustio gotovo cijelu sezonu.
Velikim htijenjem i upornošću puno je trenirao u Čakovcu gotovo cijelo ljeto, što je i donijelo rezultate i pomak u igri pa će biti i veliki oslonac seniorskoj ekipi Kos-Kotoribe, koja će se u novoj sezoni natjecati u 1. Hrvatskoj ligi istok.

Franjo Flac

____________________________________________________________

IZBORNO POVJERENSTVO III. IZBORNE JEDINICE

Na osnovi Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor ("Narodne novine", broj 66/15 - pročišćeni tekst i 104/15-Odluka i Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske, broj: U-I-1397/2015 od 24. rujna 2015., dalje: Zakon) Izborno povjerenstvo III. izborne jedinice donosi RJEŠENJE O ODREĐIVANJU BIRAČKIH MJESTA

U III. izbornoj jedinici određuju se biračka mjesta:

Općina KOTORIBA

1. Biračko mjesto broj   1. KOTORIBA

OSNOVNA ŠKOLA "JOŽE HORVATA" - UČIONICA 3. A RAZREDA, U PRIZEMLJU, ULICA IGNACA SVETOMARTINSKOG 1 na kojem će glasovati birači s prebivalištem u
KOTORIBA: I.G.KOVAČIĆA, J.SLAVENSKOG, KRATKA ULICA, NIKOLE TESLE, NOVA, SAJMIŠNA, ULICA ANDRIJE HEBRANGA, ULICA DR. VINKA ŽGANCA, ULICA DRAGUTINA DOMJANIĆA, ULICA IVANA MAŽURANIĆA, ULICA KATARINE ZRINSKI, ULICA KRALJA PETRA KREŠIMIRA IV, ULICA NIKOLE ZRINSKOG, ULICA RUĐERA BOŠKOVIĆA

2. Biračko mjesto broj   2.KOTORIBA
OSNOVNA ŠKOLA "JOŽE HORVATA" - UČIONICA 2. B RAZREDA, U PRIZEMLJU, ULICA IGNACA SVETOMARTINSKOG 1 na kojem će glasovati birači s prebivalištem u KOTORIBA:
DUGA ULICA, KOLODVORSKA, STJEPANA RADIĆA, ULICA KRALJA TOMISLAVA, VRTNO NASELJE

3. Biračko mjesto broj  3. KOTORIBA
OSNOVNA ŠKOLA "JOŽE HORVATA" - UČIONICA 3. C RAZREDA, U PRIZEMLJU, ULICA IGNACA SVETOMARTINSKOG 1 na kojem će glasovati birači s prebivalištem u KOTORIBA:
DRAVSKA, GRADIĆ, LJUDEVITA GAJA, MALA, MATIJE GUPCA, MEĐIMURSKA, MURSKA, P.MIŠKINE, PRVOMAJSKA, ŠKOLSKA, TRG SLOBODE, ULICA 3. TRAVNJA, ULICA ALOJZIJE STEPINCA, ULICA BANA JOSIPA JELAČIĆA, ULICA IGNACA SVETOMARTINSKOG, V.NAZORA, ZELENGAJ

KLASA: 013-03/16-03/7
URBROJ: 2186-165-16-12                                                                                                                   VARAŽDIN, 24.08.2016.
                                                                                            

PREDSJEDNICA IZBORNOG POVJERENSTVA III. IZBORNE JEDINICE :SNJEŽANA HRUPEK-ŠABIJAN

____________________________________________________________

SVJEŽINA ZIDOVIMA VATROGASNIH GARAŽA
Obnova nakon deset godina


Gabrijel Friščić, predsjednik, i Stanko Vugrinčić, zapovjednik DVD-a Kotoriba, uzeli su kist i boje u ruke kako bi pomogli bojanju zidova vatrogasnih garaža DVD-a Kotoriba.

Glavne poslove ipak obavlja stručni čovjek Vladimir Vugrinčić, umirovljeni soboslikar, koji je na taj način želio, kako kaže, pomoći prijateljima humanosti.

Radovi traju već desetak dana jer ne rade "udarnički" već kada dečki uhvate vremena. Sav materijal potreban za obnovu zidova nabavlja se iz blagajne društva čiji su nam čelnici rekli kako je od posljednje obnove prošlo točno deset godina.
Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
S. Vugrinčić i G. Friščić (s lijeva)

____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA RASPISUJE JAVNI POZIV ZA IZBOR NAJUREĐENIJE OKUĆNICE, PROZORA, VRTA, DVORIŠTA ILI BALKONA NA PODRUČJU OPĆINE.

PRIJAVE SE MOGU DOSTAVITI OSOBNO U OPĆINU KOTORIBA DO PETKA 09.09. 2016. ILI NA E-MAIL: opcina@kotoriba.hr

PRIJAVE TREBAJU SADRŽAVATI IME I PREZIME OBITELJI VLASNIKA OKUĆNICE, ADRESU I BROJ TELEFONA.
Odluka o ovogodišnjim pobjednicima bit će objavljena na web stranici Općine Kotoriba: www.kotoriba.hr

OSNOVNI KRITERIJI ZA IZBOR NAJLJEPŠE OKUĆNICE JE UKUPAN ESTETSKI DOJAM, ULOŽEN VIŠEGODIŠNJI TRUD, IZBOR I NJEGA BILJAKA TE POŠTIVANJE TRADICIJE I ELEMENATA NAŠEG PODNEBLJA.
NAKON ISTEKA ROKA NA TEREN ĆE IZAĆI POVJERENSTVO RADI OCJENJIVANJA SVIH PRISTIGLIH PRIJAVA.

____________________________________________________________

Uz Dane Kotoribe u subotu turnir 'Med udrugama'

MNK Klub 75 i Općina Kotoriba, u sklopu obilježavanja Dana općine, pozivaju sve članove mjesnih udruga i sve mještane da se prijave i sudjeluju na turniru 'Med udrugama' koji će se u subotu, 10. rujna održati na prostoru kod starog vrtića s početkom u 13 sati.

Ekipe će snage, ali i sportsku sreću, odmjeriti u malom nogometu, odbojci na pijesku, povlačenju užeta, belotu i streljaštvu. Iz Kluba ističu da udruge ne moraju prijaviti sve discipline jer se svaka boduje zasebno i za svaku se nagrađuju najbolji. Za sve sudionike osigurano je besplatno jelo.

Prijaviti se možete na brojeve 099 208 6691 (Mario) i 098 935 4084 (Mario). Dakako pozvani su i svi ostali mještani koji mogu navijati za svoju ekipu i malo se opustiti uz ponudu jela i pića.
A.Fuš


____________________________________________________________

U NEDJELJU 4. RUJNA  KROS  UTRKA DRUGA KOTORIPSKA PETNAJTICA
Trka koja dobiva svoju prepoznatljivost

Kao i lani u ovo vrijeme,u Kotoribi je u nedjelju 4. rujna održana kros utrka imena Kotoripska petnajstica sa startom i ciljem kod ribičkog doma SRD Som.

Privukla je 60 natjecatelja u konkurenciji trkača i trkača iz redova građana. Kao i prije godinu dana uzorno su je organizirali članovi TK Kotoripski begači.

Generalni pokrovitelj utrke je bila Općina Kotoriba jer je utrka sastavnica obilježavanju Dana Kotoribe.

Na početku je natjecatelje i gledatelje pozdravio Damir Matotek, predsjednik kluba, a u ime Općine Kotoriba njen načelnik Ljubomir Grgec.

Utrka je dobila ime po dužini staze od 15 kilometara koja se trčala uz prirodni krajolik rijeke Mure. Trčali su seniorke i seniori natjecatelji rođeni 1977. i mlađi, veteranke koje su rođene 1976. i starije, potom veterani 1, natjecatelji rođeni između 1967 do 1976 i veterani 2, natjecatelji rođeni 1966. i stariji.

Junaci utrke, glede čega su dobili prijelazne pehare, su iz veteranske konkurencije Sandra Vaser, a kod seniora Igor Goričanec, prošlogodišnji pobjednik  koji je postavio rekord staze od 56;28 minuta.

Kod seniorki su prva tri mjesta, medalje i pehare osvojile Andrea Hoblaj, Višnja Čonkaš i Tihana Moharić. Kod veteranki je to uspjelo spomenutoj gospođi Vaser potom Božici i Alenki Horvat. Kod seniora su uz spomenutog Goričanca još nagrađeni Tihomir Cenko i Matija Zadravec. Kod veterana 1 slavio je Dalibor Horvat ispred Vjekoslava Voriha i Miroslava Bana. Kod veterana 2 pobijedio je  Stjepan Koraj, drugi je bio  Dejan Kržina, a treći Petar Ban.
Svi spomenuti nagrađeni su peharima i medaljama koje su im uručili Grgec i  Matotek.

U utrci građana kod žena je pobijedila Dunja Mikec, druga je bila Mia Furdi, a treća Petra Kržina. Kod muških je najbolji bio Nemanja Vukotić, drugi Gorana Mihinjač, a treći Leo Tilošanec. Dužina njihove staze bila 3.15 kilometara.
Po utrci, a prije proglašenja najboljih, okupljene  su orijentalnim plesovima zabavljale plesačice  Jadranka Mihinjač i Marina Gašparić iz grupe Talismanke.

Priredbu su pomogli Pizzeria Majo i Damir Markač iz Kotoribe tvrtka Beciklin.
Natjecatelji su se razišli kućama zadovoljni sa svime i obećanjem kako će doći i dogodine.
Tekst i snimke: Mladen Grubić

FOTOGRAFIJE:
KROS  UTRKA
____________________________________________________________

MAŽORETKINJE KOTORIBE


Posljednji tjedan školskih praznika članice Udruge "Mažoretkinje Kotoribe" iskoristile su da organiziraju svoje prve Dane otvorenih vrata.

Bila je to prilika za djevojčice od 6 do 12 godina da upoznaju mažoret ples.

Zajedno sa trenericom Jelenom Vojvoda i dugogodišnjim članicama mažoretkinja petnaestak djevojčica, uz igru i plesanje, učilo je osnove mažoret plesa - držanje i okretanje štapa te stupanje.

Sve što su naučile u ovih pet dana djevojčice mogu dalje razvijati upisom u udrugu koji će biti krajem rujna, a točan datum upisa naknadno ćemo objaviti.

____________________________________________________________

PREKOGRNIČNA SURADNJA SA SLOVENICAMA
Kotoripčani na Bogračfestu 2016.


Na poziv čelništva slovenske Općine Lendava u subotu 27. Kolovoza na tamošnjoj turističko-gastronomskoj ponudi Bogračfest 2016. bili su čelnici Općine Kotoriba, načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki.

-Čuli smo puno o toj manifestaciji, a posrednik u našem dolasku u  Lendavu bio je Stanislav Gyerkes, dožupan lendavske Općine. On nam je spona  s naseljem Hotiza  s kojim imamo prijateljske i suradničke odnose kada su u pitanju naši Dani šibe i ribe, odnosno njihovi Ribiški hotiški dnevi- pojasnio nam je razlog boravka u Lendavi Roberto Ujlaki.

Cijelo vrijeme, kako to i priliči, im je društvo pravio Đanino Kutnjak, predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji. S Grcem i Ujlakijem je bio i Antun Horvat.

Kako smo doznali, ne slučajno jer dogodine i Kotoripčani misle na ovu manifestaciju, a gospodin Horvat je „alfa i omega“ kotoripskog kulinarstva.


Tekst i snimka: M. Grubić


FOTOGRAFIJA: Zajedno u Lendavi

____________________________________________________________

POZIV IZ NK GRANIČARA
Zajedno u Pribislavec


Ove subote seniori Graničara gostuju u Pribislavcu kod NK Polet Pribislavec.

Utakmica počinje u 17 sati. -Pozivamo sve navijače Graničara na zajedničko putovanje u Pribislavec autobusom koji kreće ispred klupskih prostorija u 15 sati- poziv je iz kluba.

M. Grubić

____________________________________________________________

TUŽNA VIJEST
Preminula Bernarda Habuš

Nakon višegodišnje bobne s teškom i neizlječivom bolešću drugog dana rujna prestalo je  kucati srce Bernarde Habuš iz Kotoribe. Stalo joj je kada je navršila 56 godina života.

Neumorna Podravčica, rekli bi za nju, jer  je bila na svakom koraku gdje se radilo za društvo, za dobrobit Kotoribe, a  ne zanemarujući supruga Zvonimira  te sinove Vedarana i Marka.
Svi su oni bili obitelj za koju su u Kotoribi i šire  znali svi pa čak i preko Drave. Konačno, Bernarda je s desne obale Drave  iz Malog Bukovca početkom 80-tih došla u Kotoribu za snahu postavši i vjerna sljedbenica aktivnosti svoga supruga  koji je bio i ostao istaknuti član kotoripskog KUD-a. U tom društvu je plesala, glumila, obavljala administrativne poslove. U jednu ruku bila je „ Bernarda za sve“. Pamtit ćemo je kao vjernu pratiteljicu sina Vedrana u njegovim karate dostignućima.

Iskustvo i radni elan koji je donijela sa sobom u Kotoribu osjećalo se na svakom koraku. Kotoriba će je pamtiti kao osnivačicu Turističke zajednice Općine Kotoriba koju je vodila devet godina. Ona je ta koja je udarila temelje danas naširoko poznate turističke manifestacije Dani šibe i ribe.


Kako je bila vična pisanju dala je nemjerljiv doprinos  kreiranju mjesnog informativnog glasila Kotoripski vjesnik.

Bila je općinska zaposlenica na  poslovima prve  ravnateljice mjesne Knjižnice i čitaonice gdje je bila do 2010. godine kada ju je bolest odmaknula od posla kojem se je zdušno posvećivala. 2013. godine je umirovljena.
Njezin je rad bio u Kotoribi cijenjen i prepoznat. Nagrađivana je tamo gdje radila i djelovala, a Općina Kotoriba nagradila ju je svojim najvećim priznanjem-Plaketom Kotoribe.
Bit će sahranjena u subotu 3.rujna 2016. u 15:00 sati na groblju u Kotoribi.

Mladen Grubić

____________________________________________________________

U nedjelju 4. rujna
Kotoripski begači organiziraju Kotoripsku petnajsticu

Trkački klub Kotoripski begači u nedjelju 4. rujna organiziraju drugu po redu kros utrku Kotoripska petnajstica. Utrka je tako nazvana jer je duljina staze 15,3 kilometara i prolazit će nasipom uz rijeku Muru i uz posebni ornitološki rezervat "Veliki Pažut".

Kategorije će biti seniorke i seniori (rođ. 1977. i mlađi), veteranke (rođ. 1976. i stariei), veterani 1 (rođ. 1967. do 1976.) i veterani 2 (rođ. 1966. i stariji). Startina iznosi 40 kuna, osigurana su odličja i pokali za prva 3 natjecatelja po kategorijama. Po završetku utrke gulaš za sve, a za pobjednikeu ženskoj i muškoj kategoriji osiguran je i prijelazni pokal.Start je u 10 sati kod ribičkog doma ŠRD-a Som i tu će biti i cilj utrke.

Prijave za utrku koji će se održati bez obzira na vremenske uvjete primaju se do početka starta. Ovu godinu novost je Utrka građana. Dionica je duga 3,15 kilometara, startnina iznosi 20 kuna, a za najbolju trojku u muškoj i ženskoj konkurenciji osigurane su medalje.

Za sve dodatne informacije možete nazvati na 099 660 9603 (Matotek Damir) ili pak upit poslati e-mail:kotoripskibegaci@gmail.com.
Generalni sponzor je Općina Kotoriba, a pokrovitelji Pizzeria Majo, Damir Markač i Trgovina Beciklin.
A.Fuš

____________________________________________________________OPĆINSKO VIJEĆE KOTORIBE POTVRDILO DOBITNIKE JAVNIH PRIZNANJA
Pet 'za',tri 'suzdržana'


U utorak 30.kolovoza je OV-e Kotoribe na 22.sjednici s 5 glasova 'za' i 3 'suzdržana' potvrdilo dobitnike javnih priznanja Općine Kotoriba koja se dodjeljuju povodom Dana Kotoribe. Dobit će ih zaslužni pojedinci i pravne osobe na svečanoj sjednici OV-a u petak 16. rujna.

Općinske zahvalnice će primiti: Matija Zadravec, Marko Horvat i 1.muška ekipa STK 'Kos/Kotoriba za iznimne sportske uspjehe.
Medalju općine primit će Siniša Selićanec za dugogodišnji uspješan rad u Košarkaškom klubu 'Kotoriba' kao i Vlado Mikulan za isto takav rad u NK 'Graničar'.
Općinska plaketa bit će dodijeljena Stanislavu Soviću za iskazano domoljublje i uspješan rad u mjesnim udrugama, dok će grb Kotoribe biti dodijeljen Ivanu Ujlakiju za izuzetan doprinos u gospodarskom razvoju općine.

Do javnih priznanja se dolazi na način što kandidate predlažu općinske udruge ili pojedinci. O njima tada raspravlja Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja Općine Kotoriba, a konačnu odluku donosi OV-e.
Na posljednjoj stepenici nije išlo sve tako glatko pa iz tih razloga proizlazi da oduka nije donijeta jednoglasno. Nezavisni vijećnik Stanko Vugrinčić je u osobno ime i u ime vijećnika SDP-a predložio Sinišu Selićanca  za više priznanje-plaketu Kotoribe jer prema kriterijima udovoljava tim uvjetima. Za takav prijedlog bila su samo dva vijećnika.

Ovo je bio 'okidač' za ponovno raspravu o kriterijima koje bi, kako je rekao općinski načelnik Ljubomir Grgec (SDP), valjalo već jednom promijeniti i precizno ih definirati jer oni su ti koji pridonose tome da nagrade gube na 'težini'. Vrativši se 20 godina unatrag, rekao je kako pri svakoj drugoj 'hiži' u Kotoribi ima bar jedan dobitnik, a ima onih koji su  i dva puta nagrađivani.- Vrijeme je za promjenu pravilnika-poručio je.

K tome valja dodati kako je Vijeće radilo sa svega osam vijećnika !? Izostala su tri vijećnika HDZ-a i dva SDP-a. Očito sezona godišnjih odmora za neke nije završena, a neki su zacijelo imali važnijih poslova od onih za koje su se u političkom djelovanju opredijeli.
Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Sa posljednje sjednice OV-a

____________________________________________________________

LOVAČKO DRUŠTVO JAREBICA KOTORIBA
Novi predsjednik Danijel DolenčićLovačko društvo Jarebica Kotoriba trenutno broji 15 članova, od kojih je 11 aktivnih, a  4 člana su  počasna  te je najmanja lovačka udruga u Međimurju i po broju članova i po veličini lovišta.


Nedavno su održali izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo. Umjesto dosadašnjeg predsjednika Ljubomira Grgeca na tu je funkciju došao Danijel Dolenčić.

U sastav novog Izvršnog odbora, uz novoizabranog predsjednika, izabrani su: Vitomir Marđetko ,tajnik, Stanko Vugrinčić, lovnik, te još Željko Fundak i Stefan Kresta

.- Nadam se da ćemo biti jednako uspješni, ako ne i bolji, od svojih prethodnika-rekao je preuzimajući funkciju novi predsjednik.

Tekst i foto: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Danijel Dolenčić

____________________________________________________________

DANI OPĆINE KOTORIBA
Bogat i sadržajan program za Jesensko križevo
Hladno pivo, klapa Kampanel i vatromet uz Dane Kotoribe

Ovogodišnji Dani Općine Kotoriba koji se obilježavaju uz svetkovinu Uzvišenja svetog Križa, poznatije kao Jesensko križevo, započinju 4. i završavaju 18. rujna i bit će, kako doznajemo, najbolji do sada što se samog programa tiče.

Tako u nedjelju 4. rujna Kotoripski begači s početkom u 10 sati kod ribičkog doma Som organiziraju Kotoripsku petnajsticu.
U subotu, 10. održat će se sportski sadržaji ‘Med udrugama’, dok idućeg dana SRD Som organizira tradicionalni Kup u ribolovu.

Svečana sjednica Općinskog vijeća najavljena je za petak 16. rujna nakon koje od 20 sati ispod šatora kod nove škole slijedi rock večer.
Subotnji program, 17. rujna, započinje od 14 sati druženjem mjesnih udruga uz kuhanje bograča, dok u večernjim satima slijedi dugoočekivani i najavljivani koncert Hladnog piva koji će se održati ispod velikog šatora. Važno je napomenuti da je ulaz na koncert slobodan.

Nedjelja, 18. rujna započinje svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi od 11 sati. U 14:30 započinje mimihod sudionika programa, a od 15 sati zabavno-kulturni program te podjela nagrada Općine Kotoriba za najljepše uređeni prozor, balkon i okućnicu. Još jedno iznenađenje pripremili su u Općini. Mještanima i svim gostima poklanjaju koncert nadaleko poznate klape Kampanel koji počinje u 20 sati. Dani općine Kotoriba završavaju velikim vatrometom koji je najavljen za 22 sata.
A.Fuš

____________________________________________________________

DRUGO KOLO PRVE MEĐIMURSKE NOGOMETNE LIGE
Graničar- Galeb 1:1

KOTORIBA- Sportski park. Gledatelja: 200. Sudac: Marijan Dumnčić(Šenkovec)
Strijelci: 1:0 Kos(90), 1:1 Fabić(90)

GRANIČAR:Dolenec, Mikulan Tilošanec, trojko, Latin,Kvakan(55,Ignac),Čižmešija, Lončar, Stojkov, Matotek(78. Hertelendi),Reberk(46.Kos).TRENER: Danijel Fundak

Svakoj momčadi pripalo je po jedno poluvrijeme, gostima prvo, domaćima drugo pa je i podjela bodova najrealniji ishod susreta.
Nakon drugog kola Graničar se nalazi na 5.mjestu prvenstvene ljestvice s 4 osvojena boda.

U nedjelju u 17 sati gostuju kod Poleta Pribislavec.
M. Grubić
____________________________________________________________

ZA JOŠ BOLJE ODNOSE
Trenuci koji se pamte


U Kotoribi u Plavom salonu NK Graničar je prije utakmice 2. kola 1.ŽNL MNS  Damir Dominić, predsjednik NK Galeb Oporovec,  predao Zoranu Radmaniću, predsjedniku NK Graničar, fotografije sjećanja.
Odnose se one na 1976. i 2016. Godinu. Prva pokazuje trenutak prije prve utakmice NK Galeb kojoj je prije 40 godina Graničar bio gost, a druga je preslika uoči svečane klupske rođendanske sjednice. I onda, kao i prije mjesec dana, sudionici tih događanja su mimohodom otišli do nogometnog igrališta. - To su trenuci koji se nikada ne zaboravljaju, to su trenuci koji se pamte i zato vam zbog toga hvala- rekao je gospodin Dominić, dok je njegov kolega Radmanić izrazio radost njihova osnutka, proslave i postojanja.

Rekli su nam kako su Graničar i Galeb kroz tih 40 godina odigrali sijaset prijateljskih i kup natjecanja, no još nikada nisu igrali službenu prvenstvenu utakmicu.

Dogodilo se je to 28.kolovoza 2016. pa će i taj nadnevak ući u povijest. I kako to priliči suradničkim i prijateljskim odnosima takav je bio i rezultat, 1:1, a koji je dakako više odgovarao gostima.
-Nema veze-rekli su na kraju i dodali da je njima važnije sport, a on se njeguje upravo kroz takve odnose.
Tekst i snimka: M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Radmanić i Dominić (s lijeva)
____________________________________________________________

MAŽORETKINJE KOTORIBE

"Mažoretkinje Kotoribe" organiziraju Dane otvorenih vrata u razdoblju od 29.08. do 02.09.2016. godine od 14 do 17 sati u Stolnoteniskoj dvorani u Kotoribi.

Pozivaju djevojčice od 6 do 12 godina da se prijave i uz dugogodišnje članice mažoretkinje naprave prve mažoret korake, nauče vrtjeti štapom, stupati i dobro se zabave.

Nakon navedenog druženja, djevojčice se mogu upisati i postati članice.

Prijave traju do 18.08.2016. na broj mobitela 098/903-0392 (Tanja).

Dođi i upoznaj ljepote mažoret plesa i postani mažoretkinja!

____________________________________________________________

OPĆINA KOTORIBA
SAZVANA 22. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KOTORIBA

KLASA: 021-05/16-01/07
URBROJ: 2109/9-16-1

Na temelju članka 56. stavka 1. Poslovnika Općinskog vijeća Općine Kotoriba (“Službeni glasnik Međimurske županije” br. 3/13)
SAZIVAM 22. sjednicu OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE KOTORIBA za   utorak,   30.  kolovoza  2016.  godine  s  početkom  u 19:00 sati.

Sjednica će se održati u prostoriji Općine - vijećnici.

Za sjednicu predlažem sljedeći

dnevni  red:

1. Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Kotoriba na dan 30.06.2016. godine s Polugodišnjem izvještajem o provedbi Plana razvojnih programa Općine Kotoriba za razdoblje od 01.01. – 30.06.2016. godine
2. POLUGODIŠNJE IZVJEŠĆE o radu Općinskog načelnika Općine Kotoriba za razdoblje siječanj – lipanj 2016. godine.
3. PRIJEDLOG 2. Izmjena i dopuna Proračuna Općine Kotoriba za 2016. godinu.
4. PRIJEDLOG Odluke o potvrđivanju poduzetničkih zona na području Općine Kotoriba.
5. PRIJEDLOG Odluke o mjerama poticaja za uređenje nekretnina na području Općine Kotoriba.
6. PRIJEDLOG Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Kotoriba za 2016. godinu.
7. Informacija o Programu obilježavanja „Dana Kotoribe“.

U prilogu poziva dostavljam Vam Izvod iz zapisnika s 21. sjednice Općinskog vijeća te materijale za 1- 6. točku dnevnog reda, dok će se Informacija pod 7. točkom dnevnog reda dati usmeno.

Molim za odaziv.

PREDSJEDNIK  Općinskog   vijeća
Zoran  Radmanić, v.r.


OSIM ČLANOVA OPĆINSKOG VIJEĆA NA SJEDNICU POZIVAM:
1.Općinskog načelnika i njegovog zamjenika,
2.Vijećnike Skupštine Međimurske županije iz Kotoribe,
3.Predstavnike sredstava javnog priopćavanja.

____________________________________________________________

HVALEVRIJEDNA IDEJA
Škola nogometa Graničar-Vidovčan

Međimurski nogometni savez je bio inicijator, a NK Graničar Kotoriba i NK Vidovčan Donji Vidovec su prihvatili njihovu inicijativu o osnivanju škole nogometa na ovome području, a sve u cilju unapređenja kvalitete natjecanja za mlađe uzrasne kategorije.

Prvi ljudi Graničara i Vidovčana Zoran Radmanić i Miroslav Mlakar sa suradnicima konačno stavili potpis na potpis sporazuma o osnivanju Škole nogometa Graničar-Vidovčan.
U njegovim detaljima stoji kako će Škola nogometa okupljati pet uzrasnih kategorija: U-8 (početnici) U-10 (limači), U-12 (mlađi pioniri), U-15 (pioniri), te U-17 (juniori).

Treninzi su organizirani u domicilnim klubovima, a prema potrebi trenirat će se i zajednički. Sve ekipe domaće utakmice odigravati će u Kotoribi, izuzev pionirske momčadi koja će domaće utakmice igrati u Donjem Vidovcu. S njima će raditi petorica trenera, sve nogometaši spomenutih klubova od kojih su neki još aktivni u seniorskom sastavu, a neki u veteranima Graničara i Vidovčana.
To su: Nemanja Vukotić, Mario Kovač, Nikola Pišpek, Ivan Vidović i Darko Čmrlec, dok će za tehnički dio biti zadužen Dario Hrašćanec.

Sve kategorije su prvenstvom će strati ovog vikenda. Početnici će igrati u Maloj Subotici protiv ŠN Dinamo/Zelenko, kategorije U-10, U-12 i U-15 će dočekati ŠN Međimurec/Sloboda (S), a juniori će  na domaćem terenu ugostiti ŠN Sveti Juraj na Bregu.
M. Grubić

FOTOGRAFIJA:
Dogovor čelnika Graničara i VidovčanaBack to content | Back to main menu