Dani Kotoribe - nedjelja - Kotoriba

Go to content

Main menu:

Dani Kotoribe - nedjelja

Kotoriba > Arhiva vijesti 2016.
DANI KOTORIBE 2016.

Nedjelja 18. rujna 2016. bila je obogaćena vjerskim i kulturnim sadržajima. U mjesnoj župnoj crkvi služena je koncelebrirana sv.misa kojoj su nazočili brojni hodočasnici susjednih župa te članovi KUD-a iz Kotoribe i Rešetara. Toga dana je bilo i mjesno proštenje, a u mjesnoj Etno zbirci Društvo žena Kotoribe postavilo je svoju izložbu koju je razgledalo preko stotinjak znatiželjnika.

Gotovo tri sata trajao je popodnevni kulturni program pod mega šatorom koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a i oko njega se tražilo mjesto više. Sve je započelo mimohodom sudionika programa u kojem su bile Kotoripske mažoretkinje i članovi prije spomenutih kulturno-umjetničkih društava. Oni su, uz pratnju Puhačkog orkestra Donje Dubrave, išli ulicama kralja Tomislava, A. Stepinca i I. Svetomartinskog do šatora mjesta održavanja priredbe.

Započela je riječima dobrodošlice općinskog načelnika Ljubomira Grgeca.

Na velikoj pozornici prvo su nastupili članovi Limene glazbe općine Kotoriba kojima je dirigirao Stjepan Taradi-Utek.

Gledateljima su se predstavile dvije plesačke postave KUD-a Kotoriba. Mlađoj je to bio prvi službeni nastup. Sve ih je uvježbao Zvonimir Habuš, a četiri tamburaša uskladio je Vinko Horvat. Gosti kotoripskoga KUD-a bili su članovi KUD-o Rešetari iz istoimenog mjesta u Požeško-slavonskoj županiji koji su nas svirkom, plesom i pjesmo proveli diljem Slavonije.
Kao i uvijek poslastica takvih priredbi su bili nastupi kadetskog i seniorskog sastava Kotoripskih mažoretkinja koje su uvježbale Marta Vojvoda, Monika Mikulan i Jelena Vojvoda. Posebno je oduševio nastup solistice Eme Zadravec koja se plasirala na europsku mažoret smotru isto kao i njezine kolegice iz seniorskog sastava.

U tom sklopu obavljena je podjela nagrada najboljima u natjecanju sportskih udruga od prije tjedan dana. Vidjeli smo najbolje u malom nogometu, odbojci na pijesku, potezanju konopa, streljaštvu i kartanju bellota. Nagrade su im uručili općinski načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki.

Nagrađeni su najbolji u akciji Kotoriba međimurski cvjetnjak. Posebno povjerenstvo ocjenjivalo je najljepše  okućnice, balkone i prozore . Priznanje za najljepšu okućnicu primila je Jasminka Ujlaki iz Ulice K. Zrinski 9, za najljepši balkon Jasna Plačko iz Ulice kralja Petra Krešimira IV, a za prozor Mirjana Fabić iz Školske ulice 20. Posebno priznanje primila je Jadranka Matotek za pomoć u provedbi projekta Kotoriba međimurski cvjetnjak.
Povjerenstvo je za promicanje estetske ljepote Kotoribe pohvalilo: Paulinu Plačko ,Zelengaj 7, Ružu Nađ, P. Miškine 6, Nevenku Matan, Duga 35 i Đurđu Dolenčić, S. Radića 20.
Povjerenstvo čine: Nikolina Fuš-Zvošec, Josipa Dornik, Marina Posavec i Mladen Grubić.
Bilo je to jedno popodne koje je pokazalo dio kotoripskog bogatstva koje su gledatelji znali nagraditi dugim i zaslužnim pljeskom, a što je znalački vodio Alen Fuš.

Navečer je uslijedio još jedan atraktivni glazbeni događaj. Nastup klape Kampanel koja je imala drugu vrstu publike, više starije populacije, ali je dobrano zagrijala mnoštvo pod šatorom. Dodatan impuls svemu je dao spektakularni vatromet Danima Kotoribe u čast i on je bio točka na 'i' na sva događanja koja su trajala od prve do treće nedjelje u rujnu i držimo da su, kako je u uvodu rečeno, bila dosada najsadržajnija.

Tekst: Mladen Grubić
Fotografije: Dobriša Habuš, Mladen Grubić, Alen Fuš
Back to content | Back to main menu