Dani Kotoribe - subota - Kotoriba

Go to content

Main menu:

Dani Kotoribe - subota

Kotoriba > Arhiva vijesti 2016.
DANI KOTORIBE 2016.

DVODNEVNA KOLAŽNA DOGAĐANJA NA DANIMA KOTORIBE
Od kulinarstva, glazbe, plesa, pjesme do vatrometa

Ovogodišnji Dani Kotoribe su po programskim sadržajima bili znatno bogatiji od ranijih, dostignuli su stepenicu više.
Njihova završnica je bila u subotu 17.  nedjelju 18. rujna i sve je bilo locirano podno i oko šatora na igralištima OŠ-e Jože Horvata.

U subotu popodne se podno mega šatora spravljao, u ovoj sredini sve popularniji, bograč.
U to su se uključili članovi većine mjesnih udruga, a što je privuklo pozornost njihovoga članstva kao i onih koji su željeli iskušati iz kojeg je kotlića najbolja hrana. A tu gotovo da razlike nije bilo jer  svaka udruga ima nekog vrsnog majstora toga jela.
Za novinu manifestacije pobrinule su se članice mjesnog  Društva žena s ponudom kotoripskih vanjkovc i (op.a. kotoripski naziv za štrudle). Njih je bilo napretek, gotovo tisuću, a štand su svježima nadopunjavale svaki sat vremena.

Za mališane koji su došli sa svojim roditeljima skrb o njima preuzele su aktivistice mjesnog Društva Naša djeca koje su za njih organizirale prigodne radionice.
Novina kulinarskoj manifestaciji su bili članovi Hladnog piva, rock sastava zagrebačkih Gajnica, koji su došli na tonsku probu prije večernjeg nastupa. Nisu se mogli nadiviti ukusu jela, čije ime nisu znali izgovoriti, a nisu odbili nijednog prisutnog koji se želio s njima fotografirati.

U 21 sat uslijedio je njihov dvosatni koncert kojeg je gledalo silno mnoštvo njihovih obožavatelja donjeg Međimurja, ali i ljudi iz susjedne Podravine. Kući nitko nije otišao razočaran. Naprotiv….
Back to content | Back to main menu