Subota, 10 Ožujak 2018 08:50

UGLEDNI LOVCI / Dvojac u službi životinja

Bukal i Grgec Bukal i Grgec

Franju Bukala i Ljubomira Grgeca (na fotografiji s lijeva)  do sada su vezali lovstvo i politika, a od nedavno će biti glavni nositelji aktivnosti oko zbrinjavanja pasa u romskim naseljima. Naime, Franjo je načelnik Općine Orehovica, a Grgec Kotoribe. Spomenuta naselja su, uz još deset u Međimurskoj županiji, gdje postoje romska naselja u kojima se  nalazi se oko 2600 pasa koje treba cijepiti, označiti, kastrirati (sterilizirati) i zbrinuti. U rješavanju problema i velikog broja napuštenih pasa bitna je kontinuirana komunikacija svih dionika. Oni su bili sudionicima nedavnog sastanaka Koordinacije radne skupine gdje se govorilo o kontroli brojnosti napuštenih životinja, posebice u romskim naseljima. Imali su niz konkretnih pitanja kako bi se na što bolji način pripremili za provedbu aktivnosti vezanih uz Zakona o zaštita životinja.

Kada spominjemo lovstvo reći ćemo kako je Franjo Bukal, predsjednik LD Prepelica Mala Subotica, dok je Grgec predsjednik LS Međimurske županije i jedan od dopredsjednika Hrvatskog lovačkog saveza, a domicilno LD mu je Jarebica Kotoriba.

A kada je u pitanju politika oni su jedni od vodećih ljudi u  političkim opcijama za koje su se opredijelili. Bukal je vjeran HNS-liberanim demokratima, dok je Grgec jedan od najstarijih međimurskih SDP-ovaca.

Tekst i snimka: Mladen Grubić

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica