f

Fotogalerije

RAZGOVOR S POVODOM / KOTORIPČANIN ILIJA FABIĆ (26) PROMICATELJ BICIKLIZMA U DONJEM MEĐIMURJU

Bicikl vas stalno tjera za novim izazovima

Da 26- godišnji Kotoripčanin Ilija Fabić nije bio gost Vježbaonice-Večeri uz sportaše u OŠ Jože Horvata Kotoriba ne bi ni znali kako sportsko bogatstvo živi u radi. Ne bi znali jer je čovjek, koji se predstavio učenicima i ostalim gostima, i suviše samozatajan živeći svoj sportski život.

U mladosti je pohađao Srednju poljoprivrednu školu koja je neizravno 'kriva' za hobi koji mu je danas sve i više od toga. -Bavim se biciklizmom već  9 godina, a glavni razlog je oklada i dolaženje u školu biciklom kao neko dokazivanje, a poslije se to pretvorilo u hobi-ističe Ilija i dodaje  kako bi za to najveće zasluge  dodijelio prijatelju Franji Pongracu i BK u Prelogu gdje  je započeo stručno i pravo bavljenje ovim izazovnim sportom da bi kasnije prešao u čakovečki  BK Puls zbog toga jer je klub licenciran od strane HBS-a

 

Sjećaš li se prve 'jače' utrke?

-Kako da ne, bilo je to prije mnogo godina na ondašnji Prva jača utrka je bila na Sajmenim danima u Varaždinu, a koju sam dobro odvozio i vidio puno mjesta za napredak. Bila je to jaka premijera koja mi je dala poticaja- kaže naš sugovornik.

 

Biciklistički uzori?

Bez dvojbe Ilija kako mu je to Bruno Radotić, sportski direktor, višestruki prvak države u raznim biciklističkim kategorijama. –Imam i  općeniti uzor u biciklizmu , a to Jaroslav Kulhavý , olimpijski prvak u cross country utrkama.

 

Nekoliko rečenica o treninzima….

-Obavljam ih  2-3 puta tjedno i to prije svega zbog nedostatka vremena, što od posla, a konačno treba se posvetiti i obitelji.  U braku sam četiri godine sa suprugom monikom Monikom. Brak nam je podario dva prekrasna sina, 3-godišnjeg Franju i 1-godišnjeg Mateja.

 

Sportski rezultati kojima se ponosiš?

-Svaka utrka svaki rezultat je za mene neka vrsta ponosa-kaže Ilija i s ponosom ističe kako je dvostruki  prvak države u ciklokrosu u Sport kategoriji i treći u državi u XC eliminatoru.

 

Što Ti je sve biciklizam donio?

Donio mi je razna poznanstva, druženja, kondiciju, putovanja, prekrasnu prirodu i na kraju ljubav- rekao je s uzdahom.

 

Ljubav?

Da sadašnja supruga Monika i ja smo se upoznali na klupskim sastancima i tako počeli zajedničke vožnje koje su završila je i kod oltara. Nismo prestali zajedno voziti. Obiteljske vožnje su dio našeg zajedničkog slobodnog vremena- pojasnio je.

 

Planovi i želje vezane uz biciklizam?

Imam ih, pun sam ideja, no prije toga mi je želja poticati mlade na biciklizam, organizirati razne utrke, biciklijade i slično. To je globalni planovi- rekao je i dodao kako mu je želja uživo pogledati svjetski poznate utrke  Giro d'Italia i Tour de France

S Ilijom je na Večer uz sportaše bio i njegov 4 godine stariji  brat Tadej.

Iskoristili smo Iliju kako bi i Tadeja pobliže upoznali.-Tadej je krenuo mojim putem poslije ozljede koljena, koju je ubrzo na biciklu jako dobro sanirao. Pohađao je Srednju prometnu školu u Varaždinu, studij nastavio u Milanu jer je zaredio se u red kapucina i trenutno je u Kapucinskom samostanu u Varaždinu. Što se tiče biciklizma on ga je upoznao bolje od mene  zbog razno raznih vožnji po Italiji sa svjetski poznatim imenima. Imao par nastupa u cestovnom  i brdskom biciklizmu, a danas se njime te se rekreativno bavi- kratka je Tadejeva biciklistička priča.

 

Vidimo da želiš da mladi krenu tvojim stopama. Poruka mladim Kotoripčanima za bavljenje biciklizmom?

- Dragi mladi Kotoripčani, bavljenje biciklizmom je zabavno, ponekad zahtjevno, društveno i zdravo za kardiovaskularni sustav,a i zglobove. Bilo da je to vožnja do željeznog mosta, kraj Mure do Goričana ili izvora, biciklizam nema granica. Bicikl vas uvijek tjera na to da idete dalje, brže, jače od drugih-završio je razgovor s sportsko edukativnom porukom.

Mladen Grubić / SNIMKE: Osobna arhiva,M. Grubić

Videogalerija

Općina Kotoriba 2018
Videogalerija

Općina Kotoriba 2018

U nastavku pogledajte film Općine Kotoriba za 2018. godinu.

421
Općina Kotoriba 2018
Videogalerija

Općina Kotoriba 2018

U nastavku pogledajte film Općine Kotoriba za 2018. godinu.

421
Dani šibe i ribe 2018.
Videogalerija

Dani šibe i ribe 2018.

Dani šibe i ribe 2018.

395
Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi
Videogalerija

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

1619
Dječji Kotoripski Fašenk
Videogalerija

Dječji Kotoripski Fašenk

Dječji Kotoripski Fašenk

2984
VIDEO / Samostalni božićno novogodišnji koncert Limene glazbe Općine Kotoriba
Videogalerija

VIDEO / Samostalni božićno novogodišnji koncert Li…

6. siječnja 2018. godine, tradicionalni, već treći po re…

598
VIDEO / Kotoripčani dočekali novu 2018. godinu
Videogalerija

VIDEO / Kotoripčani dočekali novu 2018. godinu

Uz svirku Meta benda te besplatno kuhano vino i čaj, Kotorip…

3110