Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 08:37

DA MLADI OSTANU U MJESTU / Općina Kotoriba daje 20 tisuća kuna za uređenje nekretnina

Općina Kotoriba nastavlja s projektom putem kojeg pomaže mladim obiteljima. Općinsko vijeće Općine Kotoriba donijelo je odluku o mjerama poticanja za uređenje nekretnina kojom se želi stimulirati mještane da kupe i revitaliziraju stare kuće, a sve s ciljem da mladi ostanu živjeti u mjestu.

Općina će korisnicima poticaja koji su tijekom tekuće kalendarske godine kupili ili naslijedili nekretninu na području Općine na kojoj je izgrađen stambeni objekt kojeg namjeravaju urediti za stanovanje ili se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti ili je isti uklonjen, a na istoj parceli namjeravaju izgraditi novi stambeni objekt, dodijeliti poticaj u iznosu od 20.000 kuna.

Pravo na ostvarivanje poticaja imaju korisnici poticaja uz uvjet da je korisnik poticaja ili supružnik korisnika poticaja zaposlena osoba neprekinuto najmanje tri godine ili pet godina ukupno s prekidima te da korisnici poticaja nemaju u vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekt pogodan za stanovanje.

Ukoliko se korisnik poticaja odluči za novogradnju, onda mora u roku od 2 godine nakon odobrenja poticaja ishoditi akt o građenju i započeti građenje, a 6 godina nakon odobrenja poticaja završiti građevinu.

A.Fuš

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica