Srijeda, 13 Veljača 2019 08:16

TJEDAN DANA RANIJE / Kotoripski fašenk održat će se 23. i 24. veljače

Ovogodišnji tradicionalni Kotoripski fašenk bit će održan tjedan dana ranije nego inače i to u subotu, 23. i nedjelju, 24. veljače. Tako je odlučeno na zajedničkom sastanku načelnika Kotoribe Ljubomira Grgeca i općinskih udruga. 
 
Naime, kako je nositelj organizacije KUD Kotoriba koji je zbog nastupa spriječen organizirati manifestaciju 3. ožujka, dogovor je pao da fašenk bude tjedan dana ranije kao što je bilo i nekada. Tako, rečeno je, u goste mogu doći maskirane skupine iz drugih sredina, a Kotoripčanima se otvara mogućnost da posjete i budu sudionici maškara u drugim mjestima. 
 
fasenk2Za subotu je najavljen dječji fašenk, a organizaciju, kao i svake godine, preuzima Društvo naša djeca. Maskirana povorka u 14:30 sati kreće ispred Knjižnice i čitaonice prema Stolnoteniskoj dvorani gdje će biti ples i izbor naj maski. 
 
Nedjelja je rezervirana za veliki fašenk. Sve će započeti fašenskom povorkom koja će formirati u 14 sati u Sajmišnoj ulici. Maske će po ulicama do Stolnoteniske dvorane pratiti Limena glazba Općine Kotoribe. Usputna stanica bit će im pozornica u centru Kotoribe gdje će se maske predstaviti mještanima. 
 
Općina Kotoriba će osigurati kuhano vino, čaj i krafne za maske, ali i mještane. Nakon povorke, uz glazbu i ples birat će najljepše grupne maske za što će Općina također osigurati nagrade.
 
A.Fuš

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica