Utorak, 19 Prosinac 2017 14:24

OPĆINA KOTORIBA vodi brigu o potrebitima, starijima i mladima

Općina Kotoriba poznata je po tome što vodi brigu o socijalno ugroženim i starijim osobama pa im tako uoči blagdana, u suradnji sa Socijalnim vijeće, nastoji te dane učiniti ljepšima.

Tako su uoči božićno-novogodišnjih blagdana potrebitim mještanima Kotoribe podijelili 130 bonova u iznosu od 200 kuna. Nije puno, ali je dar od srca koji je mnogima izmamio osmijeh na lica.

Jedna od glavnih smjernica u izbornom programu načelnika Ljubomira Grgeca i njegovog zamjenika Roberta Ujlakija (obojica SDP) bila je briga o mladima - pomoći im u školovanju, ali i zadržati da ostanu živjeti u mjestu.

Tako su ovih dana objavili natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na području Općine Kotoriba. Radi se o poticaju od 20 tisuća kuna za kupnju prve nekretnine.

Objavljen je i javni poziv za dodjelu pomoći redovnim studentima za akademsku godinu 2017./2018. Pravo na novčanu pomoć prema novoj odluci imaju svi studenti koji upišu višu godinu u odnosu na prošlu.

Godišnja pomoć iznosi 2 tisuće kuna za studij na području Međimurske županije i 4 tisuće za studij u ostalim županijama i inozemstvu.

A.Fuš

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica