Petak, 07 Srpanj 2017 10:05

Tradicionalni nastup na Međimurskom prošćenju

U organizaciji Zavičajnog društva Međimurje iz Zagreba u Zagrebu se u nedjelju 04.06. 2017. održalo 22. Međimursko prošćenje na kojem je tradicionalno nastupio i KUD Kotoriba.
Najsvečaniji dio događaja bila je svečana misa u zagrebačkoj katedrali koju je predvodio prof. dr. Juraj Kolarić, prebendar Prvostolnog kaptola i počasni predsjednik Zavičajnog društva.
Misno slavlje iz katedrale mogla je pratiti cijela zemlja budući je HRT prenosio misu. S posebnim zanimanjem prijenos mise pratili su u Draškovcu budući da je zbor Udruge „Prijatelji svetog Roka“, osnovane još 2008. godine, pjevao na misi. U prepunoj katedrali nastupilo je 25 članova zbora kojim ravnaju Vesna Tota i Margita Blažeka...
Također ova Udruga dala je i čitače koji su na misi čitali poslanice: Jelenu Vadas i Ljubicu Hižman. - Jelena Vadas je pročitala i 7 molitava na MEĐIMURSKOM dijalektu.
Mi Međimurci trebam poštivati svoju reč i raditi na promociji svoga  kraja i vrijednostima našeg Međimurja.
MEĐIMURSKU REČ I PJESMU, KAO NASUŠNU POTREBU, ŽELE ČUTI DILJEM SVIJETA NAŠI MEĐIMURCI.
Prijatelje svetog Roka bilo je osobito lijepo vidjeti u njihovim svečanim odorama.
Osobito svečan ton i poseban obol misnom slavlju dao je Mirko Švenda Žiga otpjevavši na kraju mise „Međimurje malo“. Bio je to vrlo emotivan nastup.

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica