Nedjelja, 04 Ožujak 2018 19:24

ČLANOVI KUD KOTORIBA SUMIRALI LANJSKE REZULATE RADA / Zadovoljni postignutim

Predsjedali skupštinom KUD-a Predsjedali skupštinom KUD-a

Na skupstini KUD aPred članstvom, gostima i uzvanicima održana je godišnja izvještajna skupština KUD-a Kotoriba. O minulom jednogodišnjem radu govorio je dopredsjednik KUD Ivan Tilošanec. Rekao je kako lanjsku godinu karakterizira pomlađivanje društvenog čelništva s ciljem stjecanja iskustva za daljnje vođenje Društva, a došlo je do pomlađivanja i u redovima tamburaša i folkloraša. Tilošanec je stenografski pobrojao sve aktivnosti, odnosno nastupe društva od onih najmlađih pa do onih starijih, a aktivnost su evidentirane gotovo svakog mjeseca. Svojim su nastupima bili sudionicima mnogih manifestacija u Kotoribi i izvan nje. Pogotovo raduju oni koji su realizirani izvan Kotoribe, pogotovo na smotrama županijskog i državnog karaktera, a takve su imali najmlađi u Zagrebu i stariji folkloraši u Kutini. Obnovili su suradnju s Međimurcima u baranjskom Petlovcu. Više je riječi bilo o Smotri međimurskih narodnih običaja kojima su po 11. puta bili domaćini, a za koje izrečeno pregršt pohvala koje je u ime Odbora za narodne običaja skupštini Dragutin Matotek, dopredsjednik Odbora i jedan od glavnih protagonista domaće lanjske predstave kotoripske smotre. Na skupštini je rečeno kako je kotoripski narodni običaj Pljes na šlajer je ocijenjena izvrsnom. U izvješću stručnih promatrača smotre stoji kako Kotoripčani redovito ugodno iznenade postavljanjem običaja na scenu u svezi čega komplimenti pripadaju Anici Jauk koja je običaj postavila na scenu.
Voditeljica iskoristila prigodu da se zahvali svima koji su surađivali u realizaciji toga običaja, od djece pa do 81-godišnjeg Josipa Nađa,najstarijeg protagoniste predstave, ocijenivši više od odličan.
U narednom periodu, kao i godinama ranije, pozornost će dati pomlađivanju članstva iz redova mjesne OŠ, bit će sudionicama smotri, a u ovoj godini ih čeka državna Đakovečki vezovi, a prije toga Smotra međimurskog folklora u Donjoj Dubravi.
Za sve što su lani dali Kotoribi zahvalio im se općinski načelnik Ljubomir Grgec, a komplimente i čestitke su dobili i od nazočnih gostiju.
Skupština je na osobni zahtjev dužnost blagajnice razriješila Korneliju Vojvoda, a umjesto nje je izabralo Irenu Škoda.
Radnim predsjedništvom predsjedao je Krunoslav Siladi, predsjednik KUD.

Tekst i foto: M. Grubić

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica