Četvrtak, 08 Veljača 2018 08:33

DRAGO FILIPAŠIĆ, ČLAN SRD SOM KOTORIBA / Tako to radi Dragec

Drago na godišnjoj izbornoj skupštini Drago na godišnjoj izbornoj skupštini

Na godišnjoj izbornoj skupštini SRD Som Kotoriba posebno opširno je bili izvješće Drage Filipašića, predsjednik Natjecateljske komisije u SRD.

U svom izvješću, on je  istaknuo i sebe kao natjecatelja unutar društva, na razini države i svoju ulogu u reprezentaciji HŠRS-a.

Između inog, on je istaknuo:-Hrvatski športsko ribolovni savez pokrenuo je 2015. godine Ligu veterana, seniora starijih od 55 godina. Liga se lovi kroz šest kola, a pet prvoplasiranih natjecatelja formiraju reprezentaciju za nastup na svjetskom prvenstvu. Budući da je to tek oformljeno natjecanje reprezentativci se na svjetskom prvenstvu sami financiraju. Unatoč tome u ligi se okupilo 32 veterana, aktivnih sportskih ribolovaca, trenera ekipa i reprezentacija. 2017. godine SRD Som Kotoriba imao je jednog natjecatelja u ligi veterana i to u mojoj osobi. Lovio sam svih šest kola i osvojio odlično osmo mjesto. Tim se rezultatom nisam plasirao  u reprezentaciju veterana HŠRS-a, za natjecanje na Svjetskom prvenstvu 2018. godine u Hrvatskoj. Nedostajalo je malo sportske sreće, rekao je, a potom dodao: -Osobno  kao natjecatelj reprezentativac prvi je puta bio na Svjetskom prvenstvu za veterane. Svoj nastup veteranska reprezentacija HŠRS-a imala je u Srbiji u Kanjiži. Hrvatski su veterani osvojili vrlo dobro deveto mjesto na svijetu, istaknuo je.

Drago je u svom dijelu natjecanja bio solidan. On je ujedno i trener seniorske reprezentacije HŠRS-a bio je na Svjetskom prvenstvu u Belgiji gdje je seniorska reprezentacija osvojila je odlično osmo mjesto na svijetu.

Njegov rad nije ostao anoniman ni na županijskoj razini pa će Drago na  proglašenju najsportaša Međimurja od Zajednice sportskih saveza i udruga Međimurske županije dobiti godišnje priznanje za ribolovni sport.

Tekst i snimka: M. Grubić

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica