Subota, 27 Siječanj 2018 09:39

GODIŠNJA SKUPŠTINA MNK KLUB 75 KOTORIBA / Igraju, pomažu i stvaraju

Radno predsjedništvo Paveli, Radmanić i Beliga (s lijeva) Radno predsjedništvo Paveli, Radmanić i Beliga (s lijeva)

Naslov za ovaj skroman, ali brojni, sportski kolektiv kaže sve. O svemu tome bilo je riječi u petak 26. siječnja gdje je klub u svojim prostorijama održao redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Skup uveličali su predstavnici nekih mjesnih udruga čiji su im predstavnici uputili čestitke za sve postignuto u 2017. godini.

O tome što smo čuli slobodno možemo reći kako je riječ o najuspješnijoj mjesnoj udruzi koju je preuzelo mlado čelništvo koje uči, ali radi i stvara. Roberto Ujlaki, zamjenik općinskog načelnika Kotoribe, stoga nije mogao skriti zadovoljstvo njihovim radom jer se gotovo za sve općinske akcije, gdje obol daju udruge, mogu računati na njihovu pomoć jer su svestrani.- Pobjeđujte čak i u osvajanju najboljih maski na mjesnom Fašniku, izrazio se je slikovito.

Dio clanova i gostijuO minulom jednogodišnjem radu i sportskim rezultatima te planovima za ovu godinu govorio je klupski predsjednik Mario Paveli. Istaknuo Humanitarni turnir za Niku Paheka iz Donje Dubrave kojim, ne samo da su na njegov račun za liječenje uplatili novac, već su u Kotoribu doveli Futsal klub Dinamo Zagreb.

U akciji humanosti podržale su ih i ostale sportske sredine donjeg Međimurja. Istaknuo je još jednu njihovu humanu notu, a to je što već dugi niz godina uz božićno-novogodišnje blagdane zajedno s mjesnim vatrogascima posjećuju mjesni Dječji vrtić i donose polaznicima prigodne poklone. Naveo je njihova sredina posebno prepoznatljiva kada uz Dane općine Kotoriba organizira Turnir med udrugami. Istaknuo je kako su na prostorima kod starog Dječjeg vrtića uredili igralište za odbojku na pijesku, a uz njega su uveli i električnu rasvjetu. Poseban ponos je istaknuo za natjecateljske rezultate za koje je rekao kako će neki od njih ući i u klupsku povjesnicu misleći prije svega osvajanjem 3. mjesta na koprivničkoj Pan ljetnoj ligi.- Uspjeh je to zato što se radi o najjačem malonogometnom turniru u ovom dijelu Hrvatske i na kojem su ispred nas bile samo dvije zagrebačke momčadi u kojoj je od svakih bio po jedan hrvatski, odnosno makedonski reprezentativac, istaknuo je Paveli te naveo osvajanje 3. mjesta na tradicionalnom Malonogometnom noćnom turniru ing. Vladimir Skok u Prelogu. Sudjelovali su na turniru u Novom Marofu.- U Koprivnici na Pan zimskoj ligi osvajamo 7 bodova i prvo mjesto u skupini, a u osmini finala ispadamo od ekipe WDF iz Ludbrega. I ovo smatramo uspjehom kada se pogleda da je od 40 ekipa nastupilo čak 16 ekipa iz Zagreba, većinom vrsnih igrača malog nogometa. Imali smo prilike gledati i igrati s bivšim i sadašnjim reprezentativcima futsala Hrvatske, igračima s prvoligaškim i drugoligaškim iskustvom. Jedan podatak kako ekipa WDF Bojana Vručine vrijedi 2,5 milijuna eura ili da ekipa Junajteda na transmarketu vrijedi par milijuna eura, posebno je podvukao.

Govoreći o programskim zadaćama izrazio je posebnu želju da se za vrijeme njegovog mandata, koji ističe u prosincu, izgradi električna rasvjeta uz malonogometno asfaltno igralištu na što mu je zamjenik općinskog načelnika odgovorio kako će to teže ići s obzirom na derutnost lokacije gdje su locirani njihovi prostori i samo igralište.- Ostale programske aktivnost bit će aktivnosti kontinuiteta, istaknuo je predsjednik.

Klupski blagajnik Luka Radmanić je u svom izvješću istaknuo kako su prihodi kluba, u kojem je 61 član platio članarinu, bili 25.001 kunu od čega su 14.000 kuna dobili od Općine Kotoriba, 10.000 za redovnu djelatnost i 4.000 namjenskih. Rashodi su bili 23.000 kuna. Ostalo im je na žiro-računu 2.747 kuna i u blagajni imaju 3.056 kuna. Radmanić je istaknuo kako im je financijski plan za ovu godinu 17.000 kuna. Istaknuti su brojni sponzori i donatori koji su pomagali klubu te želja da sa svojim dobročinstvima i nastave.

Skupštinom je predsjedao tajnik Borko Beliga.

Tekst i snimke: Mladen Grubić

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica