f

Mažoretkinje Kotoribe

12. Mažoret show u Kotoribi

Priredba koja je postala zaštitni znak mjesta
Dvanaestu godinu zaredom u nedjelju 30.tavnja je udruga Mažoretkinje Kotoribe organizirala, sada već tradicionalni, Mažoret show na kojem su nam se predstavili seniorski, kadetski i dječji sastavi svojim koreografijama koje su marljivo uvježbale sa svojim trenericama. U goste su im došle njihove prijateljice i suradnice iz: Goričana, Donjeg Kraljevca, Murskog Središća, Svetog Martina na Muri, Nedelišća i Lekenika...
Spektakularan je bio ulazak u mjesnu sportsku dvoranu gdje su sudionice programa po prvi puta u nju ušle uz pratnju Limene glazbe Kotoribe, a što je priredbi dalo poseban ugođaj.
Riječi dobrodošlice su sudionicama programa i tristotinjak nazočnih gledatelja uputili predsjednica udruge Tatjana Hunjadi Toplek i općinski načelnik Ljubomir Grgec koji je istaknuo ponos na razdraganu i rasplesanu kotoripsku mladost koja je postala njezin zaštitni znak. Priredbom je 'kormilario' znalački i nenadmašni voditelj Alen Fuš koji je isto tako postao njen zaštitni znak.
Valja istaknuti kako su mnoge sudionice programa ovjenčane medaljama koje su minulog vikenda osvojile na 21. Državnom prvenstvu u mažoret plesu koje je održano u Koprivnci, a mnoge od njih su izborile plasman na Europsko prvenstvo koje će se u listopadu ove godine održati u Nizozemskoj.
U program su na uveli, u svojim crveno-bijelim odorama, seniorski i kadetski sastavi domaćica. Za potonje treba reći da su krajem prošle godine po prvi puta sudjelovale na Regionalnom prvenstvu mažoretkinja osvojivši 7. mjesto pa su se upravo s jednom od koreografija s prvenstva predstavile u svojoj sredini. Doživjeli smo salvu oduševljenja njihovim nastupima za koje su ih pripremale Jelena i Marta Vojvoda i Monika Mikulan. Isto tako toplo i srdačno su pozdravljene minime mlade  iz Murskog Središća i Donjeg Kraljevca su izvele tradicionalne mažoret plesove. Mlađe kadetkinje Nedelišća u svojim prepoznatljivim zelenim odorama, pod vodstvom trenerica Lucije Novak i Petre Mesarić također su izvele tradicionalne mažoret koreografije. Minime  iz Svetog Martina na Muri donijele su u Kotoribu program s tradicionalnim mažoret plesovima. Njihove trenerice su Nikolina Horvat i Stanka Kutnjak.
Gledatelji su dugim, iskrenim i srdačnim pljeskom dočekali, a potom i nagrdili prvi nastup Dječjeg sastava koji je formiran krajem prošle godine od djevojčica od 6 do 11 godina. Ta mažoret mladost je svojim nastupom obećala svjetlu budućnost mažoret plesa u Kotoribi. Oduševljenje se još nije stišalo, a ono su na plesni podij došle minime starije iz Donjeg Kraljeva predstavivši se koreografijom 'Čovječe ne ljuti se'. Potom su nam se predstavile minime starije iz Goričana s tradicionalnim mažoret plesom. Njihove trenerice su Katarina Vahtarić-Lovrenčak i Maja Horvat te Bernard Barač.  Vidjeli smo i Plesnu skupinu Atomi iz Goričana.
U skupini su nastupili: Patrik Arambašić, Fran Jakšić, Dominik Arambašić, Jakob Jakšić i Petra Mesarić. Iz Sisačko-moslavačke županije u Kotoribu su u uzvratni posjet došle ' Lekeničke mažoretkinje' od kojih su nastupile njihove juniorke s koreografijom kojom su netom uvježbale pod vodstvom Veronike Mataković i Vanesse Ceković.'Vještice s pomponima' biala je koreografija s kojom su nas potom oduševile minime iz Svetog Martina na Muri, a potom smo još vidjeli nastup juniorki Nedelišća solo točku  Eve Varga iz M. Središća. Program su zajedničkom koreografijom 'Rimskog carstva' zaokružile seniorke i kadetkinje domaćica.
Priredba je iskorištena da predsjednica  Mažoretkinja Kotoribe Tatjana Hunjadi Toplek uruči pohvalnice onim članicama koje su svoju vjernost udruzi iskazale kroz 10 i 15 godina- Pohvalnice za 10. Godišnju vjernost su primile Monika Mikulan i Marta Matulin, a za 15 godina vjernosti udruzi nagrađene se Jelena i Marta Vojvoda i Gabrijela Sabol, dok je Općina Kotoriba dobila pohvalnicu za uspješnu suradnju i podršku.
Priredba je završila riječima zahvale predsjednice domaćina i podjelom cvijeća voditeljicama raskošne mladosti, njih preko 150, koje su zaslužile ne samo dugi i iskreni pljesak već i duboki naklon koji ide i organizaciji prirebe. Nju su sponzoriski i donatorski pomogli Općina Kotoriba, Trgovina 'Lug' Cvjećarnica 'Kamelija', tvrtka 'Siladi' te Usluge građevinskom mehanizacijom Josip Horvatić, svi iz Kotoribe.
Mladen Grubić
FOTO:Marko Habuš

Videogalerija

Dani šibe i ribe 2018.
Videogalerija

Dani šibe i ribe 2018.

Dani šibe i ribe 2018.

129
Dani šibe i ribe 2018.
Videogalerija

Dani šibe i ribe 2018.

Dani šibe i ribe 2018.

129
Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi
Videogalerija

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

Cvjetnica - 'prešencija' u Kotoribi

1397
Dječji Kotoripski Fašenk
Videogalerija

Dječji Kotoripski Fašenk

Dječji Kotoripski Fašenk

2764
VIDEO / Samostalni božićno novogodišnji koncert Limene glazbe Općine Kotoriba
Videogalerija

VIDEO / Samostalni božićno novogodišnji koncert Li…

6. siječnja 2018. godine, tradicionalni, već treći po re…

331
VIDEO / Kotoripčani dočekali novu 2018. godinu
Videogalerija

VIDEO / Kotoripčani dočekali novu 2018. godinu

Uz svirku Meta benda te besplatno kuhano vino i čaj, Kotorip…

2785
Video s Dana Kotoribe 2017
Videogalerija

Video s Dana Kotoribe 2017

U nastavku pogledajte video s nedavnih događanja povodom Dan…

3244