f

ŠRD Žužička

GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SUPŠTINA SRD ŽUŽIČKA KOTORIBA / Čestitka što se opstali!

Dio okupljenih u stolnoteniskoj dvoraniRečenicu iz naslova uputio je ribičima SRD Žužička Kotoriba općinski načelnik Ljubomir Grgec. Bilo je to u subotu 3. veljače na njihovoj godišnjoj izvještajnoj skupštini koja je bila u znaku njihovog 20. rođendana kojeg je društvo proslavilo lani.

Najzaslužnijima, koji su tijekom svih tih godina ugradili dio slobodnog vremena u rad društva, su dodijeljene društvene plakete. Primili su ih: Branko Matoš, Nenad Legin, Ljubomir Nikić, Ante Čukić, obitelj Dražena Škode, Nevenka Maltar, tvrtka Siladi d.o.o., Općina Kotoriba i SSRD Međimurske županije, a pisane zahvalnice primilo je još dvadeset najaktivnijih  članova.

Govoreći o jednogodišnjem minulom radu, predsjednik društva Branko Matoš je rekao kako Žužička broji 95 članova i da su prošlogodišnje programske ciljeve u cijelosti realizirali na natjecateljskom planu, na planu uređenja svoga doma, uređenje njegovog okoliša i vode kojom gospodare. To je prirodna bara Žužička koju su lani poribili sa 180 kilograma šaranskog mlađa. Društvo podržava i sve općinske akcije, posebno manifestaciju Dani šibe i ribe u koju su uključeni gotovo od samog početka, punih 14 godina. Blagajnik društva Nenad Legin je rekao kako su lani prihodovali 42. 150.90 kuna od čega su općinske dotacije 20.000 kuna, a u financijskom planu za ovu godinu istaknuli su iznos od 43.465,75 kuna. Novac planiraju utrošiti na daljnje uređenje doma, kojeg etapno grade, uvođenjem video-nadzora, solarnih panela, izradu geodetskog elaborata za prostore kojim gospodare, a uključit će se u suradnji s Općinom Kotoriba u revitalizaciju starog toka Mure i još nekih voda stajačica na što ih je u svojoj raspravi pozvao i općinski načelnik Ljubomir Grgec. Pozvao je da i dalje budu jedni od nositelja Dana šibe i ribe koji ove godine obilježava mali jubilej-15-godišnjicu postojanja. Pozdravio ih je i Stanko Vugrinčić u ulozi predsjednika OV- a Kotoribe i DVD Kotoriba. Pozdrave i čestitke za jubilej i postignuto uputili su im predstavnici srodnih udruga Kotoribe, Goričana, donje Dubrave i Donjeg Vidovca kao i predstavnici nekih mjesnih udruga.

Mladen Goričanec, inače prvi predsjednik društva, u svoj se je raspravi kritički osvrnuo na maćehinski odnos SSRD MŽ koji kao da je zaboravio na ribička društva niže od  Goričana misleći pritom kako se puno više financijskih sredstava daje  društvima zapadnije od njih, a kada je riječ o nedostatku ribljeg fonda upozorio je kako bi prije službenih natjecanja Savez, kao nositelj gospodarske osnove, morao napraviti monitoring nad ribljim fondom.

Skupštinom je predsjedao Ljubomir Nikić, tajnik društva.

Tekst i snimke: Mladen Grubić

Godišnja izvještajna skupština SRD "ŽUŽIČKA"

Pozivamo Vas na Godišnju izvještajnu skupštinu SRD ¨ŽUŽIČKA¨ koja će se održati dana 03.02.2018. subota u 18:00 sati u sportskoj dvorani (DONJI KRAJ) sa sljedećim dnevnim redom:

1. Otvaranje skupštine (biranje radnog predsjedništva i ovjerovitelje zapisnika)
2. Izvješće Predsjednika, Blagajnika i Nadzornog odbora, komisije za takmičenje i poribljavanje
3. Diskusija po izvješćima i prihvaćanje istih
4. Plan rada za 2018,
5. Financijski plan za 2018. (prihodi-rashodi)
6. Prihvaćanje plana rada i financijskog plana
7. Izmjena i dopuna Statuta
8. Podjela plaketa i priznanja
9. Riječ gostiju
10. Prigodni domjenak

Bistro!

Predsjednik: Branko Matoš

SRD "Žužička" / Kup Mlinarci

U subotu 21.10.2017 g. članovi SRD "Žužička" sudjelovali su na međunarodnom kupu Mlinarci u republici Mađarskoj, u lovu ribe udicom na plovak.

U vrlo jakoj konkurenciji od 9 ekipa osvojili su vrlo dobro treće mjesto.

Za ekipu SRD "Žužička" ribu su lovili Legin Nenad, Zvošec Krešimir i Škoda Mladen. Ukupno su ulovili 8,40 kg. 

Bistro!

RIBOLOVNO NATJECANJE / Ekipa Smuđa iz Goričana osvojila Jesenji kup Žužičke

Agilni članovi kotoripske Žužičke u nedjelju, 8. listopada organizirali su tradicionalni, sedmi po redu, Jesenji kup Žužičke. Riječ je o ribolovnom natjecanju koje je održano na vodi Žužička, a ove godine natjecalo se 12 ekipa iz Međimurja i susjedne Mađarske: Som i Žužička Kotoriba, Štuka Donja Dubrava, Trnava Hodošan, Smuđ Goričan, Klen Sveta Marija, Mlinarci, Murakerestur i Belezna.

U takvoj konkurenciji najbolja je bila ekipa Smuđa iz Goričana. Oni su uz plaketu, postali jednogodišnji vlasnici i velikog prijelaznog pehara. Drugo i treće mjesto pripalo je ekipama Soma (1 i 2) iz Kotoribe. Ekipa iz Goričana ukupno je ulovila 3.615 grama ribe od čega samo Goran Cvetanović iz vode izvukao 2885 grama ribe, a imao je i najveći ulov - ribu težine 1075 grama. Bila im je ovo druga pobjeda zaredom. Još jedan i pehar će u Goričan u trajno vlasništvo.

Pojedinačno u Sektoru A najbolji je bio Frenec Doboš iz mađarskih Mlinaraca. On je ulovio 2220 grama ribe. Drugo mjesto pripalo je Ivici Horvatu (Som 2), a treće Vanji Radmaniću (Som 1).U Sektoru B prvo mjesto s ulovom od 1350 grama ribe osvojio je Tomislav Klarić iz Klena, drugi je bio Željko Sabolić (Som 1), a treći Davor Ružić iz Smuđa Goričan.

Goran Cvetanović iz Smuđa bio je najbolji u Sektoru C ispred Luke Horvata (Žužička) i Zlatka Mirića (Štuka Donja Dubrava). Najboljima po sektorima predsjednik Žužičke Branko Matoš uručio je medalje. Za regularnost natjecanja bili su zaduženi suci Mladen Goričanec i Josip Ostrugnaj.

A. Fuš

7. JESENJI KUP „ŽUŽIČKA“ 2017. / Lov ribe udicom na plovak

Dana 8.10.2017. godine u nedjelju ŠRD „Žužička“ Kotoriba organizira tradicionalni kup u športskom ribolovu.

Natjecanje je ekipno, a održava se na vodi „Žužička“.

SATNICA NATJECANJA:

  • Do 8:00 sati prijava u ribičkom domu
  • Od 8:30 do 8:30 izvlačenje startnih brojeva
  • Od 8:30 do 9:30 priprema za takmičenje
  • Od 9:30 do 12:30 takmičenje
  • Od 12:30 vaganje i proglašenje pobjednika i podjela nagrada
  • Domjenak i druženje

Uz pozdrav „Bistro“

Predsjednik SRD „Žužička“: Branko Matoš 

Pretplatite se na ovaj RSS feed
facebook   youtube