Utorak, 07 Studeni 2017 18:48

UČENICI OŠ JOŽE HORVATA KOTORIBA IMAJU SLUŽBENE ODORE / Da odore suzbiju različitosti

Plavci u školskom holu Plavci u školskom holu

Već na ulasku u zgradu OŠ Jože Horvata Kotoriba dočekat će vas dvoje dežurnih učenika jednako odjevenih. Na sebi imaju plave polo majice s logotipom škole. To je njihova službena  odora koju nose od početka ovog mjeseca. SnjezanaMatos

Uvođenje odora najavila je Snježana Matoš prof., ravnateljica OŠ već na proslavi Dana škole, kazavši kako je to odluka Vijeća roditelja, a temeljem kampanje koja je od početka godine trajala u školama Hrvatske da bi najprije bila realizirana u nekim zagrebačkim školama, a uvedene su i u školama Dalmacije.

Škola ima 272 učenika i većina njih je uniformirana.- Odabrali smo plavu boju jer nas asocira na vodu, more i našeg moreplovca Jožu Horvata čije ime škola i nosi-dodala je Matoš.

Prema našim saznanjima vaša škola je prva u Međimurskoj županiji gdje su uvedene službene odore ?- Da. Rukovodili smo se idejom kako će one biti prvi korak u suzbijanju različitosti među učenicima, s obzirom na postotak Roma,da će jednoobraznost kod učenika probuditi svijest o pripadnosti jednoj školi- rekla je i dodala kako je nošenje odora proces za koji treba vrijeme da dokraja zaživi.

ZnaknamajicamaUčenici za sada imaju dvije polo majice kratkih rukava koje su njihovi roditelji platili 96 kuna. Odabrali su ih od više ponuda temeljem formiranog povjerenstva i suglasnosti roditelja.Danas, kada su dani hladniji, učenici ispod majica nose one su dugim rukavima. To nije sve jer se najavljuju i odore s dugim rukavima i kapuljačama, popularno zvane hoodice, a što je želja učenika koji su većina odore s oduševljenjem prihvatili. Kako je rekla ravnateljica, bit će to dar za sve od strane Općine Kotoriba čiji su čelnici najavili kupnju kada izvrše rebalans svoga ovogodišnjeg proračuna.

Tekst i snimke: M. Grubić

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica