Utorak, 06 Veljača 2018 08:53

U IŠČEKIVANJU LIDRANA 2018. / Profesorica i učenik uče jedan od drugog

Profesorica s učenikom Profesorica s učenikom

Marko Fundak, učenik 8.razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba, nastupit će na Županijskoj smotri LIDRANO 2018.  u kazivanju poezije. Nastup na završnicu izborio je na Međuopćinskom LIDRANU 2018. održanom u Donjoj Dubravi. Stručno povjerenstvo je ocijenilo kako je njegovo kazivanje stihova Dragutina Tadijanovića 'Deca' zaslužuje pozornost šire javnosti. Uz njega, zasluge za pozitivni dojam kod povjerenstva i plasman u završnicu ima i njegova voditeljica Nikolina Fuš Zvošec, prof.

Tko je mladi recitator?

- Marko je samozatajan mladić koji je pred dvije godine imao veliku tremu pred nastupom na pozornici. Tada nisam ni sanjala da će Marko samo nakon dvije godine taj strah itekako prevladati te već drugu godinu biti sudionik županijske smotre. Marko je prošle godine izrazio želju recitirati i izvan razreda u kojem je to jako dobro radio. Želio je učiti, vježbati i najvažnije, slušao je moje savjete.

Uz moje vođenje, Marko se stopio s pozornicom i danas je nositelj svih priredbi i projekata u školi, kaže njegova profesorica i dodaje: -On mene potiče da ga pripremam...Tjera me na to jer vidi koliko je recitiranje izgradilo njega kao osobu,pomoglo pri javnim nastupima. Naš odnos je obostrano koristan i poseban. Marko uči od mene vrednotama govorenog jezika, a ja od njega koliko se upornošću, radom, trudom i voljom može postići u životu, rekla je za kraj izrazivši nadu kako će Marko ovakvim pristupom obvezama na pozornici doći daleko jer to zaslužuje.

Tekst i snimke: M. Grubić

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica