Subota, 12 Svibanj 2018 13:17

OŠ JOŽE HORVATA KOTORIBA / Dan škole posvetili majkama i bakama

Pjevački zbor Pjevački zbor

U petak, 11. svibnja, već na samom ulazu u predvorje OŠ Jože Horvata Kotoriba dalo se je naslutiti da će se tog predvečerja događati nešto posebno, veliko. Učiteljice i učenici s jedne, a članice Društva Naša djeca Kotoriba s druge strane, dočekivali su namjernike dijeleći im pisani program priredbi, a Društvo Naša djeca je svakoj ženi darovalo cvijeće od papira rad njihovih marnih ruku na netom završenim radionicama koje su bile podređene izradi tih najljepših simbola, a bile su tu i prigodne čestitke. Bila je to njihova čestitka ženama, majkama uz Majčin dan. I upravo su one bile najbrojnije na tribinama sportske dvorane na čijem se parketu odvijao velebni kolažni program u koji su sebe ugradili učenici i učitelji škole. U tome su u cijelosti uspjeli, nadmašili su sebe. A kako i ne bi kada je on bio posvećen srcima majki i baka u čijim se dubinama srca krije nešto najljepše-ljubav prema djetetu.

- Upravo smo zbog toga odlučili da naš Dan slavimo uz Dan majki, i činimo to već treću godinu, kako bi tim najdražim bićima na svijetu otvorili i poklonili svoja srca - istaknula je u uvodu Snježana Matoš, prof., ravnateljica OŠ. U tome su u cijelosti uspjeli, čak više od toga, a o čemu najslikovitije govore riječi gosta priredbe Siniše Cmrka, negdašnjeg TV voditelja najpoznatije dječje zabavne emisije 'Turbo Limach Show', kojeg se ove generacija ne sjećaju. Rekao kako je Lijepu Našu i dječje priredbe prošao uzduž i poprijeko, ali nešto takvoga što se je dogodilo toga predvečerja rijetko se i sjeća. Kotoribi, odnosno ovim školarcima, je posvetio jednu pjesmu koja je toplo prihvaćena, a za kraj poručio: - Neka vam Kotoriba plješće za pokazano, a plješćite djeco i vi Kotoribi za ovako lijepo školsko zdanje.
Priredbu su svojim nastupom zaokružili članovi malog i velikog pjevačkog zbora, recitatori, svirači, plesači ritmike, glumci, folkloraši, a iza čijih uspješnih nastupa stoje njihovi učitelji-voditelji: Klaudija Vidović, Željka Matulin, Sanela Beti, Danijela Sabol, Draženka Golub, Adela Horvat,Nikolina Fuš Zvošec, Robert Katanec i Nenad Podgorelec.
Bila je to prigoda da ravnateljica OŠ obznani imena dvadeset učenika i mentora koji su svoja znanja i umijeća pronijeli na natjecanjima diljem županije, a neki će ovih dana i izvan njenih granica. Bila su to područja hrvatskog i njemačkog jezika, LIDRANA, informatike, pjesme, sporta, Građanskog odgoja. Učenici su bili sudionici natječaja Dječjeg duhovnog stvaralaštva, foto-natječaja, natječaja Ogranka Matice Hrvatske Čakovec, natjecanja iz Crvenog križa. Mali kustosi, natječaja Udruge inovatora. Svi su oni primili prigodne nagrade, a obznanjena su imena najuspješnijih učenika i njihovih voditelja. Od učenika su to: Nika Buljan, Emanuel Hederić, Marko Fundak, Pavlo Dornik, Melisa Emberuš, Lana Horvat, Karlo Solmun, Luka Karloci, Dorian Strbad, Vinko Fundak, Đulijano Horvat, Emili Sabol, Lovro Erdelji i Doroteja Tilošanec, a kod učitelja: Kaludija Vidoveć, Karmen Meglić, Karmen Somi, Nikolina Fuš Zvošec, Danijela Krobot, Romina Volar.
Spomenuti su svi oni koji su priredili izložbu u školskom predvorju: Draženka Golub, Snježana Filipašić, Danijela Krobot, Danijela Sabol i Karmen Somi kao i Damir Markač,dugogodišnji suradnik na ozvučenju dvorane. Barbara Salaj Zlatar, Ivana Jakopović i Lidija Gašparić bile su te koje su uredile izložbu, a Adela Horvat pozornicu u dvorani.
Općinu Kotoriba na tom je događaju zastupala Karolina Bajkovec Horvat, pročelnica JUO Općine, a posebno su pozdravljeni i članovi Školskog odbora.
Što reći za kraj? Pridružit ćemo se riječima Siniša Cmrka, vidjeli smo program najljepši od svih, bez posebnih voditelju, a izvođači su bez njih izmjenjivali do savršenstva…

Tekst i snimke: Mladen Grubić

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
tel: 040 682 265
e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

Kalendar događanja

© 2018 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica