Kotoripski fašenk - Kotoriba

Go to content

Main menu:

Kotoripski fašenk

Kotoriba > Arhiva vijesti 2016.

MAŠKARE ZAVLADALE KOTORIBOM
Kotoripski fašenk 25. i 26. veljače

Fašenk u Kotoribi ove se godine održao u nedjelju, 26. veljače. Organizciju manifestacije i ove je godine preuzeo KUD Kotoriba. Formiranje povorke u kojoj su bili predstavnici udruga, osnovnoškolci, mališani iz vrtića i puhački orkestar bila je u Sajmišnoj ulici (kod bivšeg MTČ-a) odakle je poslije 14 sati krenula prema centru.
Na pozornici (kod PZ Čakovec) održan je  program u kojem su se predstavile maske, čitao se popularni Kotoripski vrabec, te se obavila primopredaja ključeva i suđenje fašenku.

Nakon programa, maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava krenula je prema Društvenom domu u Donjem kraju gdje sve maske čekala večera i izbor najljepših maski.
Za dobar štimung i feštu bio je zadužen glazbeni sastav Pisofkej, pa su osim maskiranih, na fašensku zabavu bili  pozvani i ostali mještani.

Općina je financijski popratila manifestaciju na način da je osigurala kuhano vino, čaj i krafne za maske i posjetitelje u centru Kotoribe, a oni maskirani dobiti su večeru i piće u Društvenom domu.


Dječji fašenk održan u subotu
Nastavljajući tradiciju, Društvo Naša djeca Kotoriba je ove godine svoje mališane pod maskama okupio dan ranije, 25. veljače.
Toga dana je povorka maskiranih mališana u 15 sati krenula ispred mjesne Knjižnice i čitaonice u pravcu društvenog doma u Donjem kraju. Tamo je uslijedio ples pod maskama, a svaka maska je dobila sok i slatke krafne, dok su prigodne nagrade dobile najmaštovitije maske.
A.Fuš

Back to content | Back to main menu