U nedjelju, 19. veljače maškare su preuzele vlast i u Kotoribi. Tamo je nakon tri godine pauze održan Kotoripski fašenk.

Sve je započelo mimohodom maskiranih skupina po središnjoj mjesnoj ulici uz pratnju Puhačkog orkestra Općine Mala Subotica. Program uz predstavljanje maski održan je na bini koja je bila locirana na prostoru tržnice.

Načelnik Dario Friščić predao je voditelju programa, Kotoripskom vrapcu, općinske ključeve, a njihova vladavina trajat će do utorka. Organizatori, Općina i KUD Kotoriba, i ove su godine pripremili nagrade za najbolje maske koje su birale međusobno sve maskirane skupine.

Prvo mjesto osvojio je KUD Kotoriba kao Ovčice, drugi je bio DVD Kotoriba koji su bili Zmaj, treće mjesto pripalo je Mažoretkinjama Kotoribe koje su bile Alkari, dok je četvrto mjesto osvojio MNK Klub 75 kao Bokci.

Sve je završilo osudom i spaljivanjem glavnog krivca - Fašenka. Dan ranije, u organizaciji Društva naša djeca održan je Dječji kotoripski fašenk. 

Tekst: Alen Fuš

Fotografije: Ivica Hozmec/eMedjimurje

Stolnoteniski Kos-Kotoriba održao je u petak, 6. siječnja na blagdan Sveta tri kralja klupsko prvenstvo koje je ponovo osvojio Stjepan Vidović.

Sudjelovalo je dvanaest igrača, a Stjepan Vidović je u finalu bio bolji od Stanislava Sovića. Treće mjesto zauzeo je David Čukulic, a četvrto Igor Munka.

Uz čestitke pobjedniku, predsjednik kluba Ivan Špicar zahvaljuje Draženu Radmaniću i Željku Dolencu na sjajnom tehničkom vodstvu turnira. Nakon podjele pehara, turnir je zaključen zajedničkim druženjem članova kluba.

Published in STK Kos-Kotoriba
Četvrtak, 05 Siječanj 2023 07:12

Na tržnici u Kotoribi dočekana nova godina

U Kotoribi je na tržnici dočekana nova, 2023. godina uz vatromet, glazbu te besplatno kuhano vino za sve mještane.

Za dobru atmosferu svirkom su se pobrinule domaće kotoripske snage, a u nastavku donosimo fotografije Marijana Kovača.

Sedamdesetak mladih igrača i igračica u subotu se u 8 kategorija natjecalo na tradicionalnom turniru Djeda Božićnjaka, kojega je posljednjih jedanaest održano u školsko sportskoj dvorani OŠ Jože Horvata u Kotoribi. Odličnom organizacijom ponovo su se pokazali članovi Stolnoteniskoga kluba Kos-Kotoriba, a odličnima su se pokazali i najmlađi iz našega kluba s najviše, devet osvojenih medalja – 2 zlatne, 4 srebrne i 3 brončane. Turnir je svečano otvorio predsjednik kluba Ivan Špicar, koji je s predsjednikom Međimurskoga stolnoteniskog saveza Robertom Mikacom najboljima podijelio medalje, gostima je na početku dobrodošlicu poželio načelnik naše Općine Dario Friščić, a učesnike je tradicionalno slatkim paketićima darivao Djed Božićnjak.

Najuspješnije od članova Kos-Kotoribe, osvojenim zlatnim medaljama, bile su Katja Šalamun među limačicama do 9 godina i Nela Kovačić u kategoriji kadetkinja do 15 godina. Srebrnima su se okitili Nika Gregurec među limačicama do 11 godina i kadetkinjama do 13 godina, Kevin Kedmenec među limačima do 9 godina i Florijan Gregurec kod limača do 11 godina, a brončane su osvojili Veronika Žinić među limačicama U-11, Regina Dornik kod kadetkinja U-13 te Kevin Kedmenec u kategoriji limača U-11. Tolikim brojem osvojenih medalja su pokazali da trener Stjepan Vidović sa svojim pomoćnicima Draganom Rajherom i Igorom Munkom radi dobar posao i da za budućnost kotoripskoga stolnog tenisa „nema zime“.

Sa 6 osvojenih medalja (2 zlatne, 1 srebrna i 3 brončane) do mladih Kotoripčana su se svrstali mladi iz Šenkovca, 5 medalja (2 zlatne, 1 srebrna i 2 brončane) su osvojili članovi Mihovljana, 4 medalje (1 srebrna i 3 brončane) su odnijeli mladi iz Preloga, po 2 (po 1 zlatnu i 1 srebrnu) pripale su dječacima iz Svete Marije i Putjana, a 1 i to brončana završila je u rukama dječaka iz MSTC Čakovca.

I opet je potrebno pohvaliti odličan voditeljski dvojac – Dražen Radmanić i Željko Dolenec, uz koje pohvale zaslužuju i Dragan Rajher, Ivida Jakupak, Stanislav Sović, Anđelko Radmanić, Pavlo Dornik i drugi, koji su obavljali dužnosti sudija.

                                                                                 Franjo Flac

Foto: STK Kos-Kotoriba

Published in STK Kos-Kotoriba

U Kotoribi je održana četvrta tradicionalna Božićna utrka u organizaciji Trkačkog kluba Kotoripski begači, a sudjelovalo je rekordnih 120-ak trkača. Ove godine start i cilj je bio kod nove upravno-poslovne zgrade u centru Kotoribe, što je utrci dalo još ljepšu kulisu.

U blizini je istovremeno održan Božićni sajam na kojem se pratila i utakmica Vatrenih pa je mnoštvo okupljenih bodrilo kako naše nogometaše, tako i brojne trkače. Trčalo se na stazi dugoj 3,6 kilometra.

Trkači su u cilj utrčavali kroz špalir Mažoretkinja Kotoribe, a generalni pokrovitelj utrke bila je Općina Kotoriba. Iz kluba im zahvaljuju na tome, kao i svim sponzorima koji su pomogli organizaciji ove sada već tradicionalne utrke.

U utrci ulicama Kotoribe najbolje su se snašli Saša Horvat, Viktor Sabo i Stjepan Igrec kod muškaraca te Ivana Zeljko, Dubravka Horvat i Ana Goričanec kod žena. Njima su dodijeljeni pokali, dok su najbrži po kategorijama nagrađeni medaljama, a svi su dobili i prigodne božićne pakete.

Rezultati po kategorijama:

Najmlađi

 1. Niko Nestić, 2. Lucijan Tilošanec, 3. Matej Hertelendi

Najmlađe

 1. Lana Raimund, 2. Marta Ganzer Mikulić, 3. Anja Bogdan Kenđel

Mlađi

 1. Dorian Pišpek, 2. Leonard Vuković, 3. Vanja Kočiš

Mlađe

 1. Lara Strnad

Juniori

 1. Mauro Janušić, 2. Leo Tilošanec, 3. Andrija Flac

Juniorke

 1. Ema Nestić

M20

 1. David Igrec, 2. Daniel Igrec, 3. Marko Vuković

Ž20

 1. Sara Fundak, 2. Elizabeta Haček

M30

 1. Aljaž Novak, 2. Hrvoje Balent, 3. Marko Tesla

Ž30

 1. Monika Herc, 2. Elizabeta Božić, 3. Katarina Škrobar

M40

 1. Alen Maltar, 2. Goran Kočiš, 3. Zoran Kociper

Ž40

 1. Martina Jankulija, 2. Anamarija Drk, 3. Lidija Klobučarić

M50

 1. Željko Mustač, 2. Josip Jagarinec, 3. Damir Fundak

Ž50

 1. Mirjana Furdi, 2. Jasna Plačko, 3. Ljiljana Šipuš

M60

 1. Valentin Šipuš, 2. Darko Latin, 3. Dragutin Gašparić

Ž60+

 1. Jasenka Martinez, 2. Mirjana Mlinarić

M70+

 1. Dragan Nedelkovski, 2. Zvonko Cmrečki, 3. Stjepan Horvat

Tekst i foto: Dario Hrašćanec

Published in TK Kotoripski begači
Stranica 1 od 62

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica