Ponedjeljak, 18 Rujan 2023 13:32

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba

U petak, 15. rujna 2023. u Domu kulture u Kotoribi održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Kotoriba, povodom Dana Općine Kotoriba i dana naše Župe. Ove godine obilježena je i trideseta godišnjica osnutka Općine Kotoriba.

Uz općinske vijećnike, gospodarstvenike, predstavnike mjesnih udruga i stranaka, na svečanu sjednicu stigli su i brojni gosti – saborski zastupnik i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak, saborska zastupnica Andreja Marić, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina, župan Međimurske županije Matija Posavec, predstavnici javnih poduzeća te županijskih ureda i ureda državne uprave u Međimurskoj županiji te načelnici i predstavnici susjednih i prijateljskih općina u Republici Hrvatskoj i Republici Mađarskoj.

Sjednicu je prigodnim govorom otvorio predsjednik Općinskog vijeća Hinko Virgej, a nakon njega govor je održao i načelnik Dario Friščić. Načelnik se još jednom zahvalio svim mještanima koji su se odazvali u kolovozu na njegov poziv prilikom prijetnje od poplava, a prikazan je i film u kojem se moglo vidjeti što se sve u Kotoribi radilo u proteklih godinu dana, ali i kratki prikaz posljednjih trideset godina od kada postoji Općina Kotoriba. U ime susjednih općina i Grada Preloga obratio se načelnik Donje Dubrave Marijan Varga, nakon čega je slijedilo obraćanje župana Međimurske županije Matije Posavca i na kraju saborskog zastupnika Daria Hrebaka.

Program svečane sjednice vodila je Diana Šarek, dok su u programu još nastupili i članovi KUD-a Kotoriba te Lovro Erdelji, Vito Perenec i Ela Fundak iz Osnovne škole Jože Horvata iz Kotoribe.

Ovogodišnji dobitnici javnih priznanja su :

Muraplast d.o.o., za izniman doprinos u razvoju gospodarstva Kotoribe ( plaketa Kotoribe)

Ivica Jakupak, za dugogodišnji rad i angažman u Sportskom ribolovnom društvu „Som“ i Stolnoteniskom društvu „Kos Kotoriba“ ( plaketa Kotoribe)                                              

Eva Grgec, za dugogodišnji rad i angažman u Društvu žena Kotoriba (medalja)

Mario Fuš, za dugogodišnji rad i angažman u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kotoriba (medalja)

Ljudevit Novak, za dugogodišnji rad i angažman u Matici umirovljenika Međimurske županije, Podružnici umirovljenika Kotoriba (medalja)

Seniorska ekipa NK Graničar Kotoriba , za osvojen naslov prvaka prvog izdanja međimurske Premier lige, ostvaren plasman u 3. HNL Sjever te osvajanje međimurskog Kupa (zahvalnica)

Lovro Rodek, za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u ribolovu udicom na plovak, kategorija U15 (zahvalnica)

Marko Horvat, za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u ribolovu udicom na plovak, kategorija U20 (zahvalnica)

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Podružnica Međimurske županije, Ogranak Kotoriba, za 30 godina rada i djelovanja (povelja Općine). 

Fotografije: Marijan Kovač, Hana Batcha Frančić

 

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica