Srijeda, 23 Kolovoz 2023 14:47

Društvo žena Kotoriba na Špancirfestu

Protekle nedjelje Društvo žena Kotoriba  organiziralo je izlet u Varaždin na Špancirfest .Ovaj izlet bio  je zahvala i nagrada  za najaktivnije članice Društva žena koje se redovito ili gotovo uvijek odazovu na neku od brojnih aktivnosti Društva žena tijekom godine .Oko pedesetak  članica Društva žena  španciralo je  Varaždinom i u večernjim satima dobro se nasmijale uz Hit teatar i komediju "Udavače".

Danijela Sabol
 
Četvrtak, 06 Srpanj 2023 12:01

Posjet Etno zbirci

U utorak 04. srpnja predstavnici REDEA-e iz Čakovca posjetili su Etno zbirku u Kotoribi. Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. pruža podršku procesima održivog razvoja u Međimurju. Kao regionalni koordinator pružaju stručnu podršku regionalnom razvoju Međimurja. Bave se strateškim planiranjem kao preduvjetom usmjerenog razvoja, zatim razvojem gospodarstva, poljoprivredom i ruralnim razvojem te razvojem ljudskih potencijala. Članice Društva žena već dvadesetak godina brinu i uređuju prostorije Etno zbirke. Grupu od oko dvadesetak osoba članice Društva žena provele su kroz stalni postav Etno zbirke te im ispričale sve značajne činjenice o prostorijama i predmetima Etno zbirke. Gotovo svi iz grupe koji su posjetili Etno zbirku, rekli su da su u prvom posjetu kotoripskoj Etno zbirci. Nakon kratkog druženja članice Društva žena Kotoriba s predstavnicima REDEA-e dogovorile su suradnju i buduće posjete grupa Kotoribi i Etno zbirci .

Danijela Sabol

Srce i turbinu Društva žena Kotoribe čini šezdesetak članica koje pokreću rad i na aktivnosti potiču mještane kako bi zajedno pridonijele oživljavanju društvenog života svoga mjesta.

U nedjelju, 16. travnja predstavile su plod velike predanosti – fotomonografiju koju su priredile u čast 70 godina djelovanja svoje udruge te povijest ostavile među koricama potomcima za uspomenu i primjer.

Fotomonografija donosi kronološki prikaz rada udruge u kojoj generacije tijekom sedam desetljeća obogaćuje Kotoribu te čuvaju kulturu i baštinu ovog dijela Međimurja: „Nakon provednog istraživanja povijesti naše udruge, prikupljanja  fotomaterijala i svjedočanstava naše članice Katice Marđetko kao i prijašnjih predsjednica Anice Jauk i Eve Grgec, shvatili smo da u rukama imamo vrijedan materijal koji treba sačuvati. Zahvaljujem Evi Grgec i Ljubici Maltar na pomoći u odabiru fotografija, kao i Općini Kotoriba na potpori. Zahvaljujem svim današnjim članicama Društva žena Kotoribe, kao i voditeljici ove svečanosti Diani Šarek te Zboru mama ›Križića‹ i njihovoj voditeljici Klaudiji Vidović te tamburašima na nastupu“, istaknula je u obraćanju gostima autorica knjige i predsjednica Društva žena Kotoribe Danijela Sabol, koja je s Izabelom Pačandi i uredila izdanje.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pohvalio je knjigu i predanost žena Kotoribe. „Članicama Društva žena u ime Međimurske županije upućujem čestitke na jubileju i predanom radu, jednako kao i na rezultatu ovog velikog posla na knjizi. Sjećam se da je gospođa Sabol pri preuzimanju dužnosti predsjednice Društva naglasila da joj je želja da svaka članica vlastitim doprinosom postane ponos Kotoribe i tvrdim da ste u tome uspjele“, naglasio je župan.

Podršku i poštovanje svojim sumještankama izrazio je i načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić: „Naše Društvo žena među prvima se odvažilo na izdavanje monografije i dovelo do kraja taj veliki posao. Vaš doprinos ovom mjestu nemjerljiv:  sudjelujete u svim manifestacijama i jedino mi preostaje da vam na tome još jednom od srca te poželim još mnogo uspjeha u radu“, rekao je načelnik. Predstavljanju fotomonografije i svečanosti u čast jubileja prisustvovali su i članovi Općinskog vijeća, ravnateljica Osnovne škole Jože Horvata Snježana Matoš, ravnatelj Knjižnice i čitaonice Kotoribe Mario Friščić te predstavnici prijateljskih udruga te brojni drugi uzvanici.

Foto: KM Photography

Stranica 1 od 15

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica