Utorak, 25 Travanj 2023 11:38

KUD Kotoriba - novo vodstvo

U petak, 21. travnja 2023. održana je godišnja izborna skupština KUD-a Kotoriba. Nakon pet uzastopnih mandata umjesto Krunoslava Siladija izabran je Renato Mikulan na funkciju predsjednika KUD-a Kotoriba, dok je nakon tri uzastopna mandata Ivana Tilošanca na mjesto dopredsjednika KUD-a izabran Paulo Smrk. 

KUD Kotoriba i ove godine najavljuje i čestita nadolazeće blagdane! Ovo je njihov treći po redu božićni projekt, sad već dobrano prepoznat i van Kotoribe. Ove godine su u suradnji s Mješovitim crkvenim zborom Župe Sedam žalosti BDM i sv. Križa Kotoriba otpjevali i odsvirali pjesmu 'S neba anđeoska'.

Postoji razlog zašto je upravo ta pjesma odabrane ove godine. Tu pjesmu, koja je najvjerojatnije stara slavenska, preveo je i preinačio baš u Kotoribi kantor Vinko Balog. Zanimljivost je da je on završio orguljašku školu u Celju, i to četiri razreda u dvije godine!

Uz članove KUD-a i crkvenog zbora, obol projektu su dali i mladi kotoripski puhači - Luka Karloci na trombonu, Karlo Solomun na trubi i Pavel Sabolić na saksofonu. Glavnu riječ na električnoj gitari ima Hinko Virgej, a sve pod palicom Benjamina Fabića, koji je sve to snimio u svom studiju BF_recording studio.

Za video spot su zaslužni Denis Radmanić i Matija Režek, koji su kamerom zabilježili svaki detalj predbožićne kotoripske bajke.

- Stvarno je puna događanja ta naša Kotoriba u ovo vrijeme, pa smo sve to pokušali i zabilježiti. Članovi KUD-a Kotoriba se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom projektu te ujedno samom pjesmom žele blagoslovljene i sretne nadolazeće blagdane! - poručuju.

Video pogledajte na linku: https://youtu.be/1jUJoX_yue4

Minulog su vikenda članovi KUD-a Kotoriba, uz članice Društva žena Kotoriba, gostovali na Tjednu kajkavske kulture u Krapini.

Publici su se predstavili spletom kotoripskih kola, te tradicionalnim kotoripskim pjesmama i plesovima koje su otplesali na ulicama grada Krapine.

Članove naših udruga u Krapini predvodio je načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić koji je Nedjeljki Vodolšak, direktorici TZ-a grada Krapine, poklonio košaru s kotoripskim suvenirima i proizvodima. Načelnik i direktorica razmijenili su iskustva, te su dogovorili buduće susrete i posjete, te suradnju koja bi se mogla ostvariti u bliskoj budućnosti.

Stranica 1 od 8

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica