Ponedjeljak, 02 Listopad 2023 11:49

Moto-nautički klub "Mura" Kotoriba u Križovcu

U subotu 30. rujna 2023. godine na Trgu međimurske prirode u Križovcu održao se 3. Eko kotlić čiji je organizator i domaćin Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode. Ova kulinarska manifestacija prilika je za druženje ekoloških udruga i udruga koje svojim radom doprinose zaštiti prirode u Međimurskoj županiji. Na događaju je ove godine sudjelovao Moto-nautički klub "Mura" Kotoriba koji je osvojio prigodnu nagradu i skuhao odličan kotlić. Iz udruge se zahvaljuju kuharu Antunu na trudu i domaćinima na gostoprimstvu.

Foto: Legin

 

Utorak, 12 Rujan 2023 08:02

Održan jesenski spust

U subotu 9. rujna članovi MNK Mura Kotoriba i njihovi prijatelji održali su povodom dana općine Kotoriba "Jesenski spust za Zlatka Latina" rijekom Murom područjem općine Kotoriba (oko 15 kilometara). Sudionike je na spust ispratio načelnik općine Kotoriba Dario Friščić. Ujedno je to bila prilika da udruga promovira novi raft čamac koji je nabavljen uz pomoć Zajednice sportskih udruga Međimurske županije i općine Kotoriba na čemu im zahvaljujemo. Na kraju spusta sudionici su nastavili druženje uz pečeni jeger i okrjepu u predivnom okolišu rijeke Mure gdje su im se pridružili članovi obitelji nedavno preminulog člana Zlatka Latina.
Posebno nas raduje što naš rad i entuzijazam prepoznaje sve više ljudi  iz raznih krajeva lijepe naše a i izvan njezinih granica.
Veselimo se idućem druženju.

Tekst i foto : Legin Zvonko

 

U subotu, 25. ožujka u Lovačkom domu LD „Jarebica“ u Kotoribi održana je 2. izvještajna redovna godišnja skupština Moto nautičkog kluba „Mura“ Kotoriba. Osim članova udruge skupštini su prisustvovali načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić, predstavnici nautičkih klubova „Labud“, „Vidovski zlatari“ i „Fljojsari“, te predstavnici kotoripskih udruga DVD Kotoriba, LD „Jarebica“ i "Mažoretkinje Kotoribe".

Prisutne je u ime udruge pozdravio predsjednik Zvonko Legin nakon čega je izabrano radno predsjedništvo u sastavu Zvonko Legin, Saša Latin i Antun Ujlaki. Za zapisničara je izabran Dražen Lukša, a za ovjerovitelje zapisnika Stevo Škoda i Zlatko Beliga, dok su verifikacijsku komisiju činili Ivan Fundak i Dario Volar. Izvješće o radu udruge i financijsko izvješće za 2022. godinu iznio je Zvonko Legin, dok je izvješće o financijskom nadzoru podnio Saša Latin.

- Od aktivnosti za istaknuti je da je udruga od osnivanja sudjelovala u svim općinskim manifestacijama, posebice „Dani šibe i ribe“, „Dani Općine Kotoriba“ i „Advent u Kotoribi“, dok smo se također rado odazvali na pozive prijateljskih nautičkih klubova pa smo tako bili na zajedničkom spustu nautičkih klubova donjeg Međimurja, „Lovu na labuđe pero“, „Lovu na zlatarski prsten“ i  „13. Utrci dravskih čamaca u Donjoj Dubravi“. Na poziv JU „Međimurska priroda“ sudjelovali smo na „Eko kotliću“ u Križovcu.

Financijsko poslovanje završili smo pozitivno te se zahvaljujemo svima koji su prepoznali naš rad i financijski nam pomogli. Ukoliko budemo prepoznati na natječajima za dodjelu financijskih sredstava na koje smo se javili za ovu godinu planiramo realizirati projekt „Edukacije sigurne plovidbe na mirnim i tekućim vodama“ te za rad udruge osigurati barem jedan rafting čamac, čime bismo rad udruge podigli na viši nivo i lakše ostvarili ciljeve naše udruge. Također u ovoj godini planiramo i nadalje sudjelovati na svim gore navedenim manifestacijama - rekao je predsjednik Legin.

U završnoj riječi prisutnima su se obratili predstavnici susjednih nautičkih klubova Nenad Lukša, Ivan Višnjić i Dražen Miser koji su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i nadom da će se ta suradnja uspješno i nastaviti. Nadalje, prisutnima se obratio načelnik Dario Friščić te pohvalio rad udruge uz obećanje da će Općina potpomagati rad udruge u okviru raspoloživih sredstava.

U završnoj riječi Zvonko Legin još jednom se zahvalio načelniku, predstavnicima nautičkih klubova što su im pomogli prilikom osnivanja i što su ih bezrezervno prihvatili i uključili u svoje aktivnosti, kao i Kotoripčaninu Nenadu Ujlakiju na pruženim savjetima i pomoći te svim članovima koji sudjeluju u radu udruge.

- Zahvalio bih se kotoripskim udrugama, posebno DVD Kotoriba i LD Jarebica, koji nam izlaze u susret te nam pomažu pri našim aktivnostima, a posebice u pripremi ove skupštine. Ne bih nikoga poimence posebno pohvaljivao, ali ipak ne mogu da se ne zahvalim Antunu Ujlakiju koji se odazvao na svaku našu aktivnost, uvijek je bio angažiran te mu stoga za sada mogu jedino reći jedno veliko hvala. Posebna zahvala ide jednom članu udruge koji je sponzorirao dio okrijepe za ovu skupštinu i našem kulinarskom tandemu Antunu Ujlakiju i Ivici Bradaču - rekao je. Nakon skupštine slijedilo je ugodno druženje uz razmjenu novih iskustava.

Stranica 1 od 3

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Ulica kralja Tomislava 100, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica