Srijeda, 22 Veljača 2023 08:27

Fašenk u vrtiću

Mališani kotoripskog dječjeg vrtića minule su nedjelje veselo predvodili fašničku povorku u svojem mjestu. Velik se broj djece maskiranih u pingvine odazvao pozivu i radosno su na tržnici predstavili svoj dječji vrtić. Razdragani roditelji, djedovi i bake bodrili su ih kako u povorci tako i na pozornici te su upravo mali kotoripski pingvini izazvali najviše simpatija i radosti među mnoštvom okupljenih žitelja Kotoribe.
Maskirano i radosno polaznici Dječjeg vrtića Kotoriba uz svoje su odgojiteljice obilježili fašenk i u utorak - obučeni u različite maske šetali su mjestom, a nakon plesa pod maskama i ukusnog ručka uživali su u mirisnim tradicionalnim fašenskim krafnama vrtićke kuharice, tete Jasminke.
Da bi dan bio još veseliji pobrinuo se načelnik općine Dario Friščić koji je posjetio mališane u vrtiću. Čestitao im je načelnik na odličnom predvođenju subotnje fašenske povorke i veseloj pjesmici kojom su se predstavili publici te u znak zahvale donio šarene balone kao i zdravo i ukusno sezonsko voće.
Uz puno osmijeha i ponosa djeca su ugostila načelnika u vrtiću te su pjesmom, smijehom i veseljem zaokružili fašenske dane zahvalivši za poklone.

Tekst: D. Šarek

Svako dijete ponekad poželi postati neki lik iz crtića, bajke ili pjesme, a dječji fašenk u organizaciji kotoripskog Društva Naša djeca mališanima je omogućio da se maskiraju u različite šarolike likove. Druženje u stolnoteniskoj dvorani započelo je predstavom Šarenog svijeta "Cvjetna serenada iz klaunovog grada" te veselim dječjim plesom pod maskama.

Voditeljice programa, Zara i Sara, nakon toga su pozvale maskirane djevojčice i dječake da se na pozornici predstave publici, a odabir 10 najboljih nije bio lak jer su ove godine djeca i roditelji pokazali veliku kreativnost i posebnost u izradi fašenskih kostima i maski.

Članice Društva Naša djeca pobrinule su se da slatki poklon paket, krafnu i sok dobije svako dijete koje je sudjelovalo u fašenku, a predsjednica društva Jelena Ujlaki srdačno je zahvalila svima na odazivu i angažmanu te podijelila poklon bonove kojima će se ovogodišnji nagrađeni maleni fašenki počastiti u mjesnoj pizzeriji.

Tekst: D. Šarek

Foto: Marijan Kovač/KM Photography

Stranica 1 od 19

Kontakt

Općina Kotoriba

Adresa: Kolodvorska 4, 40329 Kotoriba
OIB: 59532160535
tel: 040 682 265

e-mail: opcina@kotoriba.hr 

facebook    youtube

 

Popis skupova podataka s metapodacima (Asset lista) Općine Kotoriba

Kalendar događanja

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
26
27
28
29
30
31
© 2021 Općina Kotoriba. Sva prava pridržana. Design & Development by Georg

Tražilica