• 19.12.2023
  • 1 Min čitanja

DRUGAČIJI OD DRUGIH-Mega košara atrakcija na Danima šibe i ribe u Kotoribi

- U košaru smo ugradili 60 kilograma vrbove šibe - rekao je Boris Pogorelec, glavni kreator košare, a djelo ruku njegovog oca je lokomotiva od šibe koja krasi centar Kotoribe.

Još jedna atrakcija na Danima šibe i ribe. Ovoga puta je Košaraštvo Pogorelec iz Kotoribe isplelo mega košaru veličine 4x2 metra.

- To je košara u koju smo ugradili 60 kilograma vrbove šibe - rekao je Boris Pogorelec (40) glavni kreator košare i vlasnik tvrtke. Dodao je kako su dva vrsna košarača plela košaru blizu tri radna dana.

Njegov tata Branko (68) koji je u zasluženoj košarkaškoj mirovini, nije mogao odoljeti, a da se u projekt ne uključi barem savjetom.

- Kada se spoje mladost i iskustvo, evo što je nastalo - rekao je sin Boris, pozirajući uz atrakciju, a tu je bio i otac Branko.

Inače, košara je ispletena po narudžbi Općine Kotoriba. Bit će smještena u samom mjesnom središtu tik uz pletenu lokomotivu, zaštitni znak mjesta, a u košara će biti veliki mjesni cvjetnjak. Isto tako treba reći kako je atraktivna lokomotiva djelo ruku Borisovog tate od prije desetak godina.