• 19.12.2023
  • 1 Min čitanja

Prvi teren u Međimurju: U Kotoribi se od danas može zaigrati popularni cageball – nogomet u kavezu

Nakon završetka izgradnje multifunkcionalnog stadiona s dvoranama za badminton i skvoš te teretanom i raznim popratnim prostorijama, Nogometni klub Graničar iz Kotoribe nastavlja s radom na novim sadržajima koje nude u svom Sportskom centru Graničar. Najnovije što se nudi je tzv. cageball – nogomet u kavezu, a teren u Kotoribi je i jedini u Međimurju!

Teren dimenzija 15x7 metara idealno je mjesto za rekreativce i ljubitelje najpopularnije igre na svijetu, a posebnost ove igre je što je lopta neprekidno aktivna u igri jer nema gol-auta i auta. Svaku ekipu čine po tri igrača + jedna ili više zamjena.

Podloga na kojoj se igra je umjetna trava, a kompletan prostor je ograđen drvenom konstrukcijom i zaštitnim mrežama. Zasluge za izgradnju igrališta pripadaju brojnim članovima Graničara koji su uložili volonterski rad te sponzorima i donatorima koji su donirali materijal za izgradnju terena.

Zainteresirane ekipe više detalja o rezervaciji termina mogu doznati na Facebook stranici Sportski centar Graničar iz kojeg ističu da se teren može rezervirati i za dječje rođendane.

Inače, članovima su u Sportskom centru, uz termine za badminton i skvoš te teretanu, dostupni i grupni funkcionalni treninzi za žene i muškarce te univerzalna sportska škola za djecu od 4 do 8 godina pod vodstvom magistra kineziologije Karla Jadanića.