Radionica izrade kuržnjače
U suradnji Društva žena i OŠ Jože Horvata Kotoriba održala se još jedna vrlo zanimljiva radionica u sklopu projekta „ Kaj su jeli naši stari -iz bakine kuharice “ kako bi se sačuvali stari recepti naših baka od zaborava . Ovaj put na jelovniku bila je kuržnjača koja je našim precima bila jedno od važnijih jela i pripremala se od domaćeg kukuruznog brašna .
Mentorice u ovoj radionici bile su članice Društva žena Kotoriba Agneza Ostrognjaj i Ksenija Lukša koje su se vrlo rado odazvale pozivu i pokazale cijeli postupak ili način izrade kuržnjače .Radile su se dvije vrste kuržnjače .Jedna na starinski način, a druga na malo moderniji način .U radionici pripreme kuržnjače sudjelovalo je oko dvadesetak učenika , trećeg i sedmog razreda uz učiteljice Danijelu Sabol i Rominu Volar .
Zapisali smo oba recepta starinskog i modernijeg načina izrade kuržnjače ,a na kraju radionice svi sudionici uživali su u blagovanju ukusnih kuržnjača .
Tekst i foto : Danijela S.